Iskolakezdés illóolajokkal

A nyári-szünet után szeptember 1-én elkezdődik az iskola és a tanulás időszaka is, ami sokszor jár stresszes időszakokkal, amit sok gyerek nehezebben visel: nehéz végigülni az órákat, nehéz koncentrálni és nehéz jól megélni a számonkérésekkel járó stresszes időszakokat is. Ezen a területen is segítségül hívhatjuk az illóolajokat, mind a tanulásban, koncentrációban, mind a nyugtatásban nagyon jó hatásfokkal használhatóak: Levendula, Tömjén, Ylang-ylang… illóolajok, Balance, Serenity, Peace, Motivate és Intune illóolaj keverékek.

doTERRA Intune Focus Blend (FIGYELEM és KONCENTRÁCIÓ) illóolaj keverék

Figyelmet és koncentrációt elősegítő illóolaj-keverék, amely tökéletes a tanulási vagy koncentrációs pillanatokban, rendkívüli segítséget nyújtva mindazok számára, akik figyelme elkalandozik, vagy fáradt. Az InTune olyan esszenciális olajokból tevődik össze, melyek segítenek az elvégzendő feladatra koncentrálni, javítják és fenntartják az összpontosítás érzetét, elősegítik a nyugalom és tisztán látás érzetét, ezért szokták a “vizsgaidőszak” keverékének is hívni. Használhatjuk külsőleg: Masszírozzuk bele gyermekünk lábfejébe, talpába, hogy ösztönözze az összpontosítást és a feladatra való koncentrálást, plusz komoly koncentrációt igénylő tanulás előtt tehettek egy-egy cseppet a halántékukra és a tarkójukra is. Az Intune olajat használhatjuk még napi mélypontok idején is, megújult lendületért és frissességért, illetve hatékonyan alkalmazható külsőleg a csuklótokra kenve egy nehéz munkanap alatti összpontosítás megsegítésére.
HA SZERETNÉD MEGVÁSÁROLNI AZ OLAJAT KATTINTS IDE >>>

doTERRA Balance™ (EGYENSÚLY) illóolaj keverék

A Balance egy érzelmi-egyensúly-keverék, amely nyugodt és jó közérzetet teremt, valamint segíti a szervezet stresszmentesítését, és a relaxálást. Elősegíti azt, hogy az idegrendszer visszanyerje egyensúlyát, és ezáltal a test összes rendszere kiegyensúlyozottabbá váljon, újra kapcsolatot teremtve az ösztönös énünkkel, lecsitítva félelmeinket, fájdalmainkat. Használható szorongás enyhítésére a nyakra vagy a csuklóra kenve. A nyugodt, ellazult és kiegyensúlyozott környezethez párologtassunk Balance olajat. A mindennapos stresszérzet csökkentésére vagy a nyugodt alvás és békés álmok elősegítésére masszírozzuk a talpunkba.
HA SZERETNÉD MEGVÁSÁROLNI AZ OLAJAT KATTINTS IDE >>>

Ha érdekel a könnyebb iskolakezdés illóolajok segítségével, akkor OLVASS TOVÁBB az alábbi cikkeimet is:
namasta.hu/illoolajos-iskolakezdes-koncentracio/
namasta.hu/tanulas-gyerekekkel-otthon-hogyan-konnyithetunk-rajta/
namasta.hu/vedelem-illoolajokkal-nyugtato-es-harmonizalo-illoolaj-keverekek/

Kedélyjavító hatású illóolajok

Az ősz az elmúlás évszaka, ahogy romlik az idő és rövidülnek a nappalok, néha napsütéses, néha kicsit szomorkás, néha lehangoló. A illóolajok ideálisak arra, hogy segítsenek a hangulat-ingadozásainkban vagy csak egyszerűen feldobják a napunkat. Felhasználhatóak felfrissülésre, megnyugvásra vagy stresszoldásra.
Kedélyjavító hatású illóolajok közé tartoznak a citrusfélék olajai (Pl.Citrom, Vadnarancs, Betrgamot, Petitgrain, Cypress…) továbbá a Levendula, a Fahéj, az Infiai Citromfű, a Muskotályzsálya, valamint a Balance és Cheer illóolaj keverékek.

doTERRA LEVENDULA (Lavender) Illóolaj

A levendula illóolaja nyugtat és kiegyensúlyozza az érzelmeket, enyhíti a szorongást, félelmet, feszültséget. Nagyon jól hat szívidegesség ellen is. Ajánlott még vérnyomás ingadozásra és magas vérnyomásra, általános gyenge állapotok, álmatlanság esetén is.Tegyünk fürdővizünkbe pár csepp levendulát, párologtassunk vagy tegyünk éjszakára egy csepp levendulát a párnánkra, illetve nyugtatásként bemasszírozhatjuk a halánték és tarkórészünkbe is.
HA SZERETNÉD MEGVÁSÁROLNI AZ OLAJAT KATTINTS IDE >>>

doTERRA CHEER illóolaj keverék

A doTERRA Cheer hangulatemelő citrus és fűszeres illóolajok keveréke, vidám lendületet ad, növeli a boldogság—érzést és a pozitivítást, így szebbé teszi napodat. Elősegíti az optimizmus érzetét, javítja a hangulatot a nap folyamán, masszázs közben vidám hangulatot teremt. Ha lehangoltnak érzed magadat, használd a nyakadon és a csuklóidon hangulatjavításért vagy masszázs közben, illetve párologtatva. Lehangoltság ellen, az optimizmus és vidámság érzetének elősegítésére masszírozd reggel a talpadba.
HA SZERETNÉD MEGVÁSÁROLNI AZ OLAJAT KATTINTS IDE >>>

Méregtelenítés Illóolajokkal

Ha itt az ősz, akkor ismét elérkezett a méregtelenítés időszaka, ugyanis testünk hatékony karbantartása érdekében évente legalább két méregtelenítés javasolt: egy tavasszal, egy pedig ősszel. A méregtelenítésben is segítségül hívhatjuk az illóolajokat, ugyanis a Citrom és a Boróka illóolajok, valamint a Zendocrine illóolaj keverék kiváló méregtelenítő olajok.

doTERRA CITROM (Lemon) illóolaj

A citrom illóolaj kedélyjavító, erőteljes fertőtlenítő és tisztító hatású, mind a szervezeten belül, mind a környezetben. Segíti a szervezet megszabadulni a felesleges anyagoktól: méreganyagoktól, kövektől, zsíroktól, nyálkától és a visszatartott folyadéktól. A citrom illóolaj rendkívül sokféle felhasználású olaj: használhatjuk gyomor és emésztési problémák, gyomorégés, reflux, májtisztítás, torokfájás, megfázás, influenza, fertőtlenítés, orr- és homloküreg-gyulladás, ízületi gyulladás, fogínygyulladás, orrvérzés, magas vérnyomás, szemölcs, tyúkszem esetén, valamint hangulatingadozások esetén kedélyjavító hatású is. Különösen hatékony pattanásos bőr kezelésében, és kiváló frissítő. Szervezetünk méregtelenítésének elősegítésére tegyünk reggeli vizünkbe egy csepp citrom illóolajat, a szoba levegőjének fertőtlenítésére pedig párologtassuk vagy hangulatunk javítására tenyerünkbe cseppentve 5-6mély levegőt véve, szívjuk be.
HA SZERETNÉD MEGVÁSÁROLNI AZ OLAJAT KATTINTS IDE >>>

doTERRA ZENDOCRINE illóolaj keverék

A doTERRA Zendocrine esszenciális olajkeverék támogatja a test nem kívánt anyagoktól való megszabadulási képességét. Támogatja a máj, a vesék, a vastagbél és a bőr egészséges tisztító és szűrő funkcióját. Méregtelenítő illóolaj keverék: Koriander, mandarin, rozmaring, borókabogyó és geranium illóolajok keveréke, amelyek a test tisztítási folyamatait segítik. Használható belsőleg: csepegtessünk pár cseppet egy pohár vízbe és igyuk meg (vagy tehetjük kapszulába is). Tavaszi és őszi méregtelenítési folyamat részeként 1-2cseppet tegyünk egy pohár vízben és a méregtelenítési időszakunk alatt így fogyasszuk.
HA SZERETNÉD MEGVÁSÁROLNI AZ OLAJAT KATTINTS IDE >>>

További cikkek méregtelenítés témában:
namasta.hu/meregtelenites-testi-szinteken/
namasta.hu/meregtelenites-lelki-szinteken/
namasta.hu/meregtelenites-szellemi-szinteken/

Az ősz a légúti betegségek időszaka

Az ősz a légúti betegségek időszaka is, ezen a területen is nagyon jól használhatóak az illóolajok, immunrendszer erősítésre vagy a légutak tisztítására, köhögés és egyéb tünetek enyhítésére: Air, Eukaliptusz, Borsmenta, OnGuard, Kakukkfű, Oregano…

doTERRA Borsmenta (Peppermint) Illóolaj

A borsmenta illóolajat használhatjuk álmosabb, ködös napokra ébresztőként, élénkítőként, valamint lelki szinten kedélyjavítóként. Továbbá támogatja az egészséges légzőrendszer működését és a tiszta légzést, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Párologtassuk borsmenta illóolajat, hogy elősegítsük a könnyebb légzést és a légutak megnyitását, illetve, ha energiaszintünk csökken. Láz és hőemelkedés esetén alkalmazhatjuk külsőleg tarkóra, gerinc mentén vagy a talpba masszírozva, de hozzáadható hideg borogatáshoz vagy lábfürdőhöz is, hogy hűsítse a túlhevült testet. Fejfájás esetén használjuk külsőleg halántékra, homlokra, tarkóra kenve. Asztma, felső légúti problémák esetén külsőleg alkalmazva mellkasra, hátra, talpra kenve, belélegezve, párologtatva. Belélegezve azonnal kidugítja az eldugult orrot. Megfázásra vagy influenza gyógyítására párologtassunk borsmenta illóolajat, hogy elősegítsük a könnyebb légzést és a légutak megnyitását.
HA SZERETNÉD MEGVÁSÁROLNI AZ OLAJAT KATTINTS IDE >>>

doTERRA On Guard (VÉDŐ) Illóolaj keverék

Az On Guard esszenciális olajkeverék támogatja immunrendszer természetes funkcióit. Az On Guard használható belsőleg napi rendszerességgel az egészséges immun-funkciók fenntartása érdekében vagy párologtatásra. Kezdjük a napot egy langyos pohár vízzel, amibe egy csepp On Guard illóolaj keveréket cseppentünk vagy párologtassuk napközben vagy éjszakánként immunrendszerünk védelmére és a levegő tisztítására. Vigyázzunk, mert bőrünkre kerülve irritációt okozhat, ha vízbe téve isszuk, akkor érdemes szívószállal meginni a vizet vagy bekenni előtte a szánkat, mert csíphet. Használhatjuk az egész otthonunkban, mint egy nem mérgező, felület tisztító szert, ugyanis összetevőinek hatékonysága miatt kiváló a kórokozók kontrollálására és felszámolására…
HA SZERETNÉD MEGVÁSÁROLNI AZ OLAJAT KATTINTS IDE >>>

Ha érdekel a téma OLVASS TOVÁBB a cikkeim között:
namasta.hu/eukaliptusz-leguti-betegsegek-fertozo-vagy-gyulladasos-betegsegek-eseten/
namasta.hu/a-tudore-es-a-legzoszervekre-jotekonyan-hato-illoolajok
namasta.hu/immunerosites-illoolajokkal/
namasta.hu/vadnarancs-az-egeszseges-immunrendszer-mukodesenek-tamogatasara/
namasta.hu/mire-jo-a-citrom-termeszetes-tisztitas/

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Szeptember

Szeptemberi segítők

Szeptember – Szent Mihály hava – Őszelő – Földanya hava. Szeptember hónapunk segítője Mihály arkangyal: Legfőbb célja megszabadítani a Földet és annak lakóit a félelemből eredő mérgektől…

A gyomor gyógyító ásványai

ACHÁT: Gyógyítja a gyomort, méhet, szemet, tisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet. Hasra téve vagy elixírként fogyasztva serkenti az emésztést és enyhíti a gyomorhurutot…

Gyomorproblémák jelzései a testünkön

Az orca területén egészen az oldalsó állcsont vonaláig megjelenő pattanások emésztési zavarokra, a belek és a gyomor nem megfelelő működésére vagy túlterheltségére utalnak. Ilyenkor javasolt kerülni a feldolgozott élelmiszereket…

Gyomorproblémák Lelki Okai

A gyomor fogadja be és emészti meg az elfogyasztott táplálékot, így testem hozzájut az egészségéhez élethez szükséges vitaminokhoz, fehérjékhez, szénhidrátokhoz és rostokhoz. Agyunknak is van tápláléka…

Illóolajos – Iskolakezdés – KONCENTRÁCIÓ

Elkezdődik az iskola, a munkába állás és igyekezés időszaka, nagyon jó a koncentrációra az INTUNE olaj ami kenhető és a jó illat mellett még a bőrödet is kényezteti. Hogyan tanuljunk könnyebben a gyermekeinkkel?

A gyomor gyógynövényei

A régi füvészkönyvek úgy emlegetik a cickafarkot mint ami az összes betegséget gyógyítja. Gyomorvérzés, erős gyomorégés vagy gyomornyomás esetén gyors javulást hoz a cickafarktea…

Praktikus tippek és tanácsok allergiásoknak

Próbáljunk kiegyensúlyozottan, mértékletesen élni a természet hullámain, nem beteggé enni magunkat, gondoskodni az energetizáló mozgásról, pihenésről, lazításról, kikapcsolódásról.

Fókuszban ŐSZ és ezáltal az ősz típusú hölgyek…

Ékszerekben természetesen az aranyos árnyalatúak vagy az éppen viselt ruhadarabokhoz illő ásvány ékszerek passzolnak tökéletesen hozzájuk, de bátran választhatnak a fából készült kiegészítők közül is!

Az allergia lelki okai

A minket körülvevő és életünk részét képező anyagok rendszerint közömbösek a szervezet számára, ám ha az immunrendszer tévesen „ellenségként” kezeli őket, a szokásostól eltérően, fokozottan reagál rájuk.

Ajurvéda szerint a Szeptember

A világon két olyan anyagot találtak eddig a kutatások során, amelyekben van olyan enzim, ami képes újra éleszteni a gyomrunk nyálkahártyáját, és akár a felsebzett, felfekélyesedett területeket is képes begyógyítani…

Allergia az Ájurvéda szerint

Az allergia az Ájurvéda szerint egy Pitta-Kapha, azaz egy Tűz- Víz tünet együttes. A szervezetünk túlműködik (tűz) egy irritánssal szemben és elkezd többlet vizet termelni, hogy kitisztítsa magából azt, amire túlreagál.

Miért színesek ősszel a fák levelei?

Ősszel, a télhez közeledve látványos változáson mennek át a fák, leveleik a lombhullatás előtt gyönyörű színekben pompáznak. Ezek a színek a levelek öregedésének melléktermékei és a természet biokémiai játékai.

Sütőtökös Túrógombóc

A sütőtököt feldaraboljuk és a sütőben 200 fokon kb.40 perc alatt készre sütjük, majd amikor kihűlt, kikanalazzuk a húsát, és a túróval pépesre keverjük, beletesszük a zablisztet…