STRESSZOLDÁS és JOBB ALVÁS Levendulával

Álmatlanság esetén vagy csak a jobb alvásért használjuk ki a levendula illóolajának szorongást csökkentő és nyugtató hatását.
Cseppentsünk pár csepp levendulát esti fürdővizünkbe és relaxáljunk egy kicsit fürdés közben a meleg vízben elnyújtózva.
A pörgős napokon lenyugtatja az egész idegrendszert, napközben vagy lefekvés előtt cseppentsünk egy csepp levendulát a tenyerünkbe, dörzsöljük össze a kezeinket és 5-6 mély lélegzetvétellel szívjuk be a levendula illóolaját, majd a maradékot kenjük a tarkónkra/mellkasunkra.
Ha éjszaka alvás közben is élvezni szeretnénk a hatását, akkor cseppentsünk egy csepp levendula illóolajat a párnánkra (igazi, 100%-os illóolaj nem hagy foltot!) vagy párologtassuk a szobánkban.
A levendula illóolaja nyugtat és ezáltal nagyon jól hat szívidegesség ellen is, valamint ajánlott még vérnyomás ingadozásra és magas vérnyomásra, általános gyenge állapotok esetén is.

ILLÓOLAJOKkal a könnyebb álomba merülésért >>>
VÉDELEM Illóolajokkal – Nyugtató és harmonizáló illóolaj keverékek >>>

ALLERGIA kezelése Levendulával

Tavaszi és nyári pollen-allergiák esetén ajánlatos a levendula-citrom-borsmenta trió használata, amely segíti a légzőszervek egészséges működését és megvéd a káros szezonális és környezeti tényezőktől. Cseppentsünk a kezünkbe mindhárom olajból egy-egy cseppet (Levendula, Citrom, Borsmenta), dörzsöljük össze a kezünket és tenyerünket az orrunk elé tartva vegyünk 5-6 mély lélegzet, maradékot kenjük a mellkasunkra vagy a tarkónkra (Tipp: pár csepp frakcionált kókuszolajat használva illóolaj keverékünk tovább megőrzi a hatását a mellkason).
Nagyon gyorsan, pár lélegzetvétel után enyhülnek is a tünetek! Orrdugulásos és tüsszögéses tüneteink esetén az allergiás időszakban a kapszulás verziót is használhatjuk, ugyanis a TriEase kapszula e három illóolaj (levendula-citrom-borsmenta) segítségével enyhíti az allergia kellemetlen tüneteit, megkönnyíti a légzést, támogatja az immunrendszer működését, illetve tisztító hatással van a szervezetre és ami a legjobb, bármikor kéznél lehet szükség esetén.
Harmadik lehetőségként ugyanezt a keveréket párologtathatjuk is (cseppentsünk a párologtatóba 1-1 cseppet mindhárom illóolajból) éjszakára vagy napközben allergiás tüneteink enyhítésére és a lakás levegőjének tisztítására.

Szezonális allergiák átvészelése illóolajokkal >>>

ÉGÉS-NAPÉGÉS és BŐRSZÉPSÉG Levendulával

Égési sérülés vagy nyári napégés esetén a levendula nyugtató hatásán túl kihasználhatjuk fájdalomcsillapító és sejtregeneráló hatását is. Hideg vizes hűtés után kenjünk nyugodtan pár csepp levendula illóolajat közvetlenül az égett bőrfelületre vagy napégés esetén adjunk pár cseppet a testápolónkhoz és ezzel kenjük végig a napégett vagy megpirult bőrfelületünket. A levendula illóolajának segítségével elmúlik az égés okozta nagy fájdalom és elkerülhetjük a bőr felhólyagosodását is, valamint így az égési seb nem hagy nyomot a bőrünkön.
Kiváló bőrregeneráló hatása miatt bármely bőrirritáció esetén (pl.ekcéma, kiütések, viszketés – bárányhimlő) vagy bőrünk szépségéért pedig alkalmazzuk a levendula illóolajat közvetlenül az érintett bőrfelületre cseppentve vagy arckrémünkhöz (vagy frakcionált kókuszolajhoz) keverve. Próbáljuk ki a doTERRA Salubelle szépség illóolaj keveréket is, amely összetevői révén (melyek közül egy a levendula) táplálja és erősíti a bőrünket és mérsékli a bőröregedést, ránctalanító, bőrmegújító, sejtfiatalító és látásjavító hatású is egyben.

Illóolajokkal a napégés ellen >>>

SÉRÜLÉSEK, VÁGÁSOK, ROVARCSÍPÉSEK kezelése Levendulával

Fájdalomcsillapító, sebgyógyító és sejtregeneráló hatása révén a levendula illóolaja nagy segítséget jelent a különböző sérülések, horzsolások, vágások esetén gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Az érintett bőrfelületet megtisztítása után cseppentsünk pár csepp levendula illóolajat közvetlenül a sérülésre, amely így egyszerre gyógyít és fertőtlenít is, nem csíp és nagyon hatékony gyulladáscsökkentő, baktériumölő, vírusölő, fájdalomcsillapító hatású!
Rovarcsípések esetén pedig a levendula illóolaj enyhíti a rovarcsípések kellemetlen fájdalmait, a csípés után azonnal kenjük be a csípés helyét levendulával, amely antihisztaminként működve pillanatok alatt lehúzza a duzzanatot és a fájdalom is alábbhagy.

Rovarok, Szúnyogok, Csípések és Élősködők – illóolajok >>>
A NYÁR Illóolajai >>>

LEVENDULA illóolaja doTERRÁs keverékekben

doTERRA Serenity Pihentető/Nyugtató illóolaj keverék – Összetevői: levendula, majoranna, cédrusfa, ylang-ylang, római kamilla, vetiver, vanília, hawaii szantálfa.
doTERRA Peace Béke illóolaj keverék – Összetevők: levendula, vetiver, ylang-ylang, tömjén, muskotályzsálya, majoranna, fodormenta.
doTERRA PastTense Feszültségoldó illóolaj keverék – Összetevői: levendula, borsmenta, tömjén, koriandermag, majoránna, római kamilla, bazsalikom, rozmaring, fajdbogyó.
doTERRA Salubelle™ Szépség keverék – Összetevők: levendulavirág, tömjéngyanta, hawaii szantálfa, mirhagyanta, szalmagyopárvirág, rózsavirág esszenciális olajok.
doTERRA TriEase kapszula: Három illóolaj (levendula-citrom-borsmenta) segítségével enyhíti az allergia kellemetlen tüneteit, megkönnyíti a légzést, támogatja az immunrendszert.

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – November

Szívproblémák Lelki Okai

A szív a negyedik csakrához vagy energiaközponthoz tartozik. A szeretetet (az érzelmeimet, a szeretet képességét), az örömöt, a vitalitást és a biztonságot jelképezi. A szív energiája az egész testre kisugárzik…

Testünkön árulkodó jelek és a SZÍV

A szív állapotára a nyelvünk színéből, állapotából is lehet következtetni! Már az ókori Kínában tudták, hogy a szívmeridián kapcsolatban áll a nyelvvel. Aki tehát tudni szeretné, milyen állapotban van a szíve…

A SZÍV Gyógynövényei

Galagonya (Crataegus monogyna): Fokozza a szívizom pumpafunkcióját, szívfrekvencia csökkentő, szívkoszorúér tágító, hajszálértágító…

Szívre ható Illóolajok

doTERRA CONSOLE (Console) Illóolaj: Szívbeli problémákon, gyászok esetén, az elengedésekben lehet segítségünkre…

Novemberi elengedések

Készítsünk Lelki Leltárt! November a mély átalakulások időszaka! Itt az idő, ha szeretnél tenni régi ügyeid elengedéséhez és egy számodra is jobb jövő megalapozásához.

Borsmenta az egyik legsokoldalúbb illóolaj

A borsmenta lehűti az érzelmeket, eloszlatja a haragot, a hisztériát és az idegességet, valamint segít a depressziónál és tetterőre váltja a szellemi fáradtságot.

Novemberi Töprengő

Feladatunk ebben az időszakban, hogy az összes tudatalatti félelmünket megismerjük és ezeket tudatosan kidolgozzuk, kitegyük magunkból. A befelé fordulás lényege, hogy feldolgozzuk mindazt, amit év közben nem tudtunk feldolgozni…

November az Ajurvéda szerint

Sok népi gyógyászat ajánlja a fokhagymát, a galagonyát és/vagy egyszerűen a mediterrán jellegű táplálkozást, de az Ájurvéda azt mondja, hogyha amúgy is rendszeresen sportolunk, akkor pl. a napi 2 db banán mézzel…

Novemberi Léleksimogatás

Készülődünk a Belső Világunk megélésére, a gyönyörű nyár és a még csodálatosabb ősz után. Az estéink belsőségesebbek, sötétebbek és illatosabbak lesznek, közeledünk a tél felé.

Apiterápia és a SZÍV

Az apiterápia (méh latin neve: appis – görög terapia szóból kitalált mozaik szó) elnevezés egy magyar orvoshoz, Dr. Beck Bodoghoz köthető…

A SZÍV csakrája a szívcsakra!

A szívcsakra a negyedik csakra és a szeretet központja. Szanszkrit neve anatha, ami annyit jelent, hogy örökké megújuló…

Kínai gyógyászat és a Szív

“Tudom ki vagyok. Szeretem amit csinálok.” A szív meridián ellenőrzi a vért és az ereket, valamint az izzadást és az alvást. Felelős a tudatosságért, a gyorsaságért, a gondolatok tisztaságáért, valamint az emocionális egyensúlyért.

A gyömbér

A gyömbért már a Kr.e. 3000 körüli első kínai nagy füvészkönyv is fontos gyógyszerként említi. Az indiaiak az ókorban testet és lelket tisztító szernek tartották…

Advent

Advent (úrjövet) a keresztény vallásban a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak…

A TÉL Illóolajai

A téli hideg, hűvös időszakban, amikor a testünk melegen tartása az egyik legfontosabb feladatunk, a melegítő hatású illóolajok használata ajánlott a leginkább.

Depresszió Lelki Okai

Télen, legfőképpen januárban – a karácsonyi emelkedettebb hangulat után – sok borult, szürke és napmentes nap hatására teljesen normális, hogy eluralkodik rajtunk egyfajta rosszkedv…

A TÉL ásványai

Az ásvány ékszerek és kulacsok, csodaszép, dekoratív karácsonyi ajándékok lehetnek a karácsonyfánk alatt. Kitűnő választás szeretteinknek és kedvesünknek egy egyedileg készített ásvány karkötő…