A télhez milyen illóolajok illenek a legjobban?
Milyen illóolajokat érdemes használnia a TÉL típusú hölgyeknek?

Minden ami MELEGÍTŐ – Téli melegítő hatású illóolajok
A téli hideg, hűvös időszakban, amikor a testünk melegen tartása az egyik legfontosabb feladatunk, a melegítő hatású illóolajok használata ajánlott a leginkább.
A doTERRA illóolajok közül ezek a fahéj, szegfűszeg, gyömbér, feketebors, édeskömény, kardamom, kakukkfű…, amelyeket belélegezhetjük és kenhetjük a mellkasunkra (pl kakukkfű), párologtathatjuk, csöppenthetjük testápolónkba vagy masszázsolajba (pl.szegfűszeg), egy pohár vízbe, teánkba, reggeli kásánkba vagy feldobhatjuk vele a karácsonyi sütemény ízét (pl.fahéj).

Minden ami ÜNNEPI HANGULATot áraszt – Tökéletes Karácsonyi illatok és illóolajok
Teremtsétek meg a tökéletes karácsonyi hangulatot illóolajokkal!
Használhatjuk őket a karácsonyi hangulat megteremtésére vagy a karácsonyi készülődésben, a sütés/főzés részeként. Hogy teljes legyen az ünnepi hangulat párologtassuk őket lakásunkban egy kellemes karácsonyi zene hallgatása mellett vagy cseppentsük tenyerünkbe és lélegezzük be mélyen vagy használjuk illatpermetként.
A konyhában is használhatjuk őket a karácsonyi sütés/főzés részeként a süteményekbe cseppentve, de feldobhatjuk velük teánkat vagy karácsonyi italainkat is. Legjobb karácsonyi illóolajok: fahéj, szegfűszeg, gyömbér, csillagánizs, vadnarancs, mandarin, citrom, de kitűnőek a karácsonyi DoTERRA kombinációk a Holiday Joy és a Holiday Peace illóolaj keverékek is.
TIPP: Tökéletes karácsonyi ajándékok is lehetnek szeretteinknek!

Minden ami JÓ KEDVre derít – Illóolajokkal a téli hangulatingadozások és depresszió ellen
A téli időszakban ránk törő hangulatingadozásokra és depresszióra is kiváló segítséget nyújtanak az illóolajok és az aromaterápia.
Depressziós időszakokban egy kis örömért párologtassuk a Cheers (öröm olaj) illóolaj keveréket vagy tenyerünkbe cseppentve szívjuk be mélyen 5-6x, majd a maradékot kenjük a tarkónkra.
Hasonlóan kedvező hatással rendelkeznek a hangulatunkra a ciprus olajok is, mint a citrom, vadnarancs, lime, grapefruit, mandarin, bergamott illóolajok, szintén belélegezve és párologtatva.
De ha az érzelmi egyensúlyunkról van szó, akkor nem szabad megfeledkeznünk a Római kamilla, Levendula és az Ylang-ylang illóolajokról sem, melyek segítenek túllépni a depresszióval járó negatív érzelmeinken. Antidepresszánsként említés érdemelnek még Elevation, Whisper, Balance és a Serenity illóolaj keverékek, amelyeket használhatunk párologtatva és belélegezve egyaránt, ugyanis hangulat és kedélyállapot javító tulajdonságokkal bírnak, valamint elűzik a félelmet és a szorongást. A Vetiver illóolaj pedig a nyugalom illóolajaként csökkenti a szorongást és javítja a hangulatot.

További harmonizáló illóolajok
Nyugtató és harmonizáló illóolaj keverékek >>>
Citrom Illóolajjal a stressz ellen >>>
Vadnarancs az egészséges immunrendszer működésének támogatására >>>

Minden ami ERŐSÍT – Immunrendszer erősítése télen illóolajokkal
Téli időszakban a testünk melegen tartásán kívül a különböző betegségek elkerülése és immunrendszerünk erősítése is a feladataink közé tartozik.
Az immunrendszer erősítésére és betegség-megelőzés célzattal szedhetjük a doTERRA OnGuard (immunrendszer erősítő) Illóolaj keveréket naponta vizünkbe cseppentbe, torokfájásra gargalizálva, táskában is magunknál tarthatjuk OnGuard gyöngy, cukorka és fertőtlenítő spray formájában vagy alkalmazhatjuk az esti szájápolásunk során fogkrém és szájvíz formájában vagy a takarítási rutinunk részeként a felülettisztításnál, illetve a mosásnál egyaránt.
A másik a téli időszakban nélkülözhetetlen illóolaj a Tömjén illóolaj, amely szintén kiváló immunerősítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és antivirális szer. Belélegezhetjük, cseppenthetjük reggeli első vizünkbe (egy csepp citrom illóolaj társaságában), párologtathatjuk, köhögés esetén hordozóolajjal együtt kenhetjük a mellkasunkra vagy bármely mozgásszervi probléma esetén a problémás helyre.
Immunrendszer erősítés és vírusöléssel kapcsolatban gondolhatunk még az oregánó, citrom, vadnaracs és a borsmenta illóolajokra is.

OLVASS TOVÁBB >>>
Immunrendszer erősítés illóolajokkal >>>
Mire jó a CITROM! – Természetes tisztítás >>>
A hónap csodanövénye a citrom >>>
Vadnarancs – az egészséges immunrendszer működésének támogatására >>>

Minden ami TISZTÍT – Légúti betegségek illóolajai
A téli időszakban gyakrabban ütik fel a fejüket a különböző légúti megbetegedések, torokfájás vagy köhögés.
Illóolajokkal nagyon sokat tehetünk a gyógyulásunk gyorsítása érdekében és az elhúzódó tünetek enyhítéséért. Köhögés esetén az egyik legjobb illóolaj keverék az Air (Breath) Illóolaj amelyet belélegezve, párologtatva és hordozó olajjal a mellkasra kenve egyaránt használhatunk.
Makacs köhögős tünetek esetén kiegészíthetjük vagy kombinálhatjuk kakukkfű illóolajjal is, amely a köhögés egyik legjobb gyógynövényes illóolaja.
Hasonló esetekben nagyon jól használhatóak még az Eukaliptusz, Borsmenta, Oreganó illóolajok és az immunrendszer erősítő OnGuard illóolaj keverék.

OLVASS TOVÁBB >>>
A tüdőre és a légzőszervekre jótékonyan ható illóolajok >>>
Az ősz a légúti betegségek időszaka >>>
Eukaliptusz – légúti betegségek, fertőző vagy gyulladásos betegségek esetén >>>

 

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – November

Szívproblémák Lelki Okai

A szív a negyedik csakrához vagy energiaközponthoz tartozik. A szeretetet (az érzelmeimet, a szeretet képességét), az örömöt, a vitalitást és a biztonságot jelképezi. A szív energiája az egész testre kisugárzik…

Testünkön árulkodó jelek és a SZÍV

A szív állapotára a nyelvünk színéből, állapotából is lehet következtetni! Már az ókori Kínában tudták, hogy a szívmeridián kapcsolatban áll a nyelvvel. Aki tehát tudni szeretné, milyen állapotban van a szíve…

A SZÍV Gyógynövényei

Galagonya (Crataegus monogyna): Fokozza a szívizom pumpafunkcióját, szívfrekvencia csökkentő, szívkoszorúér tágító, hajszálértágító…

Szívre ható Illóolajok

doTERRA CONSOLE (Console) Illóolaj: Szívbeli problémákon, gyászok esetén, az elengedésekben lehet segítségünkre…

Novemberi elengedések

Készítsünk Lelki Leltárt! November a mély átalakulások időszaka! Itt az idő, ha szeretnél tenni régi ügyeid elengedéséhez és egy számodra is jobb jövő megalapozásához.

Borsmenta az egyik legsokoldalúbb illóolaj

A borsmenta lehűti az érzelmeket, eloszlatja a haragot, a hisztériát és az idegességet, valamint segít a depressziónál és tetterőre váltja a szellemi fáradtságot.

Novemberi Töprengő

Feladatunk ebben az időszakban, hogy az összes tudatalatti félelmünket megismerjük és ezeket tudatosan kidolgozzuk, kitegyük magunkból. A befelé fordulás lényege, hogy feldolgozzuk mindazt, amit év közben nem tudtunk feldolgozni…

November az Ajurvéda szerint

Sok népi gyógyászat ajánlja a fokhagymát, a galagonyát és/vagy egyszerűen a mediterrán jellegű táplálkozást, de az Ájurvéda azt mondja, hogyha amúgy is rendszeresen sportolunk, akkor pl. a napi 2 db banán mézzel…

Novemberi Léleksimogatás

Készülődünk a Belső Világunk megélésére, a gyönyörű nyár és a még csodálatosabb ősz után. Az estéink belsőségesebbek, sötétebbek és illatosabbak lesznek, közeledünk a tél felé.

Apiterápia és a SZÍV

Az apiterápia (méh latin neve: appis – görög terapia szóból kitalált mozaik szó) elnevezés egy magyar orvoshoz, Dr. Beck Bodoghoz köthető…

A SZÍV csakrája a szívcsakra!

A szívcsakra a negyedik csakra és a szeretet központja. Szanszkrit neve anatha, ami annyit jelent, hogy örökké megújuló…

Kínai gyógyászat és a Szív

“Tudom ki vagyok. Szeretem amit csinálok.” A szív meridián ellenőrzi a vért és az ereket, valamint az izzadást és az alvást. Felelős a tudatosságért, a gyorsaságért, a gondolatok tisztaságáért, valamint az emocionális egyensúlyért.

A gyömbér

A gyömbért már a Kr.e. 3000 körüli első kínai nagy füvészkönyv is fontos gyógyszerként említi. Az indiaiak az ókorban testet és lelket tisztító szernek tartották…

Advent

Advent (úrjövet) a keresztény vallásban a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak…

Depresszió Lelki Okai

Télen, legfőképpen januárban – a karácsonyi emelkedettebb hangulat után – sok borult, szürke és napmentes nap hatására teljesen normális, hogy eluralkodik rajtunk egyfajta rosszkedv…

A TÉL ásványai

Az ásvány ékszerek és kulacsok, csodaszép, dekoratív karácsonyi ajándékok lehetnek a karácsonyfánk alatt. Kitűnő választás szeretteinknek és kedvesünknek egy egyedileg készített ásvány karkötő…