A belek a különféle táplálékok, gondolatok, érzések és jelen valóságom felszívódási és felhasználási központja.
Minden, ami szomorúságot, félelmet, zavart, lázadást, szégyent vagy bármely más diszharmonikus gondolatot, érzést okoz, bélproblémákhoz vezethet.

Mivel az emésztés egy része a belekben történik, ha dühös vagyok vagy egy övön aluli ütés áldozatának érzem magam, amit egészen egyszerűen „nem bírok megemészteni”, az hatással lesz a belekre! Fokozottan igaz ez, ha az egyik családtagom bánt el velem.

Mivel nem vagyok képes megemészteni a helyzetet, a konfliktus testi szinten jelentkezik. Ha a vékonybél az érintett, akkor az élet adta helyzeteket mereven, egymástól eltérő, jó és rossz fogalmakkal ítélem meg. Hajlamos vagyok úgy érezni, sok mindenben hiányt szenvedek.

A belek állapota (főként a vastagbél) arról is hírt ad, mennyire vagyok képes önmagamat elengedni, mennyire érzem magam biztonságban, hogy spontán lehessek.
A belek életem eseményeinek zavartalan „áramlását” szimbolizálják.
Ragaszkodom bizonyos dolgokhoz, emberekhez, helyzetekhez, ami gyakran féltékenységhez és birtoklási vágyhoz vezet. A beleimet, eltorlaszolja” mindaz, ami már felesleges számomra, én azonban visszatartom őket. Ez többek között székrekedést okozhat.
Megtanulom az önállóságot, és megnyugtatom magamat: minden forrással és eszközzel rendelkezem ahhoz, hogy megteremtsem, létrehozzam mindazt, amit akarok. Az egyetlen személy, akit irányíthatok, az kizárólag saját magam!

VASTAGBÉL

VASTAGBÉLGYULLADÁS – Kolitisz
A kolitisz a vastagbél – esetenként fekélyes – gyulladását jelenti.

A vastagbél szerepe saját belső világom kezeléséhez, viselkedésmódomhoz kapcsolódik. A betegség akkor alakul ki, ha képtelen vagyok a tekintéllyel szemben és a személyes kapcsolataimban (társam, szüleim, tanáraim, főnököm) önmagamat adni. Ellenőrzésem alatt tartom, kontrollálom a gesztusaimat, megnyilvánulásaimat, cselekedeteimet, mert félek annak az embernek a reakciójától, akinek az elismerését és szeretetét ki akarom vívni.

Azoknál a gyermekeknél gyakori a hasfájás, akik félnek szigorú, és velük szemben nagy elvárásokat támasztó szüleiktől. Annyira szükségem van szeretetre, érzelmekre, elismerésre és értékelésre, hogy mindenáron tetszeni akarok (még akkor is, ha ezzel elnyomom a személyiségemet és a legfontosabb igényeimet).
Nem vagyok saját magam, nem merem kifejezni az érzéseimet, inkább elfojtom azokat.
Rendszeresen „lenyelek” olyan dolgokat is, amelyeket „emészthetetlennek” tartok. Ez az érzelmi függés olyan dühöt és frusztrációt érlel, amely felemészt belülről. Ha ezeket az érzéseket szélsőséges formában élem meg, még fekély is kialakulhat. Az érzelmi reakcióim arról tájékoztatnak, hogy változtatnom kell a hozzáállásomon, azonban ezt eddig nem voltam képes megérteni.
Hogyan reagáljak a testi jelzésekre?
Elfogadom, hogy a boldogság belőlem fakad. Megtanulom szeretni magam, megtanulom, hogy önmagam legyek, megtalálom és elfoglalom helyemet a világban. Függetlenné, önállóvá válok, és rájövök, egyre boldogabb és boldogabb vagyok, mert saját alaptermészetemmel Összhangban reagálok a dolgokra.

VASTAGBÉL – VÉGBÉL
A végbél a vastagbél végbélnyílásig tartó, befejező szakasza.
Ha valami vagy valaki bosszant engem, és ezt rossznak tartom, akkor ezt a dolgot vagy személyt ki akarom űzni a gondolataimból és az életemből.
Amennyiben ez nem sikerül, a végbelemben fájdalmat fogok érezni, szélsőséges esetben akár vérzést is észlelhetek.
Az engem zavaró szituáció gyakran egy vagy több családtagommal is kapcsolatos. Megtanulok nyitott maradni, és megpróbálom megérteni e helyzet miértjét.
Még ha úgy is gondolom, hogy az a bizonyos személy rosszul reagált az adott helyzetben, akkor is meg kell próbálnom felmérni, milyen okok motiválhatták.
Ez a betegség gyakran arra figyelmeztet, hogy ideje elgondolkoznom azon, hol a helyem a világban, és merre tartok. Kérdéseket kell feltennem magamnak, hogy megtudjam, ki vagyok és milyen irányba menjek tovább.
Ezek a kérdések akár a szexualitásommal is kapcsolatosak lehetnek. Talán úgy érzem, magányos és nagyon elhagyatott vagyok, de meg kell tanulnom elismerni a jó tulajdonságaimat, és bízni abban, mindegy, milyen döntéseket hozok, a következmények mindig a lehető legjobbak lesznek számomra.

VASTAGBÉL – Divertikulitisz
A divertikulitisz (az -itisz dühöt jelképez) a divertikulumok, a vastagbél falán található kiöblösödések gyulladását jelenti.
Ez a kellemetlenség a mindennapi életemben visszatartott dühhöz kapcsolható.
Jelenleg olyan helyzetet élek meg, amelynek foglya vagyok, nem látom belőle a kiutat, és ez feszültséget okoz bennem. Az első lépés a megoldás felé az elfogadás. Hogyan is tudnék megoldani egy olyan helyzetet, amelynek a létezését sem fogadom el?
Elfogadom tehát, hogy az adott helyzet a valóság, és nyitott maradok az isteni csatornára, amely elhozza, biztosítja számomra a helyzet feldolgozásához és interiorizálásához szükséges szeretetet. A düh többé nem vakít el.

VASTAGBÉLRÁK
A vastagbél az emésztésért felelős bélrendszer része. Ennek a területnek a rákos megbetegedése a leggyakoribb rákfajta Észak-Amerikában, mivel itt túlzott mennyiségben fogyasztanak húst, túlfinomított gabonaféléket, cukrot. Ezeket az élelmiszereket nehéz megemészteni és feldolgozni.

Emellett ennek a betegségnek más okai is vannak: a kielégülések, örömök, anyagi javak állandó hajhászása, amelyek hozzáadódnak a különböző fizikai, érzelmi és mentális állapotaimhoz, amelyeket nap, mint nap megélek. Kevés belső boldogságot érzek, csak többé-kevésbé vagyok elégedett az életemmel. Beszennyezettnek, „mocskosnak” érzem magam énem egyik területén.
Eszem, és elfojtom az érzéseimet: ez így könnyebb számomra, és szükségleteimet könnyebben kielégítem.
Olyan kompenzációs formát választok, amely számomra könnyen elérhető. Egyfajta kielégülést keresek, amelyet a zsíros, nehéz ételekben találok meg.

A stressz, az életmód, és az öröklési tényezők szintén hajlamosítanak erre a betegségre. A vastagbélráknak hasonló okai lehetnek, mint a székrekedésnek, viszont sokkal jelentősebb és mélyebb érzelmi okok húzódnak meg a hátterében. Míg a székrekedést felszínesebb energiák és érzelmek okozzák, a vastagbélrákot olyan energiák és érzelmek hívják elő, amelyek sokkal mélyebben erednek. Ezért a beleim működhetnek normálisan és lehet gyakori székletem, emellett mégis kifejlődhet bélrák. A beleim tehát minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy egészséges maradjak, és tartozom magamnak annyival, hogy megbecsülöm azokat, megkísérelvén jó állapotukat minél hosszabb ideig fenntartani.
Jobban kinyílok az élet örömeire, és kifejezem az érzelmeimet. Elkezdek különböző fizikai és belső relaxációformákat gyakorolni, amely segítségemre lesz abban, hogy megtanuljak nem kapkodva, kiegyensúlyozottabb életet élni.

VAKBÉLGYULLADÁS – Appendicitisz
A vakbélgyulladás a vakbél gyulladásos állapotát jelenti, a vakbél latinul caecum (vakot jelent). A vakbél a vastagbél kezdeténél található.
Ez a betegség olyan dühöt jelent, amit egy olyan kiélezett helyzet vagy feszültség következtében érzek, amelyet nem vagyok képes megoldani, és ami miatt úgy érzem, „fortyogok” belülről.
Leggyakrabban olyan, érzelmi életet érintő helyzet állhat a betegség hátterében, amely kibillent érzelmi egyensúlyomból. Ennek az eseménynek a bekövetkezésében a félelmem játszhatott nagy szerepet, hiszen sötét gondolatok, aggodalmak töltötték ki lényemet, és ezek következtében jelent meg a betegség. Zsákutcában vagyok (ilyen a vakbél is), mert úgy érzem, el vagyok nyomva, ez pedig félelmet, bizonytalanságot, kimerültséget, elhagyatottság érzését indítja el bennem.
Ez a probléma leggyakrabban egy családtaggal kapcsolatos, vagy kapcsolható a családra vonatkozó elvekhez, gondolatokhoz. Lehet szó egy olyan helyzetről is, amely a pénzzel, ezen belül is a zsebpénzzel kapcsolatos, vagy olyasvalamiről/valakiről, akiről azt szeretném, hogy az életem részévé váljon, de van egy ezt akadályozó tényező.
Például, talán azt szeretném, hogy a párom, vagy közeli hozzátartozóm hozzám költözzön, azonban ő ezt nem akarja, vagy nincs elég hely a számára. Az életemben valami megrekedt, és rengeteg érzelmet elfojtok. Akár odáig is eljuthatok, hogy egyenesen félek az élettől. Beszélnem kell arról, amit megélek, arra van szükségem, hogy jól „kitálaljak”. Nehezen emésztem meg mindazt, ami velem történik.
A szokásos tünetek, a melegség, a vörösség, mind a gyulladással vannak összefüggésben, és a fájdalom az általam átélt feszültséggel. Nagy szenvedéssel és fájdalommal jár, amikor a vakbél perforál.
Hagynom kell, hogy az életem a maga ritmusa szerint folyjon, és el kell fogadom, hogy az élethelyzeteim mindig a lehető legjobbak számomra. Szívemet nyitva kell tartanom, lassan és kiegyensúlyozottan le kell bontanom az engem védő falat.

BÉLRENDSZER, BÉLPROBLÉMÁK

CROHN-BETEGSÉG
A csípőbél (a vékonybél utolsó szakasza) nem fertőzéses eredetű gyulladása, amelyet általában erős fájdalmak kísérnek. Az AIDS és a tuberkulózis okozta fertőzések eredményezhetik a csípőbélgyulladását, azonban a krónikus, heveny esetek Crohn-betegségre utalnak.
Szó lehet egy intenzív bűntudatérzés következményeképpen létrejött önbüntetési formáról, mely önmagam értékelését érinti: nem vagyok a „helyzet magaslatán”, nem érzem magam „korrektnek”, vagy úgy érzem, „semmire sem vagyok jó”.

Az önbecsülés hiánya miatt odáig is eljuthatok, hogy azt gondolom, senki sem szeret, és mindenki azt akarja éreztetni velem, hogy kevesebb vagyok másoknál. Ezek az érzések egy anyagi vagy esetlegesen érzelmi vonatkozású hiányérzethez adódnak hozzá. Az az érzésem, hogy valamitől elítélendő, megvetendő módon fosztottak meg engem. Mindehhez halálfélelem is társulhat. Ilyenkor belül lázadok, ami csak növeli, a mások visszautasításától való félelmemet. Mivel úgy érzem, nem érek semmit, ez a betegség „segíthet” nekem abban, hogy megkapjam a figyelmet, amire szükségem van.

Az önbecsülésem igen kicsi, és a hasam területén energetikailag túl nyitott vagyok, mindent befogadok. Elutasítom saját magamat. A hasam egy szemetesláda, amelybe a környezetemben élő emberek beleborítják a felém küldött negatív energiáikat, és én hagyom, hogy ezt megtegyék velem.
Nem találom és foglalom el kellőképpen a helyemet a világban, elutasítom az élethelyzeteimet – mindez végül hasmenést eredményezhet.

Keresem a saját személyes, spirituális identitásomat, és betegségem súlyossága jelzi, hogy ez életem egyik legfontosabb eseménye. Azok az utak, amelyek engem az önbecsülésem növeléséhez, a valóságos identitásom megtalálásához, a családban és a társadalomban elfoglalt helyem megtalálásához vezetnek, segítenek majd az életembe több nyugalmat és harmóniát vinni.
Ha megtalálom a valóban nekem szánt helyet a világban, akkor ez védelmet fog adni. Az élet szép, és nekem is jogom van hozzá!

BELEK – FELFÚVÓDÁS
A belek felfúvódását úgy a legkönnyebb megállapítani, ha a mellkas és az alhas közti terület valamelyik részét megütögetem az ujjaimmal: ilyenkor úgy rezonál, mint egy dob. A kellemetlen tünet azt jelzi, hogy nagyon érzékeny vagyok, de az érzéseimet magamban tartom ahelyett, hogy szabadon elengedném őket. Védekezésképpen tudatosan lebontom az érzéseimet, irányítást gyakorolva felettük.
Elfogadom,, hogy teljesen át kell élnem az érzéseimet, amelyek abban segíthetnek, hogy saját magamat jobban megismerhessem.

BELEK – GALANDFÉREG vagy BÉLGILISZTA
A galandféreg a belek élősködője, mérete pár millimétertől több méterig is terjedhet. A bélféreg olyan embernél jelenik meg, aki úgy érzi, olyan gondolatokat, gondolkodási módokat kényszerítenek rá, amelyek ellentétesek az övéivel.
Szomorúnak, tisztátalannak érzem magam, nem értenek meg, kihasználnak. Mivel nehezen nyilvánítom ki a véleményemet, és nehezemre esik nemet mondani, elfecsérlem az energiáimat.
Azok a fájdalmak vagy dolgok, amelyeket nehezen engedek cl, szintén elősegíthetik a bélgiliszta megjelenését. A keserűség megnehezíti az emésztésemet, a tüdőm szennyezett energiát továbbít, és galandférgek telepednek meg bennem, irritációt, idegességet okozva.
Azért, hogy meggyógyítsam magam belülről, először a gondolataimat kell rendbe raknom, helyt kell adnom az örömnek és a boldogságnak.
Megtalálom a helyemet a világban.

BELEK – GYOMOR- ÉS BÉLHURUT
A gyomor és a bél nyálkahártyájának heveny gyulladását jelenti, amely hányással és fertőző eredetű hasmenéssel jár. Lehetséges, hogy meg tudjuk határozni a betegség külső okát, pl. fertőzött víz, étel elfogyasztása, azonban emellett meg kell vizsgálnunk azt a belső okot is, amely az esemény megélésére késztet.

Itt az irritációt kiváltó dolog sokkal lényegesebb, mint egy egyszerű gasztritisznél (bélgyulladás), mivel ez a betegség nem csak a táplálék felvételének helyét (bél), hanem a tudatosítási folyamat kiindulási pontját (gyomor) is érinti. Jelzi, hogy nagyon frusztrál az, ami velem történik, és ezért semmit sem tudok feldolgozni.

El akarok utasítani egy helyzetet vagy egy személyt – ha nem éppen magát az életet és dühöt érzek, ami hasmenést és hányást okoz. Nehezen fogadom el az eseményeket. Talán olyan mentális sémákat, gondolatmintákat tartok magamban, amelyek már feleslegesek, haszontalanok számomra. Egy helyzet vagy egy személy emészthetetlen számomra, és ez ellenem fordul, mert heves érzelmi reakciókat vált ki belőlem. Bánatos leszek, érzékennyé, zaklatottá válok.
Ki kell nyílnom az új gondolatok felé, és újra meg kell tanulnom bízni másokban és az életben.
Képesnek kell lennem arra, hogy kifejezzem a csalódásomat, ahelyett, hogy az „fortyogjon” bennem, mindenféle bajokat és kellemetlenségeket okozva.

BELEK – HASFÁJÁS
A hasgörcs izom-összehúzódásokat jelent, amelyek nagy belső feszültség következtében alakulnak ki. Egy olyan helyzet áll a betegség hátterében, amely bizonytalansággal tölt el, és annyira idegesít, hogy a belekben gyomorfájást okozó vérbőség alakul ki.

Kételkedem saját képességeimben, nem bízom eléggé önmagamban, félek, hogy nem fogom megállni a helyem egy helyzetben, nem tudom, hogyan oldjak meg egy problémát.
A csecsemőkori hasgörcs egyik tipikus példája az a helyzet, amelyben az édesanya attól fél, hogy nem tudja korrekten ellátni az anyai teendőket, és a csecsemő számára nem elegendő az, amit érte tesz. A csecsemő megérzi az idegességet és átveszi azt az anyától.(A hasfájós csecsemőnek nyugalmat, szeretetet kell biztosítani, és nagyon türelmesnek kell vele lenni.)
Elfogadom, hogy az életemben minden a lehető legjobban történik. Ellazulok, és minden tőlem telhetőt megteszek. Amit eddig problémának láttam, és bizonytalanságnak éreztem, most egyszerűen a fejlődésemet elősegítő tapasztalatnak tűnik.
Légző-, relaxációs és meditációs gyakorlatok segíthetnek a belső lényemmel történő kapcsolatfelvételben, és abban, hogy megszüntethessem az engem bosszantó személlyel vagy helyzettel szemben érzett türelmetlenségemet.

BELEK – HASMENÉS
Az étel olyan gyorsan távozik a gyomorból a belekbe, hogy nincs idő a feldolgozására.
Ezt az állapotot a félelem, és az arra irányuló vágy okozza, hogy egy számomra igen kellemetlen, új helyzetet elkerülhessek. Rengeteg új gondolat érkezik hozzám, és nincs időm azok gyors befogadására.

Úgy érzem, valami új dolog csapdába ejtett engem, és ez belső érzékenységemet fenekestül felforgatja! Elutasítom saját magamat, haragszom magamra, és el vagyok keseredve! Nagyon visszataszító kép él bennem saját magamról. Bűntudatom van. A történések legyűrnek. Valóban valami másra van szükségem.
Nem a táplálék, hanem a gondolataim azok, amelyek már nem megfelelőek. Ha állandóan az elutasításon rágódom (félelem attól, hogy mások elutasítanak engem, vagy vágy arra, hogy én elutasítsak másokat), nagy eséllyel előbb-utóbb hasmenésem lesz.
Elfogadom, és időt szánok arra, hogy megérezzem és meghallgassam a szívem üzenetét, látnom kell, mi is történik valójában az életemben.
Amikor valóban lassítok egy kicsit, rájövök, mennyire „csőlátással” néztem előrehaladás közben (ahogy a táplálék halad a nyelőcsőben), és nem szántam időt arra, hogy meglássam az élet jóságait és szépségeit.
A testem arra figyelmeztet, hogy bíznom kell az életemben, mindig támogatnak, és senki sem hagy el engem.
Jegyzet: számos utazó, aki a harmadik világ szegény országait választja úti céljául, hasmenést kap.
A szegénység és nyomor láttán szívünk kinyílik, amit látunk, elménket és fizikai testünket megzavarja. Ez gyakran tudat alatt végbemenő reakció.

BELEK – SZÉKREKEDÉS
A kiválasztást segítő perisztaltikus izommozgások lelassulnak, ami az ürülék megrekedését okozza. Az ürülék a negatív gondolatok, az engem elárasztó düh és a féltékenység fizikai megjelenése. A székrekedést gyakran a rostszegény étrend számlájára írják.

Mentálisan arra a vágyamra utal, hogy az életem minden eseményét kontrolláljam, amely nagy belső bizonytalanságot feltételez. Szorongó ember vagyok, akinek szüksége van mások elismerésére. A bizonytalanságom miatt meg kicsinyessé is válhatok.
Székrekedést előidéző helyzetek a következők lehetnek: nehéz anyagi helyzetbe kerülök, konfliktusos kapcsolataim vannak, egy utazás – az ilyen „gyökértelen” helyzetekben vagyok a leginkább ideges. Ragaszkodom régi, elavult gondolataimhoz és a személyes javaimhoz.
Amit már jól ismerek, az lehetővé teszi számomra a kontrollt, az irányítást, és a biztonság illúzióját nyújtja. Annyira félek az ítéletektől, hogy elnyomom a spontaneitásomat, megakadályozom, hogy előrébb jussak, hogy haladjak.
A problémáimat és a régi érzéseimet is elfojtom, attól való félelmemben, nehogy azok újra felszínre törjenek, és ismét szembesülnöm kelljen velük.
Mikor engedtem meg magamnak utoljára, hogy önmagam legyek?
Mikor éreztem magam utoljára szabadnak, frissnek és élénknek?
Mi az, ami visszatart engem?
Mindenképpen el kell engednem mindazt, ami már nem felel meg nekem. Itt és most elfogadom, hogy elszakadok a múlttól, előrenézek és izgalmasabb életet élek. Sokkal lazábbnak érzem magam, mivel bízom az életben.

VÉKONYBÉLRÁK
Ha ez a betegség fejlődött ki nálam, akkor fel kell tennem magamnak a következő kérdést: Mi az, amit nem vagyok képes megemészteni, és mi az, ami megakad bennem? Ez lehet egy olyan nekem szánt mondat, amelyet nagyon gonosznak találtam, vagy lehet egy olyan történés, amelyet igazságtalannak, elfogadhatatlannak tartok.
Olyan nehéz falatot kell lenyelnem, hogy nem tudom, sikerül-e megemésztenem. Azzal kapcsolatosan is érezhetek nagy félelmet, hogy vajon lesz-e mindig „elég étel a hűtőszekrényemben?” Attól félek, hogy a nélkülözés miatt éhen fogok halni. Bármely helyzetben is legyek, próbálok ahhoz pozitívabban hozzáállni, tudatosítva magamban, hogy az élet mindig a legjobbat akarja nekem, és elfogadom, hogy bőségben éljek.
Megtanulok azoknak is megbocsátani, akik olyat tettek velem, vagy mondtak nekem, amit nehezen emésztek meg. Idővel megpróbálom ennek a személynek a tudomására hozni, hogyan is érzem magam, azért, hogy újra harmóniát vigyek a kapcsolatunkba. Az életemből elűzöm a haragot, és megértéssel, lelki nyitottsággal helyettesítem azt.

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Forrás – Könyv: Jacques Martel – Lelki eredetű betegségek lexikona

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Augusztus

Vastagbél és Bélrendszer jelzései a testünkön

A vastagbél állapota a homlokon is tükröződik. A homlok egésze a vékonybelet reprezentálja, periferiális része pedig a vastagbelet (a homlok felső része és az arc felső részén egy vékony csík)…

A Bélrendszer és a Vastagbél Gyógynövényei

Bizonyos gyógynövények nagyon jó tisztító és gyulladáscsökkentő hatással vannak a bélrendszerünkre és a vastagbelünkre, melyeket szívesen ajánlok nektek fogyasztásra…

VALAMI HIÁNYZIK

A táborra gondolok, Ágira és a Krisna völgyre és azokra az emberekre akiktől már annyi mindent kaptam. Könnybe lábad a szemem… Szerencsésnek érzem magam, mert ide tartozhatok, mert jöhetek, mert van…

Ajurvéda szerint az Augusztus

Vastagbelünk kitisztítására a Triphala, a Bael, és az útifűmaghéj használata a legjobb. Ezeket az ajurvédában meghatározott alkatunknak megfelelően kell alkalmazni…

A VASTAGBÉL csakrája a GYÖKÉRCSAKRA

A gyökércsakra felelős a bizalom/ősbizalom/bizalmatlanság, gyökereink megtalálása, megbirkózás a mindennapokkal, stabilitás, biztonság, bizonytalanság témakörökért…

A NYÁR Ásványai

A NYÁR a gondtalanság, könnyedség, az elengedés, a szünidő, a szabadságok, a ragyogó napsütés és a nagy kalandok évszaka.Az év ezen legenergikusabb időszakában élvezzük a nyári pillanatokat, öltözzünk színesbe és viseljünk hozzá élénk színű ásványokat is. Ha nyár...

Milyen a NYÁR típusú női karakter?

A nyár típusú hölgyekre ahogy a nyárra is jellemzőek a pasztell, visszafogott, tört színek, megjelenésükre pedig a klasszikus elegancia és egyfajta selymesség…

A NYÁR és a NYÁRUTÓ a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint

A kínai naptár 5 évszakot különböztet meg egymástól, a hagyományos tavasz, nyár ősz, tél évszakokon kívül elkülönítenek egy nyárutót is. A NYÁR május elejétől augusztus elejéig tart, majd következik a NYÁRUTÓ augusztus elejétől az őszi időszak kezdetéig…

A NYÁR Illóolajai

Ha nyár, akkor meleg, forróság, napsütés, nyaralás és a szünidő jutnak rögtön az eszünkbe… A nyárhoz milyen illóolajok illenek a legjobban?