FEJ (általában)

A fej a kommunikáció eszköze, egyéniségem erős kifejezője. Fogadja, értelmezi az érzékszervek üzeneteit, illetve megjeleníti a külvilág számára testem és lelkem érzéseit. A fejet ezért gyakran nevezzük irányító központnak.

Ha a fejemen jelentkezik megbetegedés, akkor fel kell tennem magamnak a kérdést, nem élek-e meg saját lelki fejlődésemet érintő konfliktust.
A fej kétféle szövet egysége: a spirituális energiát szimbolizáló kemény szövet (csontszövet), és az őt körülvevő, mentális és érzelmi energiát szimbolizáló lágy szövetek (bőr, hús, inak, izmok). Ha ez a két aspektus (spirituális és mentális) harmóniában él egymással, akkor a testem és lelkem összhangjáról beszélünk.

A vér nem megfelelő áramlása vagy a túl nagy vérnyomás arra utal, hogy nehezen fejezem ki, vagy fogadom el a szeretetet, vagy bármely más, bennem élő érzést. (Mivel a vér szállít minden érzelmet a testben).
Megtanulok nyitottá válni a környezetemre.
Elfogadom azokat az üzeneteket, amelyek először az érzékeimhez jutnak el, majd áthaladnak az egész testemen, hogy kijárhassam az élet iskoláját, amely egy mélyebb spirituális ébredéshez vezethet el.

FEJ – FEJFÁJÁS

A fejfájásnak számos oka lehet. Például kényszerítem magamat arra, hogy valamilyenné váljak, vagy valamit megtegyek. Mentálisan túl erősen próbálok valamit elérni, vagy rögeszmésen az esetlegesen bekövetkezhető dolgokra koncentrálok, és aggódom amiatt, hogy mi vár engem a jövőben. Ez erős szorongást és stresszt eredményez.

Talán nagy nyomást okozó események résztvevője voltam. Az is előfordulhat, hogy kudarc ért, kétségek gyötörnek, utálom magam, amely kritikát, sőt inkább önkritikát eredményez.
A fejem foglya vagyok, nem tetszik az, amit látok, szigorúan ítélkezem magam felett, és saját magamat „vágom fejbe”.

A fejfájás kialakulhat az elfogadhatatlannak hitt gondolataim, érzéseim megtagadása miatt. Nincs elég bátorságom a kifejezésükre, vagy egészen egyszerűen nem hallgatok rájuk, mert olyan típus vagyok, aki minden megélt dolgot racionálisan, intellektuálisan próbál felfogni.
Talán túl sokat akarok megérteni, túl gyorsan akarok haladni, minden kérdésre azonnal szeretnék választ kapni.
De lehet, hogy nem érkezett el a megfelelő idő, s nagyobb türelemmel kellene lennem.

A fejfájás gyakran olyan negatív gondolatokat fejez ki, amelyek „beszorultak” az elmémbe, mint pl. a bizonytalanság, a túl nagy ambíciók, a tökéletességre irányuló rögeszmés vágy.
Végül, ha félek attól, hogy szembenézzek valamivel, és inkább találok mást, amire figyelhetek, vagyis elmenekülök a probléma elől, ez esetben is fejfájás alakulhat ki. A homlok területét érintő fejfájás munkahelyi, vagy valamilyen társadalmi szerepemmel kapcsolatos helyzethez kötődik. Ha azonban ha a fejem két oldala hasogat, akkor inkább érzelmi területen lehet a probléma (család, párkapcsolat stb.).

FEJ – MIGRÉN

Gyakran kísérik látászavarok, hányás. Se látni, se megemészteni nem akarom azt, ami az életben velem történik. Olyan helyzet miatt szorongok, amelyben képtelen vagyok egy döntés meghozatalára.
Ügy érezem, elvárásokat támasztanak velem szemben, és bennem kialakuló ellenállás migrén formájában jelentkezik.
Úgy érzem, képtelen vagyok megfelelni.

A fejem „túlhevül”, és az elérhetetlennek tűnő cél puszta gondolatától fájni kezd. A fejem egy sistergő kukta, a nyomás majd’ szétveti. Konfliktus feszül a gondolataim, az intellektusom, a személyes igényeim és vágyaim között.

Rá kell ébrednem, hogy menekülök az elől, ami zavar. A migrén szexuális problémákat is takarhat, gyermekkorom óta felhalmozott elfojtásokról is szó lehet, amelyek most törnek felszínre.
Meg kell értenem, ha migrénem van, a testem üzen számomra: valamit tudatosítanom kellene magamban, változtatnom kell bizonyos dolgokon, cselekednem kell. Hagyom, hogy az események szabadon áramolhassanak az életemben és ezért cserébe örömre, békére, harmóniára lelek.

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Források:
Forrás – Könyv: Jacques Martel – Lelki eredetű betegségek lexikona

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Október

Ásványokkal a Fejfájás és a Migrén ellen

A fejfájás vagy migrén nagyon kellemetlen dolog, ami megkeserítheti az adott napunkat, ezért érdemes kísérleteznünk és a felfájás csökkentésére segítségül hívnunk az ásványokat is.

Citrom Illóolajjal a stressz ellen

Mint a citrusfélékről általában a doTERRA Citrom illóolajról is elmondhatjuk, hogy energetizáló, élénkítő, kedély javító és hangulatemelő hatással rendelkezik, ami a borongós őszi, téli napokon nagyon is hasznunkra válhat.

Lép és Hasnyálmirigy problémák lelki okai

A lép egy olyan szerv, amely a vér immunsejtjeinek termelésében és fenntartásában segédkezik. Közvetlenül a hipotalamuszhoz, a csecsemőmirigyhez és az inzulintermelésért felelős hasnyálmirigyhez kapcsolódik…

Lép és Hasnyálmirigy Gyógynövényei

A lépnek fontos szerepe van az immunrendszer működésében és a vérsejtek életciklusában, de vérképző szervként is funkcionálhat szükség esetén….

Ajurvéda szerint az Október

Október a Léphez és a Hasnyálmirigyhez kötődő hónap. A távolabb keleti gyógyászatban a lép és a hasnyálmirigy egyben kezeltetik, valószínűleg a fizikai közelségük miatt…

Gyömbér az ARC és HAJ ápolásban

Az arc és hajápolásban is kihasználhatjuk a gyömbér felmelegítő és élénkítő tulajdonságait, ugyanis kiválóan képes megtisztítani és stimulálni a bőrfelületet, fokozza a vérkeringést és melegítő hatásának köszönhetően képes méregteleníteni is a bőrünket.

A Gyömbér ILLÓOLAJként is sokoldalú

Aromája csípős, fűszeres, földes és édes. A növény gyógyhatása gyökerének illóolajában rejlik, mely csökkenti a nyálkahártyák irritációját. Gyulladáscsökkentő, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású…

A gyömbér NYERSEN

Gyömbérlé vagy gyömbéres limonádé: Hámozz meg egy darab gyömbért és szeleteld apró kockákra. Egy kevés víz hozzáadásával turmixgépben aprítsd fel. Szűrd le, így megszabadulsz az esetleg megmaradt gyömbérdaraboktól…

Gyömbéres Tippek/Receptek

Egy isteni gyömbéres köret: Tegyünk bébi répát egy tepsibe (természetesen lehet sima répa is, csak azt célszerű felaprítani kicsit), nyomjunk rá 1-2gerezd fokhagymát és reszeljünk rá friss gyömbért…

Az Ajurvéda és a GYÖMBÉR

Láthatjuk, hogy az ajurvédában (az indiai gyógyászatban) a gyömbér egy több ezer éve használt vírus- és baktériumölő növény, természetes antibiotikum, ami számtalan vírus félét képes megölni…

A kínai gyógyászat és a GYÖMBÉR

A kínai gyógyászat szerint a gyömbér szélsőséges jin növény, vizes, ezért nagy jang tűzzel rendelkezik, ezért a test legmélyére is eljut. Jin természete szétoszlat minden lerakódást, csomót, görcsöt, fájdalmat…

A Testet és Lelket harmonizáló GYÖMBÉR

A gyömbér az egyik legjobb házi gyógyszer! Gyógyhatását tekintve a legrégebben használt növény. A Távol-Keleten több ezer éve alkalmazzák mint gyógy- és fűszernövényt…

Az ŐSZi időszak a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint

A szervezet az egyre hűvösebb őszi idő mellett is meg akarja tartani testhőmérsékletét, erre persze ilyenkor több energiát kell fordítania, figyeljünk oda arra, hogy ezt a munkát olyan ételekkel is támogassuk, amelyek energiát adnak a szervezetnek…

Lépünket és hasnyálmirigyünket támogató mudrák

Az összpontosító erő a kínai öt elem tana szerint a föld elemhez tartozik, amely a gyomor, a lép és a hasnyálmirigy energiájáért felelős. A Rudra-mudra erősíti a föld elemet és annak szerveit…