Kéztartás gyomorfájás esetére

A gyomorfájás fizikai testi okai: reflux-betegség, gyomor- illetve nyombélfekély, epekövesség, hasnyálmirigy-gyulladás és vakbélgyulladás okozhatja.
Lelki okai: megszorítással szembeni ellenállás, görcsös hatalomra törés, elfojtott neurotikus szorongás, tudatalatti félelem a szeretettől, elfojtott megoldatlan érzelmi kötődések, belső harc miatti szorongás, érzelmi feszültség, tudatalatti hódítási késztetés, bosszú ártóimpulzusa, tudatalatti félelem a nehézségektől, szülőktől függés miatti szorongás, hazudozás miatti gátlás, nyomor miatti szorongás, átmeneti sikertelenség.
Mentális okai: naivság, túlzott általánosítás, túlzott szellemi megalkuvás.

Kéztartása: A bal mutató és középső ujj hegye összeér a jobb hüvelykujjal. A többi ujj ökölbe szorítva. Tartsa ölbe ejtve! A mudrát ülve végezze 10-12 percig, közben mondja el nyolcszor a megerősítést, majd rezegtesse 1 percig a mantrát!
Mantra: lauh. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: lllaaauuuhhh.

Prithvi-mudra – A föld elem kéztartása

Mire jó? Testi hatása: Normalizálja a testhőmérsékletet, regenerálja a szervezetet, erősíti a csontokat, a körmöket, a bőrt és a hajat; kiváló gyomorproblémák esetén, stressz ellen is használható, védelmet nyújt a negatív külső energiák ellen.

Mudra: Mindkét kézen a hüvelykujj-és a gyűrűsujj hegye összeér, míg a többi ujj egyenesen nyújtva. Kezeit a napfonat előtt tartsa! Naponta 3-szor 10 percig végezze kelet felé fordulva (közben 11-szer rezegtesse a mantrát)!
Mantra: om adi shakti para shakti om.
Hatása a fizikai világban: véd a negatív energiák ellen.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: erős önbizalom, önbecsülés, komplexusoktól való megszabadulás, méltóságteljesség, szépérzék, isteni minőségek énbe áramlása, kielégítetlen mentális kíváncsiság, örömteli, önzetlen adás szándéka.

Purvottana-mudra (az elülső testfél kéztartása)

Mire jó? Testi hatása: Ez a kéztartás köldök előtt tartva kiegyensúlyozza a hasi szervek működését (gyomorfájás, emésztési zavarok, haspuffadás, székrekedés). Mellkas előtt tartva harmonizálja a mellkasi szervek működését (köhögés, légzési mellkasfájdalom, nehézlégzés, hörghurut, légzés közbeni fájdalom esetén hatásos).

Mudra: A két középső ujj hegye (és tőlük függetlenül) a két kisujj hegye összeér. A többi ujj az alsó ujjpercnél összecsomózva. A bal hüvelykujj a jobb középső ujj tövét, míg a jobb hüvelykujj a bal középső ujj tövét érinti. 5-7 percig a mellkas előtt tartva harmonizálja a mellkasi szervek működését (köhögés, légzési mellkasfájdalom, nehézlégzés, hörghurut, légzés közbeni fájdalom esetén hatásos). 5-7 percig a köldök előtt tartva kiegyensúlyozza a hasi szervek működését (gyomorfájás, emésztési zavarok, haspuffadás, székrekedés).
Mantra: ham bham hrím; így rezegtesse 11-szer a mudra közben: hhaamm bhhaamm hhrríímm.

Pachaka-mudra – Érzéseket felszabadító kéztartás

Mire jó? Ez a kéztartás gyomorégés, gyomor túlsavasodása, láz, hasmenés, gyomorfekély, szabálytalan emésztés (túl gyenge vagy túl gyors), gyomorgörcs esetén használható.

Mudra: A két mutatóujj összeér, míg a jobb középső- és hüvelykujj egymást érintve a bal hüvelyk tövénél pihen. A mudrát 5 percig a gyomorszáj, majd 5 percig a köldök vonalában tartsa!
Javallat: Gyomorégés, gyomor túlsavasodása, láz, hasmenés, gyomorfekély, szabálytalan emésztés (túl gyenge vagy túl gyors), léptályog, gyomorgörcs, gyomorfelmaródás, élelmiszer-allergiák és gyomorrontás esetén hasznos. Fokozza a bevitt lelki táplálékok, érzelmek, vágyak emésztését.
Mantra: bam ram. A mantrát mély belégzés után rezegtesse: baamm rraamm.
Légzéstípusa: A jobb orrlyukon belégzés, a bal orrlyukon kilégzés a köldökbe (hasi légzés).

Kledaka-mudra – Emésztést fokozó kéztartás

Mire jó? Ez a kéztartás emésztési rendellenességek, étvágytalanság, gyomor-nyelőcső reflux, gyomor- és nyombélhurut, gyomorgörcs, gyomorégés, gyomorműködési zavarok esetén használatos.

Mudra: A bal középső ujj hegye a bal kisujj körömágyán pihen, míg a jobb gyűrűsujj megérinti őket. A mudrát 5 percig a gyomorszáj, majd 5 percig a köldök magasságában tartsa (közben 11-szer rezegtesse a mantrát)!
Javallat: Emésztési rendellenességek, étvágytalanság, gyomor-nyelőcső reflux, gyomor- és nyombélhurut, gyomorgörcs, gyomorgyulladás, gyomorégés, gyomorfelmaródás és gyomorműködési zavarok esetén használatos. Fokozza a bevitt durvaanyagi táplálékok emésztését.
Mantra: pham. A mantrát mély belégzés után rezegtesse: phaaammm.
Légzéstípusa: A szájon át belégzés, a bal orrlyukon kilégzés a köldökbe (hasi légzés).

Gyomor meridián működését harmonizáló mudra

A gyomor meridián működését harmonizáló kéztartás: A bal mutató-, középső- és gyűrűsujj összeérintése.

A mudrát 10 percig az állkapocs vonalában tartsa, közben rezegtesse a mantrát 11-szer!
Mantrája: ing. A mantrát mély belégzés után rezegtesse: iiinnng.

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Források:
Késmárki László:A mudrák titkos kódja Ankh kiadó 2018.
Késmárki László:Gyógyító kéztartások II. Ankh Kiadó 2013.

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Szeptember

Szeptemberi segítők

Szeptember – Szent Mihály hava – Őszelő – Földanya hava. Szeptember hónapunk segítője Mihály arkangyal: Legfőbb célja megszabadítani a Földet és annak lakóit a félelemből eredő mérgektől…

A gyomor gyógyító ásványai

ACHÁT: Gyógyítja a gyomort, méhet, szemet, tisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet. Hasra téve vagy elixírként fogyasztva serkenti az emésztést és enyhíti a gyomorhurutot…

Gyomorproblémák jelzései a testünkön

Az orca területén egészen az oldalsó állcsont vonaláig megjelenő pattanások emésztési zavarokra, a belek és a gyomor nem megfelelő működésére vagy túlterheltségére utalnak. Ilyenkor javasolt kerülni a feldolgozott élelmiszereket…

Gyomorproblémák Lelki Okai

A gyomor fogadja be és emészti meg az elfogyasztott táplálékot, így testem hozzájut az egészségéhez élethez szükséges vitaminokhoz, fehérjékhez, szénhidrátokhoz és rostokhoz. Agyunknak is van tápláléka…

Illóolajos – Iskolakezdés – KONCENTRÁCIÓ

Elkezdődik az iskola, a munkába állás és igyekezés időszaka, nagyon jó a koncentrációra az INTUNE olaj ami kenhető és a jó illat mellett még a bőrödet is kényezteti. Hogyan tanuljunk könnyebben a gyermekeinkkel?

A gyomor gyógynövényei

A régi füvészkönyvek úgy emlegetik a cickafarkot mint ami az összes betegséget gyógyítja. Gyomorvérzés, erős gyomorégés vagy gyomornyomás esetén gyors javulást hoz a cickafarktea…

Praktikus tippek és tanácsok allergiásoknak

Próbáljunk kiegyensúlyozottan, mértékletesen élni a természet hullámain, nem beteggé enni magunkat, gondoskodni az energetizáló mozgásról, pihenésről, lazításról, kikapcsolódásról.

Fókuszban ŐSZ és ezáltal az ősz típusú hölgyek…

Ékszerekben természetesen az aranyos árnyalatúak vagy az éppen viselt ruhadarabokhoz illő ásvány ékszerek passzolnak tökéletesen hozzájuk, de bátran választhatnak a fából készült kiegészítők közül is!

Ajurvéda szerint a Szeptember

A világon két olyan anyagot találtak eddig a kutatások során, amelyekben van olyan enzim, ami képes újra éleszteni a gyomrunk nyálkahártyáját, és akár a felsebzett, felfekélyesedett területeket is képes begyógyítani…

Az allergia lelki okai

A minket körülvevő és életünk részét képező anyagok rendszerint közömbösek a szervezet számára, ám ha az immunrendszer tévesen „ellenségként” kezeli őket, a szokásostól eltérően, fokozottan reagál rájuk.

Az ŐSZ illóolajai

Az ősz az elmúlás évszaka, ahogy romlik az idő és rövidülnek a nappalok, néha napsütéses, néha kicsit szomorkás, néha lehangoló. A illóolajok ideálisak arra, hogy segítsenek a hangulat-ingadozásainkban vagy csak egyszerűen feldobják a napunkat…

Allergia az Ájurvéda szerint

Az allergia az Ájurvéda szerint egy Pitta-Kapha, azaz egy Tűz- Víz tünet együttes. A szervezetünk túlműködik (tűz) egy irritánssal szemben és elkezd többlet vizet termelni, hogy kitisztítsa magából azt, amire túlreagál.

Miért színesek ősszel a fák levelei?

Ősszel, a télhez közeledve látványos változáson mennek át a fák, leveleik a lombhullatás előtt gyönyörű színekben pompáznak. Ezek a színek a levelek öregedésének melléktermékei és a természet biokémiai játékai.

Sütőtökös Túrógombóc

A sütőtököt feldaraboljuk és a sütőben 200 fokon kb.40 perc alatt készre sütjük, majd amikor kihűlt, kikanalazzuk a húsát, és a túróval pépesre keverjük, beletesszük a zablisztet…