JÓ TUDNI! Ha kristályunkban szivárvány van, az az öröm és a boldogság jele. A szivárványokat a kövön belüli repedések okozzák. Az ilyen kristályt a depresszió enyhítésére használhatjuk.

Téli időszakra jellemzőek a hangulatingadozások, a kedvtelenség, a fásultság és a depressziós tünetek, melyek esetén a következő ásványok lehetnek leginkább hasznosak számunkra:

CITRIN

Kitűnő a depresszió, fóbiák és félelmek legyőzéséhez, fokozza az örömöt, megszünteti a negatív jellemvonásokat, a félelmet, megállítja a haragot és segít érzelmileg kiegyensúlyozottabbakká válnunk. Erősíti a belső nyugalmat és pozitív irányba tereli a dolgokat, valamint tudatára ébreszt a magasabb rendű tudatnak.
Megnézem a Citrint tartalmazó ásvány ékszereket >>>

NAPKŐ

A napkő remek ellenszere a depressziónak, mert felderíti a komor hangulatokat. Főleg az évszakokhoz kötődő mániás depresszióra hatékony, mert fényt visz a téli sötétségbe. Megszünteti a kirekesztettség, a hátrányos helyzetűség és az elhagyatottság érzetét, feloldja a gátlásainkat és a “bogarainkat”. Visszájára fordítja a kudarcérzetet, növeli az önbecsülést és a magabiztosságot, optimistává/lelkessé tesz. Napfonatcsakrára téve kivonja és átalakítja a terhes és elfojtott érzelmeket.
Megnézem a Napkövet tartalmazó ásvány ékszereket >>>

KARNEOL

Tele van életerővel, aktiválja az alapcsakrát és gyógyítja a depressziót, különösen előrehaladott életkorban.
Megnézem a Karneolt tartalmazó ásvány ékszereket >>>

KVARC – FÜSTKVARC

Csillapítja a félelmet, javít a depressziós hangulaton és érzelmi megnyugvást hoz, csökkenti az öngyilkossági hajlamot és a vegyes érzelmeket, enyhíti a rémálmokat, szétoszlatja a negatív érzelmeket.
Megnézem a Füstkvarcot tartalmazó ásvány ékszereket >>>

LAPIS-LAZULI

Enyhíti a fájdalmat, legyőzi a depressziót, az álmatlanságot és a szédülést. Erősíti a gondolkodást, serkenti a tudat magasabb rendű képességeit, fokozza a kreativitást, segít szembenézni és elfogadni az igazságot.
Megnézem a Lapis-lazulit tartalmazó ásvány ékszereket >>>

LEPIDOLIT

Rendkívül hasznos a depresszió és a stressz csillapításában, segít a hangulatváltozások és a rögeszmés depresszió felszámolásában.
Megnézem a Lepidolitot tartalmazó ásvány ékszereket >>>

RODOKROZIT

Felderíti a depressziós hangulatot és derűt hoz az életbe, fejleszti az önértékelést és enyhíti az érzelmi stresszt, elősegíti a pozitív hozzáállást és fokozza a kreativitást.
Megnézem a Rodokrozitot tartalmazó ásvány ékszereket >>> 

TIGRISSZEM

Mérsékli a depressziót és az önbírálatot, felderíti a hangulatot, kiegyensúlyoz és energiával tölti fel az érzelmi testet, segít a függőségeken és rendbe hozza az önértékelési zavarokat.
Megnézem a Tigrisszemet tartalmazó ásvány ékszereket >>>

TÜRKIZ

Kitűnő kő depresszióra, kimerültségre vagy pánikrohamokra. Védelmet nyújtó képessége kiterjed a külső hatásokra és az atmoszférában lévő szennyező anyagokra is. Belső nyugalmat biztosít, megszünteti a hangulathullámzást, segíti a kreativitást.
Megnézem a Türkizt tartalmazó ásvány ékszereket >>>

További ásványok, amelyek segíthetnek a depresszió ellen:

BOROSTYÁNKŐ: Segít semlegesíteni a depresszióra és öngyilkosságra való hajlamot, stabilitást hoz. Serkenti az elmét, megtisztítja a depressziótól, előmozdítja a pozitív gondolkodást és a kreatív önkifejezést. Egyensúlyt teremt és türelmessé tesz, rugalmassága szerteoszlatja az ellenkezést.

ZAFÍR: Megszabadít a depressziótól és a spirituális zavarodottságtól, valamint élénkíti a figyelem-összpontosítást. Az agyra összpontosít, nyugtat, mentesíti a nemkívánatos gondolatoktól és a szellemi feszültségektől. Biztosítja az elme békéjét és a higgadtságot, összehangolja a fizikai, szellemi és a spirituális síkot, helyreállítja az egyensúlyt a testen belül.

LÍTIUMKVARC: A Lítiumkvarc természetes ellenszere a depressziónak, hatékony gyógyító energiái finoman a felszínre hozzák a depresszió mögött meghúzódó betegségeket és hatástalanítják a régóta bennünk élő dühöt és szomorúságot. 

SZIBÉRIAI KÉK KVARC: Hatékony ellenszere a depressziónak, mert felemeli a lelket és mélyreható békességet teremt.

KVARC – RUTILTARTALMÚ KVARC: Érzelmileg enyhíti a sötét hangulatokat , ezért kiváló ellenszere a depressziónak. Csökkenti a félelmet, fóbiát és aggódást, megszünteti a szorító érzéseket, szembeszáll az öngyűlölettel, valamint elér a problémák gyökeréig, így megkönnyítve az átmeneteket és az irányváltást.

SÁRGA APATIT: Jótékonyan hat a depresszióra, a búskomorságra és a krónikus fáradtság szindrómára. Aktiválja a napfonat csakrát és eltávolítja a megrekedt energiákat.

FEKETE KALCIT: Enyhíti a depressziót, de hasznos társ lelki bánatban is. Trauma vagy stressz után a lelket visszatéríti a testbe, de segít a múlt elengedésében is.

NARANCSSZÍNŰ KALCIT: Nagymértékben energetizáló és tisztító kő. Egyensúlyba hozza az érzelmeket, megoldja a problémákat, megszünteti a félelemet, legyűri a depressziót.

GAGÁT: Csillapítja a depressziót, helyrebillenti a hangulatváltozásokat, stabilitást és egyensúlyt hoz, valamint lehetővé teszi, hogy a kezünkbe vegyük az életünk irányítását.

SZARDONIX: Enyhíti a depressziót és legyőzi a bizonytalanságot, pótolja a hiányzó akaraterőt és erősebbé teszi az egyéniséget, növelve a kitartást, az önuralmat és az életerőt.

SZTAUROLIT: Csökkenti a depressziót és a függőségeket, egyedülálló módon hasznos a stressz csillapításában, valamint megszünteti a hajlamot arra, hogy agyonhajszoljuk magunkat és túl sokat vállaljunk.

BÍBOR TURMALIN: Csillapítja a depressziót, megszaadít a rögeszmés gondolatoktól. Jótékonyan hat az Alzheimer kórra, az epilepsziára és a krónikus fáradtság szindrómára.

CINKIT: Enyhíti a depressziót és eloszlatja a fájdalmas emlékeket, gyógyítja a sokkot és bátorságot ad a traumás helyzeteken való túllépéshez, hasznos a fóbiák esetén is.

AMETRIN: Gyógyítja depressziót, a krónikus fáradtság szindrómát, a kimerültséget, a letargiát és a stresszel összefüggő rendellenességeket. Lehatol a dolgok gyökeréig, erőteljes tisztító tulajdonságai eltüntetik a negativítást az aurából. A fizikai, az érzelmi és a szellemi finomtestben egyaránt oldja a blokkokat.

KUNZIT: Hangulatjavító képessége megszünteti az érzelmi blokkokkal összefüggő depressziót, valamint kitűnő pánikbetegség enyhítésére is. Segít csillapítani a stresszel összefüggő nyugtalanságot.

IDOKRÁSZ: Megszünteti a depressziót, oldja a korlátozás érzését, segít gyógyítani az előző életben átélt élményeket, amelyek korlátoznak bennünket. Finoman eloszlatja a haragot, csillapítja a félelmet és belső biztonságot teremt.

Megnézem a KRISTÁLY ABC-t >>>

ÁSVÁNYOK segítsége ÁLMATLANSÁG és alvászavarok esetén >>>

Csodaszép téli napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – November

Advent

Advent (úrjövet) a keresztény vallásban a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak…

A TÉL ásványai

Az ásvány ékszerek és kulacsok, csodaszép, dekoratív karácsonyi ajándékok lehetnek a karácsonyfánk alatt. Kitűnő választás szeretteinknek és kedvesünknek egy egyedileg készített ásvány karkötő…

Depresszió Lelki Okai

Télen, legfőképpen januárban – a karácsonyi emelkedettebb hangulat után – sok borult, szürke és napmentes nap hatására teljesen normális, hogy eluralkodik rajtunk egyfajta rosszkedv…

Milyen a TÉL típusú női karakter?

A Tél típus hölgyekre, ahogy a télre is a halvány, hideg (jeges), valamint az élénk, intenzív, tiszta színek és az erős kontrasztok jellemzőek…

A TÉL Illóolajai

A téli hideg, hűvös időszakban, amikor a testünk melegen tartása az egyik legfontosabb feladatunk, a melegítő hatású illóolajok használata ajánlott a leginkább.

Borsmenta az egyik legsokoldalúbb illóolaj

A borsmenta lehűti az érzelmeket, eloszlatja a haragot, a hisztériát és az idegességet, valamint segít a depressziónál és tetterőre váltja a szellemi fáradtságot.

A gyömbér

A gyömbért már a Kr.e. 3000 körüli első kínai nagy füvészkönyv is fontos gyógyszerként említi. Az indiaiak az ókorban testet és lelket tisztító szernek tartották…

Kínai gyógyászat és a Szív

“Tudom ki vagyok. Szeretem amit csinálok.” A szív meridián ellenőrzi a vért és az ereket, valamint az izzadást és az alvást. Felelős a tudatosságért, a gyorsaságért, a gondolatok tisztaságáért, valamint az emocionális egyensúlyért.

A SZÍV Gyógynövényei

Galagonya (Crataegus monogyna): Fokozza a szívizom pumpafunkcióját, szívfrekvencia csökkentő, szívkoszorúér tágító, hajszálértágító…

Testünkön árulkodó jelek és a SZÍV

A szív állapotára a nyelvünk színéből, állapotából is lehet következtetni! Már az ókori Kínában tudták, hogy a szívmeridián kapcsolatban áll a nyelvvel. Aki tehát tudni szeretné, milyen állapotban van a szíve…

Szívre ható Illóolajok

doTERRA CONSOLE (Console) Illóolaj: Szívbeli problémákon, gyászok esetén, az elengedésekben lehet segítségünkre…

Novemberi elengedések

Készítsünk Lelki Leltárt! November a mély átalakulások időszaka! Itt az idő, ha szeretnél tenni régi ügyeid elengedéséhez és egy számodra is jobb jövő megalapozásához.

Novemberi Töprengő

Feladatunk ebben az időszakban, hogy az összes tudatalatti félelmünket megismerjük és ezeket tudatosan kidolgozzuk, kitegyük magunkból. A befelé fordulás lényege, hogy feldolgozzuk mindazt, amit év közben nem tudtunk feldolgozni…

November az Ajurvéda szerint

Sok népi gyógyászat ajánlja a fokhagymát, a galagonyát és/vagy egyszerűen a mediterrán jellegű táplálkozást, de az Ájurvéda azt mondja, hogyha amúgy is rendszeresen sportolunk, akkor pl. a napi 2 db banán mézzel…

Novemberi Léleksimogatás

Készülődünk a Belső Világunk megélésére, a gyönyörű nyár és a még csodálatosabb ősz után. Az estéink belsőségesebbek, sötétebbek és illatosabbak lesznek, közeledünk a tél felé.

Szívproblémák Lelki Okai

A szív a negyedik csakrához vagy energiaközponthoz tartozik. A szeretetet (az érzelmeimet, a szeretet képességét), az örömöt, a vitalitást és a biztonságot jelképezi. A szív energiája az egész testre kisugárzik…

Apiterápia és a SZÍV

Az apiterápia (méh latin neve: appis – görög terapia szóból kitalált mozaik szó) elnevezés egy magyar orvoshoz, Dr. Beck Bodoghoz köthető…

A SZÍV csakrája a szívcsakra!

A szívcsakra a negyedik csakra és a szeretet központja. Szanszkrit neve anatha, ami annyit jelent, hogy örökké megújuló…