A Március és Április hónapok a Szívburok és Hármas Melegítő meridiánhoz kötődnek, amelyek a távol keleti gyógyászatban a hormon háztartásunkhoz kapcsolódó „szerveink”.

PAJZSMIRIGY (általában)

A nyak elülső részén elhelyezkedő belső elválasztású mirigy, amely nagy jódtartalmú hormonokat állít elő. E hormonok serkentik a szervezetben zajló anyagcsere- és égési folyamatokat.

A pajzsmirigy termeli a kalcitonin nevű hormont is, amely a kalcium- és a foszforanyagcserét szabályozza. Közvetlenül a torok energiaközpontjához kapcsolódik, amelyet torokcsakrának is hívunk.
A pajzsmirigy túl- vagy alulműködése akkor jelentkezhet, ha az az érzésem, hogy mindig lenyelem a haragomat, vagy az élet igazságtalan velem.
Mivel a beteg szerepében tetszelgek, még az is előfordulhat, hogy kreálok magam köré problémás helyzeteket azért, hogy eljátszhassam a szerencsétlen áldozat szerepét.

A nyak a test és lélek kapcsolódási pontja. Ha olyannyira gőgös vagyok, hogy ez bezárja a szívemet, akkor elmegyek a valódi igényeim mellett.
A torok energiaközpontja a kreativitásomat jelképezi.

Megtanulom tehát szabadon kifejezni magam, és felhasználom erre minden eszközömet. Fejlesztem az alkotó szellememet.

PAJZSMIRIGY – GOLYVA

A pajzsmirigy olyan megnagyobbodásai, duzzanatai, melyek a szerv nem daganatos és nem is gyulladásos megbetegedései miatt keletkeznek. Okozhat kóros hormontermelődést, de az is előfordul, hogy növekedését nem kíséri hormonális rendellenesség. A megnagyobbodott mirigy nyomhatja a körülötte lévő szerveket, ami légzési és nyelési nehézséggel járhat.

A golyva általában arra enged következtetni, hogy a pajzsmirigyem túlműködik. Ez több testi és mentális folyamat felgyorsulásának következménye.

Ez a mirigy többek között a légzési folyamatok ellenőrzője. Szorosan kapcsolódik az élni vágyásomhoz.
A pajzsmirigy túlműködése egy olyan stresszes válasz, amely a szorongásomról, bajaimról, röviden minden olyan intenzív, kifejezésre nem juttatott érzelmemről árulkodik, amelyek megnövelik, felfújják a mirigyemet.

Az az érzésem, hogy minden túl gyorsan történik. Ez eredhet abból az érzésből is, hogy az élet fojtogató számomra!
A pajzsmirigyem azon gondolkodik: továbbra is fent kell tartanom az életet, vagy sem?
Jobban teszem, ha kifejezésre juttatom a vágyaimat, igényeimet, érzelmeimet ahelyett, hogy elnyomnám azokat azért, hogy a pajzsmirigyem újra normálisan működhessen.
Abban az esetben, ha a golyva a pajzsmirigy alultermelésének a következményeképpen jött létre, ez defetista személyiségemre, és az elkeseredettségre való hajlamomra enged következtetni. Mivel nincs igazán kedvem dolgokat végrehajtani, megtenni, áldozatként viselkedem minden velem megtörténő dologgal szemben. Így sok keserűséget és problémát élek meg, és az a benyomásom, hogy az egész világ haragszik rám.

Sokkal pozitívabb hozzáállást kell tanúsítanom, és a kezembe kell vennem az életemet azért, hogy elérhessem a céljaimat.

PAJZSMIRIGY – PAJZSMIRIGY ALULMÜKÖDÉSE

A pajzsmirigy alulműködése pajzsmirigy-elégtelenséget jelent. A betegség az összes anyagcserefolyamat lelassulásával és olykor golyva képződésével, vagyis a pajzsmirigy megnagyobbodásával jár. A szemek kidülledéséhez vezethet. Fizikai okai között az immunrendszer rendellenes működését említhetjük. A pajzsmirigyet pajzsmirigygyulladás teszi tönkre, amelynek következtében mirigyet támadó antitestek termelődnek, jódhiányt okozva. A koleszterinszint megnövekszik, fáradtság, izomfájdalmak jöhetnek létre, a végtagok zsibbadását vagy hidegséget, székrekedést és a reflexek tompulását okozhatja.

Elkeseredettség is úrrá lehet rajtam, amely mogorvává tehet engem, és a meg nem értettség érzését válthatja ki belőlem. A testem riadót fúj. A metafizikus okok ugyanúgy jelentősek. A torokcsakra a kommunikációhoz és a kreativitáshoz kapcsolódik.
Milyen a kommunikációm saját magammal, a szeretteimmel és a többiekkel?
Hogyan juttatom érvényre a kreativitásomat, az elvégzendő feladataimban?

A pajzsmirigy alulműködésének az is lehet az oka, hogy képtelen vagyok egy olyan helyzettel szembenézni, amely már többször újra megjelent az életemben, és amellyel szemben tehetetlennek érzem magam, nem tudom, hogyan reagáljak rá.

A saját életem irányítója, alkotója vagyok. Magam köré mindenhová harmóniát hintek. Bízva az életben, az életet új szemmel látom.

MENSTRUÁCIÓ (menstruációs fájdalmak)

A menstruáció során a hüvelyen keresztül távozik a szervezetből a méh leváló nyálkahártyája, és az abból származó vér. Ez a jelenség a pubertáskortól a klimaxig periodikusan ismétlődik azoknál a nőknél, akik nem várnak éppen gyermeket.

A menstruációs fájdalmak bűntudathoz és dühhöz köthetők. Ezeknek az érzéseknek a forrása egy olyan megélt tapasztalatban keresendő, amelyben szexuálisan kihasználtak, valószínűleg még a pubertáskor előtt.
Esetleg ha az a benyomásom, hogy a szüleim csalódottak amiatt, mert lánynak születtem, mindent megteszek azért, hogy fiúnak tűnjek, annak érdekében, hogy a szüleim szeressenek.

Tudat alatt késleltetni, vagy teljesen meg is tudom állítani a menstruációmat. Elutasítom a nőiességemet, és lehet, hogy a szexualitást is, azt gondolván, hogy ez egy mocskos dolog vagy bűn.
Lehet, hogy tudat alatt csalódott vagyok, hogy nem lettem terhes. Az afelett érzett csalódás, hogy nem lettem várandós, az emberi faj kollektív memóriájából származik, mivel a faj fenntartását biztosító szaporodásért létezem. Így a vérveszteség, amely metafizikai szempontból az öröm elvesztését jelenti, azt jelzi, hogy tudat alatt bizonyos mértékű szomorúságot érzek amiatt, hogy nem lettem terhes, amely a faj fenntartásához szükséges genetikai beprogramozáshoz köthető.

Ha a vérveszteség mennyisége átlépi a „normális kereteket”, azaz csökken, teljesen megszűnik, vagy növekszik a mennyisége, akkor meg kell vizsgálnom, hogy a fentebb említett aspektusok közül egyik másik nem érint-e engem, mert ez magyarázatot adna az elváltozásra.
Minél inkább elfogadom -, hogy ez csak a testem válasza egy beprogramozott, kódolt dologra, annál inkább harmonikus lesz ez a pár nap is.

Tartozom magamnak annyival, hogy nőként harmóniában éljek a ciklusok szerint működő testemmel.

MENSTRUÁCIÓ – ELMARADÁSA

A menstruáció elmaradása azt jelenti, hogy a nőnél a havi vérzés szünetel, vagy végleg megszűnik. A még termékeny korban levő nőknél fellépő menstruáció kimaradás a nőiség elutasításához, a női lét hátrányaihoz vagy a szexuális partner szavaiból, cselekedeteiből származó bűntudathoz kapcsolódik, esetleg egy bizonyos havi vérzés alkalmával megélt érzésekhez köthető.

A nő félelmet, kellemetlenséget vagy bűntudatot él meg. Azért, hogy ezt orvosolja, mentálisan átprogramozza magát és megszünteti a menstruációját, visszautasítva az életet, elhatározva, hogy abbahagyja a nemzést.
Talán azt utasítom el, hogy ugyanazt éljem meg, amit az anyám az apámmal való kapcsolatában, és tudat alatt visszautasítom, hogy „szaporodást elősegítő eszközzé” váljak a jelen kapcsolatomban, mivel ez engem arra a fájdalomra emlékeztet, amit a szerelmi kapcsolatában szomorú anyám láttán éreztem. Elutasítom ezt a tapasztalatot.
A nőnek nagyon is érdeke, hogy a szívével is elfogadja a partnerét és bízzon benne, főleg ha a férfi nagyon nyitott a szeretett nő felé.

MENSTRUÁCIÓ – ERŐS, SZABÁLYTALAN

Az erős, szabálytalan menstruáció a menstruációs folyadék mennyiségének megnövekedését, és a menstruáció időtartamának meghosszabbodását jelenti, amely talán egy, a méhben található rostdaganat (fibróma) következménye.

Ez a gyermeknemzés nem elfogadásával – kapcsolatos, vagy az esetleges meddőségem miatt érzett szomorúsághoz kötődik, esetleg azért alakul ki, mert valamilyen módon védekezek a gyermekáldás ellen, és ez tudat alatt szomorúsággal tölt el.

MENSTRUÁCIÓ – PREMENSTRUÁCIÓS SZINDRÓMA

A premenstruációs szindrómát az éppen soron következő menstruációt megelőző napokban észlelhetjük. Idegességgel, hát-, fej- és hasfájással járhat. Ezek a tünetek hormonális egyensúlyunk felborulásának következményei.

Elutasítás és bűntudat kezd felszínre törni bennünk. A menstruációs periódus a nőt arra emlékezteti, hogy egy férfiak által uralt világban él.
Ez azt jelenti, hogy a premenstruációs szindróma olyan helyzeteket teremt számomra, amelyekben el kell gondolkodnom a saját nőiségemen és az ahhoz fűződő viszonyomon, főleg ha szakmai karriert is be akarok futni. Lehetséges, hogy össze vagyok zavarodva, és hagyom, hogy a társadalom által kialakított sztereotípiák befolyásoljanak. Szeretem és elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok, és hagyom, hogy fejlődjek.

BŐR – PATTANÁSOK

A pattanások az aknéval vannak szoros kapcsolatban, míg azonban az utóbbi bizonyos testrészekre korlátozódik (arc, hát stb.), a pattanások az egész test felületén megjelenhetnek. Kis piros domborulatok, amelyek elfertőződés következtében akár gennyet is tartalmazhatnak.

Azért vannak pattanásaim, mert türelmetlen vagyok, a dolgok elé akarok menni, és mindezt gyorsan!
Ha a pattanásosodás erős gennyképződéssel is társul, akkor dühöt érzek, forrongok belülről. Bosszúsnak, aggodalmaskodónak érzem magam, talán belül szomorúságot is érzek.
Ha az egész testemet beborítják a pattanások, akkor általános elkeseredettséget, levertséget élek meg.
Az arcon megjelenő pattanások az egyéniséggel kapcsolatosak. Jelentése ugyanaz, mint az arcon megjelenő aknénak Kiutasítom magamat, „kiválogatom” azokat az embereket, akiket közel engedek magamhoz, mert leginkább azt szeretném, ha békén hagynának. Olyan valakit keresek, aki nyitott a szeretetre, és aki hajlandó meghallgatni engem.

Hagynom kell magamnak időt, mielőtt bármit is tennék, mindig emlékeztetve magamat arra, hogy vezetnek, irányi mutatnak nekem!

MELLÉKVESE

A mellékvese legfontosabb funkciója az adrenalin hormon termelése. Az első csakrához (energiaközponthoz) kapcsolódik, amelyet gyökércsakrának vagy alapcsakrának nevezünk. A mirigy funkciója a pulzus és a vérnyomás szabályozása veszély észlelésekor. Ha veszélyben vagyok, akkor az érzékelésem is képes megváltozni. A testem azonnal válaszol a stresszre, akkor is, ha a veszély valós, és akkor is, ha nem (csak én éreztem annak), így megállapíthatjuk, hogy a test mindig komolyan veszi az agy figyelmeztetéseit.

Félhetek egy jutalom vagy egy társ elveszítésétől is amiatt, hogy hoztam egy rossz döntést, vagy rossz irányba indultam el. Tehát nagyon gyorsan és nagyon messzire szeretnék eljutni az életem egy vagy több területével kapcsolatosan, azonban ehhez nagy elszántságra, pontos választásokra van szűkség.
Ezekkel a helyzetekkel kapcsolatban nem engedélyezek magamnak egy esetleges tévedést, ami csak egy élettapasztalatot jelentene számomra.
Innen ered a nagy stressz.

A mellékvesék a vesék felett találhatók, ez utóbbiakat a félelem és fájdalom székhelyének szoktuk nevezni. Az izgalmi állapotban felszabaduló adrenalin hatása vagy stimulál (serkent) és kreatívvá tesz engem, vagy ellenkezőleg, károkat okozhat, sőt még le is rombolhat.
Túl nagy stressz felhalmozódása teljes kimerüléshez is vezethet. Jobban teszem, ha felhagyok a vereség elkerülhetetlenségében hívő, defetista hozzáállásommal, és elhatározom, hogy kitűzök egy célt magam elé.

Egy egyszerű, praktikus életstílust próbálok kialakítani, jobban nyitok, és újra megtalálom az egyensúlyt.

CUSHING-SZINDRÓMA (MELLÉKVESE)

A Harvey William Cushing amerikai idegsebészről elnevezett betegség a mellékvese hormonjának túltermelődése következtében alakul ki. Mentális és fizikai zavarral, olyan egyensúlytalan állapottal jár, amelyben az ember úgy érzi, mások elnyomják, mert fokozatosan elveszíti a kapcsolatot saját „hatalmával”, erejével.

Tehetetlenséget érzek. Erre reagálva, tudatosan vagy tudat alatt, az engem körülvevő embereket akarom eltaposni. Ha a mellékvese abnormális működése egy sor tünet megjelenésével jár.
Azt tapasztalom, hogy bizonyos testrészeim, az arcom, a nyakam, a törzsem változásokon mennek keresztül, az alsó végtagjaim lefogynak. Testi és szellemi egyensúlyom felborul.
Tehetetlennek érzem magam, nem vagyok tudatában saját erőmnek. Túlélésre rendezkedem be.

Fontos, hogy megpróbáljak visszatalálni a valósághoz. Az erőt arra használom, hogy az életminőségemen javítani tudjak.
Megtanulom, hogy bízzak magamban, megtalálom a helyem a világban, és aszerint élek, amit érzek, és aki vagyok.

PETEFÉSZEK (általában)

A petefészek gyermekvállalási vágyamat és kreativitásomat jelképezi. Információval szolgál a nőiességemről, és arról, hogy nőként elégedett vagyok-e önmagammal.

PETEFÉSZEK (problémák)

A petefészek-problémák a nőiességem kifejezését, vagy az anyasággal kapcsolatos kérdéseket jelképezik. Lehet, hogy félretettem, elhanyagoltam a bennem élő kreativitást. Olyan, mintha elvágtam volna magam a lényem egy részétől, mivel a két petefészek az élet keletkezésének kezdetét szimbolizálja, és a medencében található, amely az a terület, ahol életet adok gyermekemnek, ugyanúgy, mint saját magam újabb aspektusainak, amelyeket újra fel kell fedeznem. Tehát az uram megtalálásával kapcsolatos belső konfliktusról lehet szó.

A petefészekciszta felhalmozódott érzelmi energiái jelöl, vagy a petefészek energiájához kapcsolódó konfliktusos érzésekre utal.
Petefészekrák akkor fejlődhet ki, ha egy számomra kedves személy elvesztését éltem meg.
A női petefészekrák férfi megfelelője a here rákos megbetegedése. A kiváltó ok gyakran egy balesetben, betegségben vagy spontán vetélés során elveszített gyermek. Lehet olyan emberről is szó, akivel nem vagyok vérségi kapcsolatban, azonban annyira szeretem, mintha a saját gyermekem volna.
Számomra igen fontos terv elvesztése is felmerülhet lelki okként. Ha én vagyok a terv kivitelezője, szervezője, akkor gyakran beszélek úgy róla, mintha az a „gyermekem” volna.

Fontos, hogy elfogadjam az érzéseimet, és kifejezzem azokat. így a belső sérülésem meg tud gyógyulni, és pozitívan, tele megvalósítandó ötletekkel fordulok a jövő felé.

NŐI BAJOK

A női bajok arra utalnak, hogy nehezen fogadom el a tényt: nő vagyok. Azt sem tudom, hogyan juttassam kifejezésre a nőiségemet. Annak érdekében cselekedni, hogy megfeleljek annak, amit a nőktől elvárnak, félelemmel tölt el.
Félek egy esetleges alávetettségtől. Pedig olyan nők mellett nőttem fel, akik „erős kezűek” lehettek, akik a döntéseket hozták, viselték a nadrágot.
Vagy olyan környezetben nőttem fel, ahol a nők alávetett szerepben éltek, saját személyiségükről pedig lemondtak?

Tudatosítom, hogy a neveltetésem miatt sokkal inkább a férfias oldalamra fektettem a hangsúlyt, vagy az is lehetséges, hogy az alávetettséggel szöges ellentétben sokkal inkább önmagam voltam, és a női oldalam kárára inkább a férfias oldalamat fejlesztettem.
Elfogadom női mivoltomat, mivel nőként teljes vagyok, és kifejezésre juttatom az érzéseimet. Lehetek erős, és képes a gyengédségre, szeretetre, megértésre. Minden nőnek megvan a saját módja arra, hogyan fejezi ki a nőiességét, nekem is ki kell választanom a számomra leginkább megfelelőt. Akkor rájövök majd, mennyire boldoggá tesz az, hogy nő vagyok.

KLIMAX

A klimax során a nők teste változásokon megy keresztül, és ezt el kell fogadnom. Ez egy érzelmileg túlfűtött időszak, amely ahhoz a problémakörhöz kapcsolódó érzéseket takar, hogy vajon még szerethető, kívánatos vagyok-e, de főleg a körül forognak a gondolataim, hogy vajon szeretnek, és kívánnak-e még engem.

Összegezve az életemet, számot vetve a dolgaimmal, talán sajnálom, hogy nem tettem meg bizonyos dolgokat, vagy az lehet a benyomásom, hogy nem használtam ki teljességgel az életem kínálta lehetőségeket.
Az életem első felében, amelyet gyakran „aktív periódusnak” nevezünk, aktív, cselekvő vagyok, gyermekeket nemzek, építek. A racionális, aktív, szervező vagy a férfias, maszkulin oldalam néven is ismert, jang részem az, amelyik inkább hangsúlyos. Most azonban csökkentebb értékűnek érzem magam, és lehetséges, hogy inkább minden házi robotmunkámat és társadalmi feladatomat akarom elvégezni, mint hogy mindannak a nőiességemnek, gyengédségemnek, kreativitásomnak, amelyek a feminin, női oldalamat jelképezik, szabad teret adnék.

A klimaxszal járó hőhullámok belső konfliktust jeleznek, és a feminin oldalam úgy érzi, hogy a férfi, maszkulin oldalam által előidézett tünetek fojtogatják, megfullasztják. Az egyetlen eredményes módja annak, hogy ettől a kellemetlen tünettől megszabaduljunk, hogy megpróbáljuk visszahozni, újraéleszteni magunkban a hasznos, tapasztalt és bölcs nőt, mivel ha csökönyösen nem követjük életünk áramlását, akkor ez fejfájást, migrént is okozhat bennünk. Még akkor is, ha már nem vagyok többé képes gyermeket szülni, meg kell találnom a spirituális utamat, irányomat.

Újra fel kell fedeznem, újra meg kell találnom magamban a Nőt.
Ez a helyzet egy kicsit olyan, mint amikor eljön a nyugdíjaskor: most van időm szabadon dolgozni, az eddigiektől eltérő terveket kidolgozni, más jellegű kihívásoknak megfelelni. Ebben az időszakban új értelmét ismerhetem meg a „szabadság” és „egyéniség”, „egyén” szavaknak, amely lehetővé teszi számomra, hogy új életet kezdjek el.

A figyelmemet most magamra és a társamra fordítom ahelyett, hogy csak a gyerekeimre és a családra figyelnék (ez sok esetben van így). Egy újabb értelmet adok az életemnek. Ez egy kicsit olyan, mint egy újrakezdés, olyan általam választott dolgokat tehetek, amelyeket szeretek.
Az öregedéstől való félelem sokkal inkább közeli és valóságos lehet számomra. Még az is lehet, hogy tudat alatt képes vagyok a havi vérzésemet is visszahozni azért, hogy annak segítségével „visszatérhessek” a múltba, és belekapaszkodjak abba a fizikai, testi fiatalságba, amely már a múlté.

Tehát fontos, hogy elfogadjam és meggyászoljam az elmúlt fiatalságomat azért, hogy teljesebben átélhessem a jelen pillanatot. Elfogadom a testemben végbemenő változásokat, és a első, lelki, spirituális, társadalmi és családi életemben átalakulásait egyaránt. Egyszerűen élek.
Az élet minden percét átélem, élvezem, és az eddig megélt tapasztalatok segítségével hatalmat nyerek az életem fölött, és ez lehetővé teszi számomra, hogy különleges bölcsesség és kincs birtokába juthassak.

HASNYÁLMIRIGY

A hasnyálmirigyből az emésztő enzimek a nyombélbe, a hormonok pedig a véráramba jutnak. A hasnyálmirigy által termelt hormonok: az inzulin, a glukagon és a szomatosztatin. Az inzulin a vércukorszintet csökkenti, a glukagon emeli azt, a szomatosztatin pedig gátolja e két hormon felszabadulását. Az emésztő enzimek a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok emésztését segítik. Ha ez a szervem beteg, annak cukorbetegség vagy alacsony vércukorszint lehet a következménye.

A hasnyálmirigy a szeretet kifejezését és integrálását, és az ezzel ellentétes érzelmekkel (például düh) való szembenézés képességét jelképezi. Ha olyan helyzetet élek meg, amelyet nagyon nehezen nyelek le, vagy nagyon undorítónak tartok, akkor még hasnyálmirigyrákot is kaphatok.
A hasnyálmirigy az életörömömhöz és a napfonat csakrához kapcsolódik, amely a szegycsont aljánál található, pár centiméterrel a köldök felett.

Tudatosítanom kell magamban a szükségleteimet, és utána kell mennem azoknak a dolgoknak, amelyeket el akarok érni. Nincs szükségem mesterséges stimulánsokra (drogok, szexualitás), csak meg kell tanulnom szeretni magamat olyannak, amilyen vagyok, és időnként „kis örömökkel” jutalmaznom magamat.

HASNYÁLMIRIGY-GYULLADÁS

Nagyon dühös vagyok az életre, mert nem nyújt már számomra „örömöket”. Elutasítom az életet. Ahelyett, hogy arra várnék, hogy az „örömök” a számba repüljenek, az én feladatom, hogy megajándékozzam magam apró örömökkel, tudatában annak, hogy megérdemlem őket.

HERÉK (általában)

A herék a herezacskóban elhelyezkedő, tojás alakú nemi mirigyek. Feladatuk a hímivarsejtek, a spermiumok képzése, valamint a férfihormon, a tesztoszteron termelése. A herék hátsó részénél helyezkednek el a mellékherék. Feladatuk a herékben termelt spermiumok érésének biztosítása. Ezekből erednek az ondóvezetékek, amelyek a spermiumokat a tárolási helyre, a prosztata mögötti ondóhólyagokba juttatják.

A heréket sújtó probléma a férfi létet érintő félelmekhez, bizonytalansághoz és kételyekhez kapcsolódik. A nemiség, szexuális preferencia nem elfogadását is jelentheti. A szexuális teljesítményem megítéléstől félek, ami akár impotenciához is vezethet.

Jobban teszem, ha megvizsgálom a férfiasságommal kapcsolatos elvárásaimat, és újra kell vizsgálnom a férfi princípiumról alkotott nézeteimet is.

Forrás – Könyv: Jacques Martel – Lelki eredetű betegségek lexikona

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Március/Április

Test-és Arcdiagnosztika és a Hormonrendszerünk

Ritkuló szemöldök, gyér szempillák és hajhullás: Általában pajzsmirigy-problémára utal, ha valakinek kevés a szemöldöke vagy a szempillája, illetve hullik a haja, ami manapság már nem csak az idősebbekre jellemző…

HÚSVÉT – Húsvéti Szokások, Szimbólumok

A húsvét és a hozzá kapcsolódó ünnepek a mozgó ünnepek közé tartoznak, azaz nem esnek a Julián naptár szerinti év ugyanazon napjára minden évben. A Nap mozgása mellett a Hold mozgásától is függ a húsvét dátuma.

Védelmi mantrák

Bizonyos élethelyzetekben, mint például a jelenlegi helyzetben is szükségünk lehet olyan mantrákra, amelyek segítenek saját védelmünk kialakításában vagy megerősítésében. Ha a spirituális utunkat járva egyensúlyba tudunk maradni…

Az OHM MANI PEME HUNG az Egyetemes Jóakarat Mantrája

Nézd csak a drágakövet a lótuszban! Ha a mantrát ismételjük, azzal felhívjuk magukra a szeretet és határtalan együttérzés megtestesítőjének tekintett Csenrézi hatalmas és jóindulatú figyelmét, és megkapjuk az áldását.

A VÍZ energetizálása

A víz egy élő szervezet, amely képes információkat tárolni és táplálni szervezetünket, regenerál, megfiatalít, tisztít kívül-belül. A víz információtároló képessége miatt képes felvenni színek hangok, szavak rezgését…

Mantrák

A mantra szó szanszkrit eredetű, jelentése a gondolkodás eszköze vagy más megközelítésben az elménktől való felszabadítás eszköze. A mantrák erős tisztító hatással rendelkeznek és alapvetően a megvilágosodás elérését szolgálják.

Hormonrendszer Ásványai

Jáde: Egyensúlyt teremt az aktivitás és nyugalom között. Arra sarkall, hogy energiáid pontosan oszd be. Szabályozza az idegek működését, nyugtat és kiterjeszti az érzéseket.

Segítség a hormonrendszernek Illóolajokkal!

Az illóolajokat nagyon széles körben használják az érzelmi és fizikai jólét érdekében. Egyedülálló olajként, vagy összetett illóolaj-keverékként használhatók…

Mangala Charan Mantra – Ad Guray Nameh

Egyik leggyakoribb védelmező mantra, szerepe a védelem és vezettetés, törli a gondolati, lelki és fizikai akadályozó tényezőket, negatív rezgéseket és segít visszaállítani kibillent egyensúlyunkat.

Zöld Tara Mantra – A Dalai Láma ajánlásával

Tara az együttérzés és a védelem női istensége, nevének jelentése: csillag. Ő Csenrézi (Avalokiteshvara) női párja, bölcsesség és a könyörületesség női megtestesülése. A hagyomány szerint, amikor Csenrézi látta, hogy mennyire szenvednek…

Méregtelenítés Testi szinteken

A legjobb időszak a méregtelenítésre a tavaszi és az őszi időszak, mert ilyenkor készítjük fel testünket a nyári meleg és a téli hideg időszakokra. Holdfázis szempontjából pedig méregtelenítésre a telihold…

Csakrák és a hormonrendszer

Csakráink szoros összefüggésben vannak az endokrin mirigyekkel, vagyis a hormonokkal, a hormonrendszerrel. Ahogyan a csakrák az energia központjai, úgy a belső elválasztású mirigyek a test kommunikációs központjai…

Immunrendszer erősítés ásványokkal

HEGYIKRISTÁLY: Serkenti az öngyógyító erőket, erősíti az immunrendszert, jótékony hatással van a fertőzésekre. Bármely más ásvány mellé helyezve, annak gyógyító hatását felerősíti és tisztítja.

Március és április Ajurvéda szerint

A Március és Április hónapok a Szívburok és Hármas Melegítő meridiánhoz kötődnek, amelyek a távol keleti gyógyászatban a hormon háztartásunkhoz kapcsolódó „szerveink”. A tavasz érkeztével…

MÁRCIUSI SEGÍTŐK: Mihály Arkangyal és El Morya

A kártyákon a színek mellett segítők is megjelennek, ezért mutatjuk nektek most be a hónap aktív segítőit. Az Aura Soma egy csodálatos „szín nyelv”, amelyen keresztül megérthetjük saját lelkünket…

Tavaszi Táplálkozás – az 5elem konyha

A téli tartalmasabb étkezések után tavasszal ideje átállnunk a KÍMÉLŐBB ÉTRENDre. A tavaszi időszakban kerüljük a túlevést és a nagy vacsorákat, többször együnk keveset, nézzük meg mekkora az öklünk és egy-egy étkezésre ennél ne együnk többet.

Méregtelenítés Lelki szinteken

A tudatos és tudatalatti feldolgozatlan problémák, konfliktusok kezelése. A káros, blokkoló gondolatok, lelki traumák feldolgozására különböző pszichoterápiás, meditatív technikák alkalmazásával, melynek eredményeként…

Kínai medicina – Szívburok és Hármas Melegítő

A távol keleti gyógyászatban a hormonrendszerhez a Szívburok és Hármas Melegítő meridiánok kötődnek: Szívburok – 19-21 óra között: a szívburok ekkor éri el maximumát, mely jól támogatható…

Tippek hormonrendszerünk erősítésére

Hormonrendszert erősítő vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek: B-vitamin komplex, C-vitamin, D-vitamin!, magnézium, folsav, jód, antioxidánsok. (Lehetőleg természetes formában próbáljuk meg bevinni őket!)

VÉDelmező Ásványok

Ezekben a nehéz időkben bizony mindenfajta védelemre szükségünk lehet. Az ásványok közül is számos VÉDELMEZŐ követ találhatunk, használjuk őket!

Fejfájás és Migrén esetén hasznos Gyógynövények

Stresszes vagy idegi eredetű fejfájás esetén nyugtató, stresszoldó gyógynövények alkalmazása javasolt, amelyeket akár naponta többször is fogyaszthatunk: Citromfű, Orbáncfű, Levendula, Kankalin…

Méregtelenítés ásványok segítségével

Az „álmodozó” néven ismert gránátról azt mondják, hogy regenerálja a testünk rendszereit, különösképpen a vérkeringést, melyet egyúttal jól tisztít is. Segíti a méregtelenítést, erősíti az immunrendszer működését…

Hormonális egyensúly gyógynövényekkel

Cickafark – Kiváló gyulladáscsökkentő, hüvely- és méhgyulladásra, nyálkahártya- és fogínygyulladásra használható. Sebösszehúzó, sebgyógyító hatású. Csökkenti a menstruációs vérzést és görcsöket…

Méregtelenítés Szellemi szinteken

Sokat hallottunk már arról, hogy jön a tavasz és méregtelenítsünk. Azonban a testeden kívül a gondolataidat méregtelenítetted már? Eszedbe jutott-e a tél folyamán, hogy a berögződött gondolataidat is megváltoztasd.

A mécses és füstölő gyújtás misztériuma

Kívánságaink teljesítésére, imáink és az érzelmeink kinyilvánítására, simítására is nagyon alkalmasak, életminőségünk felpezsdítésére, harmonizálására…

Immunrendszer erősítés illóolajokkal

A mostani időszakban ajánlott megtámogatni az immunrendszerünk működését, hogy szervezetünk ellenálló legyen. Nem mindenki tudja, de az illóolajok és az aromaterápia egy különösen hatékony módszere…