FÉLELEM

Félelmet reális vagy képzelt veszély érzékelése okoz bennem.
Amikor félek, a szívem igen erősen ver, feszültté válok. A félelem akkor költözik belém, ha aggódok, nem vagyok biztos saját magamban, el vagyok keseredve érzékeny természetem miatt.
Beszélhetünk még kudarctól, elutasítástól, elhagyatottságtól, vagy egy esetleges sérüléstől való félelemről. A félelem olyannyira reálissá, létezővé válik számomra, hogy egész testem, főleg a vesém, reagálni fog.

A félelmem csak sietteti bekövetkeztét annak, amitől félek. A betegségtől való félelem például egy nagyon erős faktor a betegség valós megjelenéséhez.
Fontos, hogy tudatára ébredjek annak, a félelmeim irányítják az életemet, nem az emberek, vagy az élet helyzetek.

A hat legáltalánosabb félelem:
1) haláltól való félelem
2) betegségtől való felelem
3) szegénységtől való félelem
4) egy számunkra kedves személy szeretetének esetleges elvesztése miatt érzett félelem
5) öregedéstől való félelem
6) kritikától való félelem.

Elhatározom, hogy mostantól a félelmet bizalomra cserélem le. Azt kérem, hogy minden cselekedetemben, minden mondatomban védelmezve, és segítve legyek.

Vese – A félelem székhelye

A vesék a testem belső egyensúlyát tartják fenn, azzal, hogy a vért megtisztítják a toxikus, mérgező anyagoktól, és a folyadékok testembe történő beáramlását, kiürüléssel, kiválasztással ellensúlyozzák (vizelet kiválasztás).
A veséknek a vénás vérnyomás ellenőrzésében, irányításában is szerepük van. Mivel a vesék szabadítják meg a testet a hulladékoktól, ez átvitt értelemben azt jelenti, mintha azok ürítenék ki a szervezetemből a bennem lakozó negatív gondolatokat.

A veséim rossz működése régi érzelmi gondolatsémák vagy olyan negatív érzelmek visszatartását jelzi, amelyek arra várnak, hogy kiürítsem őket. Ez leggyakrabban vesekövek formájában jelentkezik.
Állandóan azt próbálom vizsgálni (miközben veseköveket növesztek), hogy megtudjam, mi az, ami hozzám tartozik, vagy mi az, amit elveszíthetek. Ki akarom jelölni a határaimat és a korlátaimat azért, hogy abból egy centimétere se veszítsek!

A veséket a félelmek „székhelyével” is szoktuk azonosítani.
Amikor ezek meggyengülnek vagy károsodnak, akkor olyan félelemről lehet szó, amelyet nem akarok kiadni magamból, vagy amit talán még önmagamnak sem akarok bevallani. Ezáltal az ítélőképességemen esik csorba.
Hajlamos leszek arra, hogy végletekbe essek, nagyon tekintélyelvű és igen kritikus leszek, vagy ellenkezőleg, alávetett, tanácstalan leszek, tehetetlennek érzem magam, és csalódást csalódásra halmozok.

Az élet igazságtalan velem. Nehezen fogok döntéseket hozni. Ha a veséim többé már nem szűrik meg a véremet, akkor az olyan, mintha a testem minél többet akarna megtartani ebből a folyadékból azért, hogy ne veszítse el, vagy ne szenvedjen benne hiányt.
Fel kell hát tennem magamnak a kérdést, hogy milyen helyzet hozhatott létre bennem folyadékkal kapcsolatos félelmet (például, ha attól féltem, hogy megfulladok, akkor ebben az esetben ez a folyadék a víz lesz). Vagy az is lehetséges, hogy egyszer majdnem megittam valamilyen mérgező folyadékot. A vesék gyűjtőcsövecskéit is érintheti elváltozás, ha az a benyomásom, hogy keményen kell küzdenem a megélhetésemért.

Úgy érzem, hogy az életem egyik jelentős eseménye következtében ki lettem semmizve, le vagyok törve. A veseproblémák gyakran halálfélelemmel járó baleset, vagy sokkoló esemény következtében jelentkeznek. Ezek alkalmával, a semmivel, az űrrel szembesülhettem. Az a benyomásom, hogy mindent elveszítettem, hogy az egész kis világom, univerzumom szétesett.

Attól félek, hogy képtelen vagyok szembenézni az élettel. A vesék az együttműködést is szimbolizálják, mivel kettő van belőlük, s azok szoros együttműködésben dolgoznak.
Fel kell tennem magamnak a kérdést, hogy milyen jelenleg a kapcsolatom a partneremmel. Őt teszem felelőssé minden engem ért baj, rossz dolog miatt?
Hajlamos vagyok arra, hogy másokat lelki szemetesládaként használjak, és életüket az én problémáimmal mérgezzem meg?

Ha ez a helyzet, akkor a veséimnek működési rendellenességei lesznek, sőt veseelégtelenség is kialakulhat. Ilyenkor mindenképpen együtt kell működnöm (nincs más választásom), ebben az esetben egy géppel, amely a dialízist végzi és kitisztítja a véremet.
Újra kell gondolnom a környezetemhez fűződő viszonyaimat. Ideje annak, hogy kézbe vegyem saját életemet, hogy megtanuljam megismerni saját igényeimet. Felelősséget vállalok az életemért, és felhagyok mások szapulásával. Képes vagyok a választásaimért felelősséget vállalni. Az ítélőképességem így biztossá, és precízzé válik. Így teljesen együtt fogok működni az élettel, és így erős, ellenálló veséim lesznek.

VESEKŐ

A vesekövek a veséhez kapcsolódnak, ahhoz a szervhez, amely a félelem székhelyét jelenti. A vesekő a szervezetben nagy mennyiségben található húgysavból, a vese hormonális hulladékából képződött kövek vagy kristályok képződése.

A húgysav olyan régi érzéseket jelez, amelyektől meg kellene szabadulnom. Vesekő a vesemedencében, húgyutakban, húgyhólyagban alakulhat ki. Ez egy olyan megszilárdult energiahalmaz, amely félelmekből, gondolatokból, valami vagy valaki iránt tanúsított agresszív érzésekből és érzelmekből tevődött össze. Bár a kövek a vesékben alakulnak ki, nem onnan erednek.

A vesék a test melléktermékeinek az érzelmi szűrői. A felhalmozódott, nagy mennyiségű húgysav, rengeteg, általam hosszú ideig visszatartott, megszilárdult agresszív érzésre utal. „Frusztrációt és agresszív érzéseket táplálok egyes kapcsolataimban annyira régóta, hogy a figyelmemet csak erre irányítom.”

Egy kiegyensúlyozott embernek egészséges veséi vannak, azonban vannak bizonyos karakterek, akik hajlamosabbak a kőképződésre. Ha gyakran szélsőségesen is tekintélyelvű vagyok, túl kemény, szigorú vagyok magammal, vagy másokkal, lázadva döntök, és lázadásból teszek bizonyos dolgokat, nagyon ragaszkodom a múlthoz, nincs elég akaratom és bizalmam, akkor hajlamos lehetek arra, hogy veseköveket „növesszek”.

A vesekő gyakran az akaratom, és a néha túlságosan is tekintélyelvű döntéseim közti belső vívódásomra utal. Mivel gyengének gondolom magam és félek bizonyos feladatok elvégzésétől, minden rendelkezésemre álló erőt egy helyre mozgósítok, és amikor a stresszes időszaknak vége, ez a koncentráció, felhalmozódás megszilárdul, és követ képez.
Egyfajta lelki, belső béke elérésére kell törekednem, ha nem szeretném, hogy több vesekövem legyen. Kevésbé kellene késlekednem bizonyos dolgokkal kapcsolatban, vagy elidőznöm bizonyos problémás helyzeteken, problémákon, mivel ha így folytatom, megakadályozom előrehaladásomat.

A problémáimat véglegesen meg kell oldanom, és a jövőt nyugalommal és rugalmasan kezelem. Ez hozzáállás és tudatosság kérdése.

VESEGYULLADÁS – Nefritisz

A nefritisz általánosságban minden vesét érintő probléma, elváltozás összefoglaló neve. Azonban ugyanezt a kifejezést használjuk a vese gyulladásának megnevezésére is.
Ez az elváltozás az élettel kapcsolatos nagy félelmekre, szorongásokra utal. Ezek olyan frusztrációk, vagy csalódások, amelyeket nem tereltünk helyes medrükbe, amelyeket elnyomtam a lényem, lelkem legmélyére. Eltúlzottan reagálok az engem bosszantó dolgokra, vagy az olyan eseményekre, amelyekkel szemben tehetetlennek érzem magam, anélkül, hogy tudnám milyen tanulságot kellene ebből levonnom. Bíznom kell az életemben.

KRÓNIKUS VESEGYULLADÁS – BRIGHT-KÓR

A kórt Richárd Bright orvosról nevezlek el, aki először írta le ezt a tünet együttest. A vese komoly gyulladásos állapotát jelenti, azonban általában nem tartják önálló betegségnek, mert többnyire valamilyen más vesebetegség következményeként alakul ki. Ödémával és vizelet kiválasztási elégtelenséggel jár, melynek következtében a vesék gyorsan elsorvadnak vagy elpusztulnak.

Itt egy mélyebb problémáról van szó, mint a vesebetegségeknél általában. Szenvedek, intenzív frusztrációt vagy csalódást élek meg, erős veszteségérzés tölt el, amely odáig is fajulhat, hogy saját magamat teljes kudarcként definiálom. (A vese általában a félelem székhelye.) Félek attól, hogy nem felelek meg a társadalom elvárásainak, nem vagyok elég jó, elég intelligens (okos). Ha változtatni akarok a viselkedésemen, a szív nyitottságára van szükségem, így meggyógyulhatok.

HÚGYHÓLYAG

Ez a szervünk egy izmos falú, nyálkahártyával bélelt tömlő, mely a végbél előtt helyezkedik el és a vesékből a két húgyvezetéken át érkező vizelet összegyűjtésére szolgál. A húgyhólyag az élettel szembeni elvárásaimat is jelképezi.

A húgyhólyagproblémák azt is jelzik számomra, hogy hajlamos vagyok olyan régi gondolatokba kapaszkodni, amelyeket nem akarok elengedni. Nem akarok változásokat azért, mert bizonytalanságot érzek. A kellemetlenségek arra utalnak, hogy hosszú ideje szorongok, és hogy ideje szabadon elengedni a nemkívánatos negatív érzéseimet. A húgyhólyagom megakadályozza, hogy „belefulladjak” a saját negatív hozzáállásomba.

A húgyúti fertőzések azt jelzik, hogy sok nem kifejezett frusztrációt, fájdalmat és bizonytalanságot élek meg.
Feltehetek magamnak kérdéseket azért, hogy megtudjam mi az, amit visszatartok az életemben, és mi az, amit jobb lenne elengednem. Ezek az érzések olyan helyzetből fakadhatnak, amelyben a személyes szférámat jelképező dolgok kérdőjeleződnek meg.

A húgyhólyag egyben a személyes kapcsolatok területe is. Gyakori tehát, hogy ilyen fertőzések a mézeshetek környékén vagy egy konfliktusos, zavaró kapcsolat révén, egy szakítás következtében jelennek meg.
A mézeshetek vagy az első szexuális tapasztalat sok problémát szülhet, még olyan csalódást is, amely a partnerem iránti haragot is kiválthat belőlem, mintha ö volna a felelős az elégedetlenségemért.
Egy szakítás olyan elhallgatott, elfojtott érzelmek következménye, amelyeket jó mélyre ástam el magamban. Mintha a lényem legmélyére nyomtam volna el a lelki problémáimat, ami állandó nyomást okoz bennem.
Meg kell értenem, hogy ha felszabadulok ez alól a nyomás alól, akkor megkönnyebbülést fogok érezni. Kiszabadítom magam a régi hiedelmeim fogságából, és az életembe beengedem az újat.

 HÚGYHÓLYAGHURUT

A hólyaghurut rendszerint a húgyhólyag bakteriális fertőzés okozta gyulladása (cisztitisz), amit a gyakoribbá váló vizeléskor égő, csípő érzés kísér.

Bizonyos események vagy helyzetek arra késztetnek, hogy visszatartsam az ingerültségemet és frusztrációimat. Annyira dühös vagyok, hogy a hólyagom begyullad. Nagy nyomást, feszültséget élek meg.
Tudatosítom magamban, hogy el kell engednem a dolgokat annak érdekében, hogy megszabaduljak tőlük, mivel ha visszatartom őket, akkor zárlat képződik az energiaáramlásban, csak azért, mert félek. Az eseményekkel szemben érzett elégedetlenség, amely idegfeszültséget okoz, húgyhólyaghuruthoz vezethet.

Elfogadom, hogy maximálisan kiélem a jelen pillanatot, és rájövök, hogy a nyitottsággal lehetővé teszem a magam számára, hogy csodálatos tapasztalatokat éljek át.

VIZELETELAKADÁS

A vizeletelakadás azt jelenti, hogy a vese vizelettermelése leáll. Ha ez a betegségem, akkor az lehet az érzésem, hogy „meztelen” és védtelen vagyok az élettel szemben. Az átlagosnál erőteljesebb félelmeket érzek (vese = a félelem központja) és hajlamos vagyok régi hiedelmekhez ragaszkodni. Ezenkívül a vizelet olyan régi érzelmeket is jelképez, amelyeket ki kell ürítenem a testemből.

Ha ragaszkodom régi javaimhoz, hiteimhez, félelmeimhez, kétségeimhez és mániáimhoz (amelyek nagyon hatalmasak metafizikai síkon), akkor vizeletelakadás alakulhat ki, amely a vizelet kiválasztás megszűnését jelenti (általában azt mondjuk: a vesék elzáródtak). A szorongásom olyan nagyfokú lehet, hogy a fájdalmaim kiengedésétől való félelmemben mintha vissza akarnám magamat tartani, ezt a fájdalmat bennem gyakran az a folyadék képviseli, amelyet hagynom kell áramolni.
Ennek a leállásnak, zavarnak a mértéke (a teljes leállás halált jelent), arról ad felvilágosítást, hogy milyen régi dolgot, gondolatot kell elengednem azért, hogy kinyílhassak új gondolatok felé.

Kitakarítok, és megszabadulok minden olyan érzelemtől, kapcsolattól, amely nemkívánatos a számomra, és ezeket új, pozitív dolgokkal helyettesítem. Bízom az életben, akinek gondja van arra, hogy biztosítsa számomra azokat a dolgokat, amikre szükségem van.

INKONTINENCIA

Az inkontinencia, jelentsen bár széklet-visszatartási vagy vizelet-visszatartási nehézségeket, minden esetben a kontrollhoz, az irányításhoz kapcsolódik. Lehetséges, hogy az élet arra akar megtanítani, hogy rugalmasabb legyek, és elengedjek bizonyos embereket, helyzeteket. A székletem vagy vizeletem kontrolljának az elvesztése ilyen irányú felismerésre kötelez.

Félre kell tennem a merev gondolkodásmódomat, amely csak önvédelem az érzékenységemmel szemben, ami az olyan élethelyzetekre érvényes fokozottan, amelyeket nem tudok kontrollálni.

A széklet-visszatartási problémák esetében feltehetem magamnak a kérdést, hogy mi vagy ki az, aki engem ennyire bosszant.
Az is lehetséges, hogy nagyon erősen lázadok a tekintély ellen, és az a tény, hogy ez előtt a tekintély előtt meg kell hajolnom, inkontinenciához vezethet. Számomra a tekintélyt akár maga az élet is képviselheti, amely engem olyan változtatásokra kényszerít, amelyeket nem akarok megtenni.
Megvizsgálhatom, hogy gyermekkoromban ki képviselhette számomra a tekintélyt és ki ellen lázadtam.

A vizelet-visszatartási nehézség esetében a vizelet által szimbolizált negatív érzelmek kontrollálhatatlan és tudat alatti kiengedése arra is szolgálhat, hogy több figyelmet és szeretetet csikarjak ki az emberekből. Az e mögött húzódó ok lehet egy elutasítás érzés, az, hogy nincs érdemem, hogy bizonytalanságot érzek, és félek a jövőtől. A vizelet olyan negatív érzelmekre utal, amelyeket általában elengedünk, amikor azok már nem szükségesek. Az éjszakai vizeletkiengedés egy mélyebb szintű konfliktusról árulkodik, amelynek nem is vagyok tudatában.

Mivel képtelen vagyok a vizelet- vagy székletszivárgást ellenőrzésem alatt tartani, az életemben is képtelen vagyok kontrollálni azt, ami velem történik, főleg az érzelmeimet, és ez félelemmel tölt el.
Fontos, hogy ezeket a belső félelmeimet és bizonytalanságaimat kifejezésre juttassam. A számomra fontos embereket és dolgokat is túl könnyedén eleresztem anélkül, hogy meglenne a bátorságom vagy az erőm ahhoz, hogy utánamenjek annak, amit igazán szeretnék. Mivel az életemmel szemben nagyok az elvárásaim, csalódott vagyok és testileg lelkileg elhagyom, elhanyagolom magam. Főleg a gyerekeknél nagy félelem vagy idegesség okozhat inkontinenciát.

Tudatosítom magamban, hogy lehetetlen mindent ellenőrzésünk alatt tartani az életünkben. Megtanulok bízni, és megtanulom szeretni az újat és a váratlant.

HÚGYCSŐGYULLADÁS

A húgycső nyálkahártyával bélelt, a vizeletet a húgyhólyagból a húgycsőnyíláson át a külvilágba elvezető cső, mely nőknél rövid és egyenes, férfiak esetében viszont hosszabb, bonyolultabb lefutású, és az ondóváladék továbbítására is szolgál. A húgycsőgyulladás a húgycső nyálkahártyájának gyulladása.
Ez az állapot azt jelzi számomra, hogy nehezen engedek utat egy új helyzetnek, és hogy teret hagyok az agresszivitásomnak.
Jobban tenném, ha szabadabb áramlást biztosítanék az új gondolatoknak.

TÁLYOG (általában)

Bizonyos szervek alapállományában (bőr, máj, vese, agy, tüdő stb.) kialakuló, önálló fallal rendelkező, gennytartalmú tasak. Tályog bárhol kialakulhat a szervezetben, lehet heveny vagy idült, többnyire bakteriális fertőzés eredménye.

A tályog általában arra utal, hogy a testem valamilyen dühre vagy egy érzelmi sérülésre reagál, valamivel konfrontálódnom kell, bosszút akarok állni valakin, tehetetlen vagyok valakivel vagy valamivel szemben, esetleg kudarcot élek meg. (A genny a testnedveimhez és az érzelmeimhez kapcsolódik.)
Önmagammal, másokkal, vagy bizonyos élethelyzetekkel kapcsolatos túlzott elégedetlenséget, irritációt jelez, amelyet nem vagyok képes kifejezésre juttatni. Ezek az erjedő, forrongó, kártékony gondolatok, fertőzést és genny képződését eredményezik.
Az elfojtott indulat, frusztráció azért is jelenik meg ilyen formában, hogy végre a helyzet megoldódjon, amely ez esetben a tályog kifakadását jelenthetné.

Szó lehet még mentális zűrzavarról, amely üresség és kimerültség érzésével párosult.
A fertőzés (tályog) kizárólag az elmém, a gondolataim teremtménye. Ideje, hogy továbblépjek (mielőtt még a fertőzés elterjedne), és változtassak a magatartásomon, ha azt szeretném, hogy a sorsomban és a testemben is változások történjenek. A tályog sokszor olyan nagy bosszúságot, belső reményvesztettséget jelez, amely tehetetlenség és kudarc érzését szüli, de érezhetek ürességet és kimerültséget is.

Az általam átélt érzelem ahhoz a testi funkcióhoz vagy testrészhez kapcsolódik, ahol a tályog megjelent.
Ha például a lábamban, akkor valamivel szemben tanúsított ellenállást vagy konfliktust jelképez, és azt üzeni: irányt kell váltanom.
Ha a szememet érinti az elváltozás, akkor nehezen veszem észre, ki is vagyok valójában, merre tartok, és mi vár még rám.
Ha a lábfejemen található, akkor az a jövőmmel vagy a jövőm elképzelésével kapcsolatos nehézségeket, megválaszolatlan kérdéseket, félelmeket tükröz. Ha a fülemet támadta meg a betegség, akkor valami olyan dologról lehet szó, amit hallottam.
Ha a combomat, akkor nehezen vetem bele magam az életbe sűrűjébe, illetve arról árulkodik, biztonságosan állva tudok- e maradni, a függetlenségemet és szabadságomat ki tudom-e fejezni.

A félelmeimet, bizonytalanságaimat, aggodalmaimat megszüntetem, így a tályog is megérik, kifakad, megszűnik. A szemmel látható, vagy kézzel tapintható felületi tályogok olyan élethelyzetekkel kapcsolatos dühöt, haragot jelképeznek, amelyek könnyen felismerhetőek.
Megfeleltethetők az érintett testrészekkel, mint a nyak, hát, ujjak.

Mély tályog a test belsejében keletkezik, és mélyebb érzelmekkel kapcsolatos csalódást takar. Elhelyezkedésétől függően a tályog igen veszélyes lehet. Ha az agyban található, akkor az egyéniségemmel, és azzal kapcsolatos, mit gondolok magamról.
Ha a tüdőt érinti, akkor az élethez kötődik, ha a veséket, akkor félelmet, ha a májban alakul ki, akkor valamilyen kritikát tükröz. Inggombtályogról abban az esetben beszélünk, amikor egy mély tályoghoz egy vagy több felszíni tályog is társul.

A testem azt szeretné így jelezni számomra, hogy a düh, a harag a „belső” és „külső” életemet is érinti. Olyan, mintha ez a bosszúság „átdöfné” testemet, és jelezné, hogy a sebeket szeretettel kell begyógyítani. A meleg tályog általában gyorsan és heves, lobos tünetek között fejlődik. A hideg tályogot többnyire nem kísérik gyulladásos, lobos tünetek, és kialakulása inkább lassú folyamat eredménye.

Elfogadom az új, szeretetteljes gondolatokat, és nyitott szívvel figyelem a környezetemet, ahelyett, hogy régi, múltbéli sérülésekre koncentrálnék, vagy a bosszúállás formáit fontolgatnám.

URÉMIA

Az urémia a vér túl magas vagy túl alacsony urea szintjét jelenti. Az urea a vizeletben található, egyfajta végtermék. Ha a vizelet túl nagy százalékban tartalmaz ureát, akkor veseelégtelenségről, ha pedig kórosan alacsony a vizelet ureatartalma, akkor májelégtelenségről lehet szó.
A vizelet a kiválasztásra, elengedésre váró, régi, elavult érzelmeket szimbolizálja.

VÉRES VIZELET

A véres vizelet azt jelenti, hogy a vizeletben mikroszkóppal, vagy akár szabad szemmel is vér jelenléte mutatható ki.
Mivel a vizelet az általam elengedett régi, elavult érzelmeimet jelképezi, és mivel a vérveszteség, az öröm elvesztését jelenti, akkor a véres vizelet többé-kevésbé mély szomorúságra utal olyan múltbeli érzésekkel kapcsolatosan, amelyek felemésztenek engem belülről.
Meg kell találnom, melyek azok az események, amelyek engem érzelmileg szétfeszítenek, annak érdekében, hogy gyengédséget, megértést vigyek a helyzetbe, és hogy a gyógyulás bekövetkezhessen.

PROSZTATA (általában)

A férfiak belső nemi szerveihez sorolt, gesztenye alakú és nagyságú mirigy, mely a húgyhólyag alatt helyezkedik el. Fő feladata egy olyan folyadék előállítása, melyben az ondósejtek képesek tovább élni. Mivel a húgycső kezdeti szakaszán helyezkedik el, amennyiben megnagyobbodik vagy daganat keletkezik benne, komoly zavarokat okozhat a vizeletürítés folyamatában. A potenciát és férfi princípiumot jelképezi.

PROSZTATA (Prosztataproblémák)

A prosztata a teljesítményt általában és a szexuális teljesítményt jelképezi.
Mivel a prosztataproblémák inkább az idősödő férfiakat érintik, ezért ha fiatalon betegedtem meg, fel kell tennem magamnak a kérdést: elégedett vagyok a szexualitásommal, fesztelenül érzem magam szex közben?
Vajon frusztrációt, tehetetlenséget, összezavarodást érzek, talán fiatalabb partnerre vágyom?
Vagy jobb, ha mindennel felhagyok?

Talán most haszontalannak, és képtelennek érzem magam arra, hogy „igazi férfi” legyek. Meg kell tanulnom, hogy ne érezzek bűntudatot, s hogy ne érezzem a társadalom által elvárt teljesítménykényszer nyomását.
Tudatára kell ébrednem az értékeimnek, nem elsősorban a szexuális teljesítményeimmel kapcsolatban, hanem fel kell ismernem magamban minden, általam birtokolt emberi erényt.

Ha prosztatabántalmaim vannak, akkor meg kell vizsgálnom, hogy vannak-e az unokáimmal vagy gyermekeimmel kapcsolatos nehézségeim, bűntudatom.
A gyermekeim időközben felnőttek, azonban számomra még mindig „kicsinek” és „sérülékenynek” tűnnek.
Attól félek, hogy morális vagy fizikai veszélyben vannak. Főként olyan, szexualitással kapcsolatos helyzetről lehet szó, amelyet mocskosnak érzek, vagy amely a társadalom által felállított normákon túllép.
Ha nincs gyermekem vagy unokám, akkor ez a helyzet valószínűleg egy olyan unokaöccsel, vagy környékbeli gyermekkel kapcsolatos, akit a családomhoz Tartozónak érzek.

Meg kell tanulnom bízni, mert az attól való félelem, hogy egy szeretett lénnyel történik valami rossz, csak még inkább előidézi az, amitől félünk.
Bízom abban, hogy mindenki védelem alatt áll, és vezetik az útján azokat is, akikért aggódom. Így el fogom kerülni a prosztatarák kialakulását.

PROSZTATAGYULLADÁS

A férfiak belső nemi szerveihez sorolt, gesztenye alakú és nagyságú mirigy gyulladása. Frusztrációt élek meg, mert a társamnak elvárásai vannak velem szemben a szexuális teljesítményemet illetően. Esetleg magammal szemben érzek csalódottságot, mert haragszom magamra amiatt, hogy nem vagyok „férfiasabb”. Öregnek, semmirekellőnek, érzem magam. Fontos annak az elfogadása, hogy a korral a szex változik, azonban ettől még ugyanolyan izgalmas és teljes lehet.

SZOMJÚSÁG (HŐGUTA, NAPSZÚRÁS, VESE – VESEPROBLÉMÁK, VÉR – CUKORBETEGSÉG)

A szomjúság egy természetes jelenség, amely a véremben jelen lévő olyan összetevők egyensúlyának visszaállításában segít, mint a só, cukor.

Amikor csillapíthatatlan szomjúságot érezek, zavarosak a gondolataim, a szívem zakatol, nem látok tisztán, a torkom kiszárad, és szomjas vagyok.
Valami hiányzik a boldogságomhoz.
Inni akarok! Egy rövid időre enyhül a szomjúságom, azonban nagyon gyorsan vissza is tér, mivel ez a szomjúság az elmémből ered.

Tehát rá kell jönnöm a szomjúságom okára: mi az, ami az életemben bosszant, bánt engem?
A munkám túl unalmasnak tűnik számomra?
Milyen gondolat vagy milyen félelem szárítja ki a számat és lelkemet?

Amikor megtalálom a választ, akkor az eddig csillapíthatatlannak tűnő szomjúságom irányíthatóvá válik majd. Az erős fűszerek elismerten fokozzák a szexuális vágyat. Ha megfelelően használjuk ezeket, akkor ez a szomjúság csökkentésében is segítségünkre lehet.
Ezzel ellentétben viszont egy nem kielégítő szexuális kapcsolat csak fokozza a szomjúságérzetet, a hiányérzetet.
Azért, hogy ezt a hiányérzetet csökkentsem, ez az ivásra irányuló vágy az élet iránti vágyamat tükrözi, hiszen a víz az életet szimbolizálja.

Jobban kinyílok az életre és a szeretetre azért, hogy megtaláljam végre azt a helyzetet, amely „csökkenteni fogja a szomjúságomat”.

CSIGOLYÁK

A rossz állapotú harmadik ágyéki csigolya a nemi szervek, a nőknél a méh, a vese vagy a térdek problémáit hozhatja elő.
Egy rossz állapotban lévő tizedik háti csigolya PEDIG gyakran veseproblémákkal párosul, mivel a vese a félelem székhelye.
Megtanulok bízni magamban, és megtanulom meglátni a szépet magam körül, és magamban is. Megvan a bátorságom ahhoz, hogy segítséget kérjek.

A tizenegyedik háti (Dll-es) csigolya bajai gyakran vese- és bőrproblémákkal járnak együtt (ekcéma, akné).
Mostantól elhiszem, hogy megváltoztathatok dolgokat az életemben, azonban késznek kell lennem arra, hogy ennek érdekében erőfeszítéseket is tegyek, vagy hogy segítséget kérjek.

A keresztcsontot a második energiaközponthoz kapcsolhatjuk, amely az első ágyéki csigolya vonalában található.
Ha ennek az energiaközpontnak felborul az egyensúlya, akkor azt a következők jelzik: nemi szervek (terméketlenség, frigiditás, herpesz), vese (ciszta, vese kő), emésztés, kiválasztás (inkontinencia, hasmenés, székrekedés, vastagbélgyulladás).
A gerincoszlop deformációi (például szkoliózis) is erről a területről indulnak ki, és hátfájást okoznak. Mivel a farkcsont az első csakrához tartozik, a központnak egyensúlyzavara a következő fizikai problémákhoz vezethet: végbélnyílást és végbél (aranyér, irritáció, viszketés), vese (vizelési problémák, inkontinencia), prosztataproblémák, nagymértékű testsúlyvesztést vagy testsúlygyarapodás (kóros kövérség, anorexia), a lábakat, kezeket, és a lábszárakat érintő rossz vérkeringés (visszérgyulladást). Az energiaközpontot újra egyensúlyba kell hoznom.

Forrás – Könyv: Jacques Martel – Lelki eredetű betegségek lexikona

Csodaszép téli napokat és gyönyörűséges Új Esztendőt kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Január

Farsang

Farsang kezdete mindig vízkeresztkor (január 6-án) van, zárónapja pedig attól függ, hogy hamvazószerda, vagyis a húsvéti nagyböjt kezdete (és előtte húsvét) éppen melyik napra esik.

Mit hoz neked a 2023-as év?

Miről is fog szólni? – Családról az egészség megőrzéséről, és a lelki világunk minőségéről, fizikai létünk jóllétéről, túlzott tűzről, ami a fejet és a testet is felemésztheti..

A hónap csodanövénye a citrom

A citrom Illóolaj a doTERRA illóolajok közük az egyik legnépszerűbb illóolaj, ezt a népszerűségét pedig a sokféle felhasználhatóságának köszönheti…

Vese és Húgyhólyag ásványai

A jáde jelentése „ágyékkő”, mert évezredek óta elsősorban vesebántalmak ellen használták. Valóban, szabályozza az idegek, a vese és a mellékvese működését, az adrenalintermelést, egyensúlyba hozza …

Januári egészségtippek – Vese és a Húgyhólyag

A vese mint páros szerv a párkapcsolat szimbóluma. Vesebetegség esetén gyakran áll az a háttérben, hogy partnerünket vagy környezetünket hibáztatjuk, mert nem ismerjük fel ki mit, milyen problémát tükröz nekünk…

Vesetisztító, veseerősítő növények

A húgyhólyag bakteriális és gyulladásos bántalmaira az Apróbojtorjános teakeverékek fogyasztását ajánljuk, naponta 1-3 csésze, étkezés előtt. Megelőzésre hetente 1-2 csésze fogyasztása javasolt.

Vese erősítő ételek

Mérsékelten forró, meleg, szobahőmérsékletű ételek (túl forró ételek a vese yint gyengítik). Ízvilág: sós. Húsok: bárány, vadmalac, sertés, kacsa, galamb, birka. Halak: osztriga, füstölt halak, lazac, tonhal…

Január és február az Ajurvéda szerint

A Taoista Jóga rendszerében az év első 2 hónapja a húgyhólyaghoz és a vesékhez kapcsolódó időszak. Mind a húgyhólyag, mind a vesék leghatékonyabb Ájurvédikus tisztítása és karbantartása…

Arcdiagnózis – Vese és Húgyhólyag

Diagnosztikus értékűek a szem alatti árnyékok, elszíneződések, az alsó szemhéj állapota. Sötét karikák a szem alatt – a vese jang életenergia kimerülését jelzik, melynek oka lehet vesebetegség, mellékvese-folyamatok…

Csakrák – Mantrák – Vese és Húgyhólyag

A 2-es csakra: Svadhisthana csakra, szakrális csakra, nemi csakra, sexcsakra – a keresztcsont magasságában helyezkedik el. Eleme a víz, tehát minden olyan dolog, ami a szervezetben folyékony…

Kínai medicina – vese és a húgyhólyag

A vese és az életerő kapcsolata közismert. A vese tárolja a velünk született életerőt, mely – egészséges életmód esetén – az életközépig stabil szinten marad…