Tudtad, hogy a vágyaink, imáink is sokszoros erővel bírnak ezen az éjszakán? Érdemes próbára tenni a varázserőnket!

Szent Iván éjszakája, június 24-e a nyári napforduló ünnepe és egyben egy igazi varázslatos időszak, amikor bármi megtörténhet, ehhez a naphoz különleges rituálék, mágikus szertartások, jóslások kötődnek, amolyan igazi boszorkányos éjszaka ez…OLVASD EL A NYÁRI NAPFORDULÓ EREDETÉT

Gyújtsunk örömtüzet!

Lelki egészségünk és jobb boldogulásunk érdekében Szent Iván éjjelén érdemes kihasználni az örömtüzek teremtőerejét! Végül is mindegy milyen céllal, de mindenképpen tanácsos tüzet gyújtani ezen az éjszakán, hogy ezzel behívjuk a fényt, a boldogságot és a megvilágosodást az életünkbe.
Ha tehetjük, akkor a szabadban vagy a kertünkben rakjunk tüzet, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor egy vagy több gyertya is megfelel a célnak.
Üljünk le a tűz elé, majd képzeljük magunk elé álmainkat, vágyainkat és azt ahogyan megvalósulnak, a lényeg hogy közben örömöt és boldogságot érezzünk. Álmaink szövögetése közben gondolhatunk arra is, hogy a tűz körülölel és egész évben megvéd minket a negatív dolgokkal, gondolatokkal, gonosz erőkkel szemben!
A szerelem erősítésére át is ugorhatjuk a tüzet vagy a füstjénél készíthetünk ételeket, hogy így egészségesek és szerencsések legyünk!

A növények varázslatos ereje

A nyári napforduló idején szedett gyógyfüveknek különösen erős hatást tulajdonítanak, az ekkor gyűjtött gyógynövények hatása megsokszorozódik. Ha tehetjük ekkor szedjünk gyógynövényeket, szárítsuk meg őket és ha szükség lesz rá ezzel gyógyítsuk magunkat vagy családunkat.
Fonhatunk koszorút is a gyűjtött gyógynövényekből vagy virágokból, majd ezzel a fejünkön ugorjuk át a tüzet párunkkal, barátunkkal, barátnőnkkel annak érdekében, hogy az adott kapcsolat hosszú és erős legyen. Vagy a koszorúnkat szertartásosan egy virágtutajként vízre is tehetjük (egy gyertya és egy kívánságcetli kíséretében), hogy vágyaink megvalósulását így segítsük, illetve elengedjük azokat az érzéseket, emlékeket, amelyektől szeretnénk örökre megszabadulni.

Végezhetünk füstölőszertartást is, mivel ezeknek a szeánszoknak tisztító és átalakító hatásuk van: a füst fölszáll, így összeköti az embert az éggel, az anyagot a szellemmel.
A füstöléshez fűféléket, gyógynövényeket, gyökereket és gyantát (pl.tömjén) is használhatunk, de keverni is lehet őket, úgy hogy védelmet nyújtsanak vagy tisztító hatásuk legyen, alkalmasak lehetnek hálaadáshoz és felszenteléshez, de felidézhetnek látomásokat is. Alvászavarok esetén ajánlott az álomfű, látomásos álmok előidézésére pedig például a fagyöngy, a bodzabél vagy a vasfű alkalmas.

Aki pedig gyermeket szeretne, fogyasszon a tűz körül cseresznyét, ami segíti a gyermekáldást. Vagy süthetünk a tűzben almát is, aminek az elfogyasztása révén hosszabb életűek lehetünk. Kereshetünk páfrány virágot is ezen az éjszakán, ugyanis a páfrány Szent Iván napját megelőző éjjel virágzik, ám a legenda szerint a virág csak néhány pillanatig él, majd elhal, aki viszont meglátja a virágot, azt szerencse kíséri majd az életében, s különleges képességek birtokába jut: érti majd a növények és az állatok nyelvét.

Kérjünk útmutatást vagy áldást!

Ha szükségét érezzük egy kis útmutatásnak (tündérektől, angyaloktól, szellemektől, elhunyt szeretteinktől), akkor Szent Iván éjjelén vegyük fel a kapcsolatot a láthatatlan világ teremtményeivel! Szólítsuk őket, tegyük fel a kérdéseinket, mondjuk el a vágyainkat, majd nézzünk mélyen a tűzbe és engedjük, hogy a lángok révén adjanak választ a minket foglalkozó kérdésekre! Vagy lefekvés előtt kérhetünk választ a tündérektől is a kérdéseinkre, akik álmokon keresztül mutatják meg a jövőnket és leendő szerelmünket.

Ha párt keresünk, vágyunk a szerelemre vagy már foglaltak vagyunk, szerelem van a szívünkben, de szeretnénk ezt megtámogatni, akkor bátran kérjünk leendő vagy már meglévő szerelmünkre áldást az égiektől, angyaloktól! Ezen az éjjelen a szerelemmel kapcsolatban egy imával bármit kérhetünk, mert ezen az estén a hiedelmek szerint a szerelmesek mindig egymásra találnak.

Szerelem-varázslatok Szent Iván éjszakán

Szent Iván éjjele a néphiedelem szerint kiválóan alkalmas varázslatok végzésére, de különösen szerelem bevonzására vagy megerősítésére, ugyanis ezen az éjszakán még erősebben működnek az univerzum erői, segítve, hogy álmaink és vágyaink valóra váljanak.

TŰZ az örök szerelemért: Szent Iván éj a szerelemről is szól, ezért ha tehetitek akkor töltsétek a párotokkal az estét! Szerelem-csalogató varázslatként gyújtsatok örömtüzet (vagy gyertyát) és bújjatok össze a tűz közelében, beszélgessetek, romantikázzatok, mondjátok el őszintén az érzéseiteket vagy kézen fogva ugorjatok át háromszor a tűz felett, hogy örökre együtt maradhassatok és ezzel az ugrással megáldjátok, megerősítsétek és hosszúra nyújtsátok a kapcsolatotokat, szerelmeteket.

Szerelemcsalogató kisvirág: Ha pedig még nincsen párod, de szerelemre vágysz, egy kis varázslat ezen az éjszakán segíthet megtalálni a párodat. Ha párban vagy, akkor a szerelmetek jövőjét jósolhatod meg azáltal, ha Szent Iván éjjelén veszel egy virágfölddel teli cserepet és ültetsz bele olyan magot, amelyik pirosas virágot bont majd. Miközben elülteted a magokat, gondolj a szerelemre, illetve leendő párodra.
Locsold gondosan a kis magot, ahogy nevelgeted majd, úgy gyűrűzik be életedbe az új kapcsolat, és amint felcseperedik, virágot bont a növény, már ott is lesz életedben az áhított szerelem.

Ha pedig párban vagy ezt a kis varázslatot szerelem-mélyítőként vagy jóslatként is alkalmazhatod jövőtökre vonatkozóan. Amennyiben a mag nem fejlődik növénnyé pároddal van még mit csiszolni kapcsolatotokon, ha azonban növekedni és virágozni kezd a növényed, kapcsolatotok sínen van.

Források:
http://tgy-magazin.hu/hazipatika/tavaszi-szertartasok-unnepek
https://femina.hu/ezo/szent-ivan-eji-szerelmi-varazslat/
https://www.noiportal.hu/
https://hir.ma/ezoterikus-hirek/az-angyalok-tanacsai-szent-ivan-ej-napjara/719451
https://termeszetesegeszseg.blog.hu/2015/06/20/a_rovid_de_magikus_szent_ivan_ejszakaja
https://eletvaltok.com/utazas/unnepek/majusi-unnepek/

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Június

Májproblémák Lelki Okai

A májbajok a saját viselkedésemből származnak. A felgyülemlett frusztrációim, a gyűlölködéseim, a féltékenységem, az agresszivitásom mind-mind májproblémák megjelenésének rizikófaktorait növelik.

Mudrák a BŐR szépségéért

Érdemes kipróbálni a mudrákat (gyógyító kéztartásokat) szépségetek és a bőr szépségének fokozására is!

Varázsos segítőink – Június

Merlin és Maeve – őket emelem ki ebből az ünnepkörből. Rendkívüli képességű, a természettel együttműködő és “uraló” két nagy hatalmú segítő.

Szépségvitaminok – BŐR vitaminjai

A bőrünknek is szüksége van tápanyagokra, vízre, és vitaminokra. Számos vitamin, ásványi anyagok és nyomelem áll rendelkezésünkre szépségünk karbantartására…

AKUPRESSZÚRÁval az ÁLMATLANSÁG ellen

Álmatlanság esetén segítségül hívhatjuk az akupresszúrát is, amely garantáltan mellékhatásoktól mentes megoldás az alvásproblémákra.

ILLÓOLAJOKkal a könnyebb álomba merülésért

Álmatlanság esetén vagy rossz alvóknak ajánlatos a következő a doTERRA Illóolajok és illóolaj keverékek, praktikák használata lefekvés előtt, melyek segítségével gyorsabban ellazulunk, elengedünk és könnyebben álomba tudunk merülni, reggel pedig kiegyensúlyozottabban...

ÁSVÁNYOK segítsége ÁLMATLANSÁG és alvászavarok esetén

ÁLMATLANSÁG esetén pedig nyugtató hatással lehetnek ránk a következő ásványok: akvamarin, ametiszt, arany topáz, peridot, réz, rózsakvarc, smaragd, zafír, lepidolit, szodalit, lapis lazuli, holdkő, csaroit, hematit és howlit.

Gyümölcsökkel a szép BŐRért kívül-belül

A gyümölcsökkel kívül és belül is nagyon sokat tehetünk bőrünk szépségéért, ha megesszük őket vitamintartalmukkal segítenek a szervezetünk karbantartásában, ha pedig pakolásként az arcunkra kenjük, akkor hidratálnak és csökkentik a ráncosodást…

Meridiánok – MÁJ meridián

A máj meridián feladata a tápanyag és a fizikai erőnléthez szükséges energia raktározása. Növeli a szervezet ellenálló képességét és méregteleníti a vért. A vérkeringést a szív irányítja, de magát a vért a máj raktározza és adagolja a testnek.

Máj és Májproblémák gyógynövényei

Egyik fontos méregtelenítő szervünk a máj, mely lebontja a szervezetbe jutott káros anyagokat. Munkáját azzal tudjuk segíteni, ha nem terheljük fölöslegesen…

BŐRszépség gyógynövényekkel

Mivel rengeteg lehetőséget kínál számunkra a természet és a gyógynövények a fiatalodásra vagy az öregedési folyamatok lassítására, a teljesség igénye nélkül a nézzünk néhány arcbőrünk és ráncaink számára kedvező hatású gyógynövényt.

A Máj Gyógyító Ásványai

Az aventurin erősíti a májat, segíti a vérképzést, a vérellátást, melegíti és élénkíti az érzéketlen testrészeket…A zöld turmalin támogatja a máj működését, a szervezet méregtelenítési folyamatát és ösztönzi a vastagbél kiválasztási folyamatait…

Máj védelme testi és lelki szinten

Májunkat is testi és lelki aspektusból is felügyelnünk kell azért, hogy mérgektől mentesen, elégedetten élhessünk a lehető leghosszabb ideig…

Június az Ajurvéda szerint

A Június hónaphoz a májunk kötődik. A méregtelenítés a nyári hónapokban, a meleg hatására a leghatékonyabb. Erre a hónapra a módszer egyszerű, reggel éhgyomorra egy nagy bögre keserű teával indítsuk…