LÉP
A lép egy olyan szerv, amely a vér immunsejtjeinek termelésében és fenntartásában segédkezik. Közvetlenül a hipotalamuszhoz, a csecsemőmirigyhez és az inzulintermelésért felelős hasnyálmirigyhez kapcsolódik.
Ha a lépem nem működik megfelelően, akkor lehetséges, hogy arról van szó, hogy én magam sem „működöm” jól, és ennek fő oka az, hogy sötét, negatív gondolatokra koncentrálok. Ez lecsökkenti az energiáimat, és már nincs kedvem semmihez.
Ez a negatív hozzáállás gyakran ahhoz köthető, amilyennek én magamat látom: csúnyának, helytelennek, nem jónak, stb. Inkább alvásra vágyom, aludni van kedvem, passzivitásba süppedek.
Nagyon dühös vagyok, és nincs már semmi vidám az életemben. Valami vagy valaki bosszant engem. A lép problémái a vérrel kapcsolatos félelmekről árulkodnak, például félek attól, nehogy vérszegény legyek, vagy nehogy túl sok vért veszítsek (például havi vérzés alkalmával). Azt is hihetem, az én vérem „nem elég jó”, vagy annyira ritka a vércsoportom, hogy kételkedem abban, hogy meg tudnának menteni egy nagyobb baleset alkalmával, ha esetlegesen vérátömlesztésre lenne szükségem.
Tehát ennek hátterében gyakran haláltól való félelem húzódik. Mivel a lép ügyel a vér vörösvérsejtjeinek minőségére, ha az nem működik megfelelően, akkor az arra utal, hogy van egy olyan belső sérülésem, amelyet meg kell gyógyítanom. Ez olyasmi bennem, mint egy vérző heg. Mivel a vér az életörömöt jelképezi, az lehet az érzésem, hogy az élet olyan nehéz csata a számomra, hogy talán meg kellene hátrálnom, és vissza kellene vonulnom.

Ahelyett, hogy mindig csak negatív gondolatok kísértenének, amelyeket hajlamos vagyok néha még el is túlozni, inkább meg kellene változtatnom a gondolataimat, megtalálva a helyes eszközöket arra, hogy egy nagyot nevethessek. Megpróbálom nem túldramatizálni az életemet, megtanulok nevetni magamon és bizonyos helyzeteken. Egyre inkább képes vagyok mások felé kommunikálni az érzéseimet azért, hogy az egész testemmel harmóniában megtarthassam az egyensúlyomat.

HASNYÁLMIRIGY
A hasnyálmirigyből az emésztő enzimek a nyombélbe, a hormonok pedig a véráramba jutnak. A hasnyálmirigy által termelt hormonok: az inzulin, a glukagon és a szomatosztatin. Az inzulin a vércukorszintet csökkenti, a glukagon emeli azt, a szomatosztatin pedig gátolja e két hormon felszabadulását. Az emésztő enzimek a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok emésztését segítik.
Ha ez a szervem beteg, annak cukorbetegség vagy alacsony vércukorszint lehet a következménye. A hasnyálmirigy a szeretet kifejezését és integrálását, és az ezzel ellentétes érzelmekkel (például düh) való szembenézés képességét jelképezi.
Ha olyan helyzetet élek meg, amelyet nagyon nehezen nyelek le, vagy nagyon undorítónak tartok, akkor még hasnyálmirigyrákot is kaphatok. A hasnyálmirigy az életörömömhöz és a napfonat csakrához kapcsolódik, amely a szegycsont aljánál található, pár centiméterrel a köldök felett.

Tudatosítanom kell magamban a szükségleteimet, és utána kell mennem azoknak a dolgoknak, amelyeket el akarok érni. Nincs szükségem mesterséges stimulánsokra (drogok, szexualitás), csak meg kell tanulnom szeretni magamat olyannak, amilyen vagyok, és időnként „kis örömökkel” jutalmaznom magamat.

HASNYÁLMIRIGY-GYULLADÁS
Nagyon dühös vagyok az életre, mert nem nyújt már számomra „örömöket”. Elutasítom az életet. Ahelyett, hogy arra várnék, hogy az „örömök” a számba repüljenek, az én feladatom, hogy megajándékozzam magam apró örömökkel, tudatában annak, hogy megérdemlem őket.

VÉR – ALACSONY VÉRCUKORSZINT
Az alacsony vércukorszint a vérem glükóz szintjének kóros lecsökkenését jelenti. A hasnyálmirigy inzulintermelő része túl aktív, aminek következtében a sejtek és az izmok nem kapnak glükóz formájában energiát (ez a helyzet a cukorbetegekével ellentétes állapot). A cukor egyfajta kompenzációformát jelképez, szeretetet, gyengédséget, törődést. A cukor a szeretet manifesztációja metafizikai értelemben. Jelen esetben nem erre a szeretetre vágyom, nem ezt keresem? Ezt kívülről várom-e? Cukrot eszem azért, hogy betöltsem ezt az űrt? Az alacsony vércukorszinthez több dolog is elvezethet:

– Létrejöhet annak következtében, hogy olyan sokat adok másoknak, hogy magamnak már semmi sem jut. Ez a helyzet azt üzeni, hogy először magamat kell megtanulnom szeretni, saját igényeimet tiszteletben tartani. Ha többet adok magamnak, akkor később többet tudok adni, s jobban tudok másokat is szeretni. Nem tudom másoknak megadni azt, amit magamnak sem adok meg.
– Kialakulhat alacsony vércukorszint, ha olyan nagy belső nyomást vagy feszültséget élek meg, amelyet irányíthatatlannak érzek.
– Erős érzelmek, sőt számomra szorongást, másokkal szembeni idegenkedést okozó mély szomorúság uralnak engem. Vajon mások nem tesznek eleget az elvárásaimnak?
– Intenzív félelmet élek meg valamivel vagy valakivel kapcsolatosan, aki vagy ami undorít engem, és amit inkább elkerülnék. Minden erőmmel ellen kell állnom azért, hogy elkerüljem ezt az engem undorító dolgot. Ez ugyanúgy lehet egy tárgy, egy gesztus, cselekedet, vagy egy olyan kimondott szó, amely megbántott engem.
– A vércukorszint leesésének lehet ételallergia a fizikai oka. Tehát meg kell vizsgálnom ezt a dolgot testi szempontból is, és rá kell találnom arra, hogy mire vagy kire vagyok allergiás. Elfogadom azt, ami velem történik. Elhatározom, hogy életemet boldogabbá teszem. Elvárásaimnak eleget teszek. A testem egy bölcs és hűséges barát, amelyre fogékony, nyitott vagyok.

VÉR – CUKORBETEGSÉG
A diabétesz, cukorbetegség, a hasnyálmirigy elégtelen inzulintermelését jelenti, amely arra utal, hogy a hasnyálmirigy nem képes a vér cukorszintjét kordában tartani. Ekkor túl sok cukor lesz a vérben, és a vér nem képes megfelelően felhasználni a véráramban felgyülemlett cukrot. Ennek a túlzott cukor felhalmozódásnak következményeképpen a vizeletnek is magas lesz a cukortartalma.
Mivel a cukor a szeretetet, a gyengédséget és a gondoskodást jelképezi, a cukorbetegség belső szomorúsághoz hasonló érzésekről árulkodik. Ez a biztos szeretet hiányát, vagy szerelmi bánatot jelezhet, mivel előző sérüléseim miatt szükségem van arra, hogy irányítsam környezetemet, a körülöttem élő embereket. Ha cukorbeteg vagyok, akkor általában több, egymást követő bánatot, csalódást élek meg, vagy tudat alatti szomorúsággal átitatott, gyengédség nélküli, elfojtott érzelmeket. A gyengédséget, örömet folyamatos fájdalom váltotta fel. Ilyenkor kompenzációképpen cukrot, vagy annak bármely formáját (tészták, kenyér, édesség) kezdem el fogyasztani.
Ezt a konfliktust érzelmi, társadalmi, anyagi téren is megsínylem. Minden lehetséges eszközzel megpróbálom ezt kompenzálni, ellensúlyozni. Sok területen korlátozom magam. Keserűvé válok (keserűség) magam is, ezért úgy találom, hogy az életem túl keserű, s és ezt cukorral próbálom kompenzálni. Mivel nehezen fogadom el a szeretetet, túlterheltnek, egy irányíthatatlan helyzet foglyaként érzem magam, úgy érzem, megfulladok. Ezt a túltelítődést a vizeletembe választom ki. Tehát nagy szeretet, érzelem, gyengédségigényem van, azonban nem vagyok képes reagálni vagy cselekedni abban a pillanatban, amikor szeretetet kaphatnék. Nehezen fogadom el mások szeretetét, és az élet, örömtelen számomra. Nehezen engednem el magam, és nehéz kifejeznem a valódi szeretetet. Az elvárásaim néha túl nagyok (azt szeretném, ha mások valósítanák meg vágyaimat) és ezek az elvárások frusztrációt, dühöt, és magamba fordulást okoznak bennem. Nagy ellenállást érzek egy olyan eseménnyel kapcsolatosan, amelyet el szeretnék kerülni, azonban úgy érzem, hogy ez nem lehetséges. Ez lehet egy válás, elválás, egy költözés, egy vizsga, stb.
Ehhez az ellenálláshoz még egyfajta undor, megvetés, elutasítás érzései is társulhatnak. Ilyen esetben a vér cukorszintje túl magas lesz (hiperglikémia) Arra van szükségem, hogy mostantól kezembe vegyem saját életemet, és hogy megváltoztassam az életem helyzeteit, úgy, hogy megpróbálom minden dologban a szeretetet és az örömöt meglátni.
A diabétesz (vagy hiperglikémia, magas vércukorszint) és az alacsony vércukorszint egyaránt örömhiányról tanúskodik, és arra utal, hogy képes vagyok-e a szeretetet magam és mások felé kifejezni. A terhességi cukorbetegség esetében (ami általában a terhesség második felében szokott megjelenni) ugyanazokat a kérdéseket kell feltennem magamnak, mint a cukorbetegeknek. Lehetséges, hogy mély szomorúságot, undort, ellenszenvet, ellenállást érzek. A terhességem aktiválhatja bennem azokat a többé-kevésbé tudatos emlékeket, amelyeket gyermekkoromban éltem át, és ami most bennem cukorbetegséget okoz.
Ha a szülés után helyreáll a vércukorszintem, akkor az azt jelenti, hogy ezek az érzések eltűntek, és hogy jelentőségük csökkent, amely a vércukorszintem (glükóz) helyrerázódásához vezet. Rengeteg szeretet vesz körül.
Tisztában vagyok mindazzal a szeretettel, amit az emberek irántam éreznek? Az emberek szeretnek engem, és ezt mostantól észre kell vennem. Elfogadom a múltat olyannak amilyen volt. Akkor jöhetnek létre csodák, ha kinyitom a szívemet!

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Forrás – Könyv:
Jacques Martel – Lelki eredetű betegségek lexikona

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Október

Ásványokkal a Fejfájás és a Migrén ellen

A fejfájás vagy migrén nagyon kellemetlen dolog, ami megkeserítheti az adott napunkat, ezért érdemes kísérleteznünk és a felfájás csökkentésére segítségül hívnunk az ásványokat is.

Citrom Illóolajjal a stressz ellen

Mint a citrusfélékről általában a doTERRA Citrom illóolajról is elmondhatjuk, hogy energetizáló, élénkítő, kedély javító és hangulatemelő hatással rendelkezik, ami a borongós őszi, téli napokon nagyon is hasznunkra válhat.

Fejfájás és Migrén Lelki Okai

A fejfájásnak számos oka lehet. Például kényszerítem magamat arra, hogy valamilyenné váljak, vagy valamit megtegyek. Mentálisan túl erősen próbálok valamit elérni, vagy rögeszmésen az esetlegesen bekövetkezhető dolgokra koncentrálok…

Lép és Hasnyálmirigy Gyógynövényei

A lépnek fontos szerepe van az immunrendszer működésében és a vérsejtek életciklusában, de vérképző szervként is funkcionálhat szükség esetén….

Ajurvéda szerint az Október

Október a Léphez és a Hasnyálmirigyhez kötődő hónap. A távolabb keleti gyógyászatban a lép és a hasnyálmirigy egyben kezeltetik, valószínűleg a fizikai közelségük miatt…

Gyömbér az ARC és HAJ ápolásban

Az arc és hajápolásban is kihasználhatjuk a gyömbér felmelegítő és élénkítő tulajdonságait, ugyanis kiválóan képes megtisztítani és stimulálni a bőrfelületet, fokozza a vérkeringést és melegítő hatásának köszönhetően képes méregteleníteni is a bőrünket.

A Gyömbér ILLÓOLAJként is sokoldalú

Aromája csípős, fűszeres, földes és édes. A növény gyógyhatása gyökerének illóolajában rejlik, mely csökkenti a nyálkahártyák irritációját. Gyulladáscsökkentő, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású…

A gyömbér NYERSEN

Gyömbérlé vagy gyömbéres limonádé: Hámozz meg egy darab gyömbért és szeleteld apró kockákra. Egy kevés víz hozzáadásával turmixgépben aprítsd fel. Szűrd le, így megszabadulsz az esetleg megmaradt gyömbérdaraboktól…

Gyömbéres Tippek/Receptek

Egy isteni gyömbéres köret: Tegyünk bébi répát egy tepsibe (természetesen lehet sima répa is, csak azt célszerű felaprítani kicsit), nyomjunk rá 1-2gerezd fokhagymát és reszeljünk rá friss gyömbért…

Az Ajurvéda és a GYÖMBÉR

Láthatjuk, hogy az ajurvédában (az indiai gyógyászatban) a gyömbér egy több ezer éve használt vírus- és baktériumölő növény, természetes antibiotikum, ami számtalan vírus félét képes megölni…

A kínai gyógyászat és a GYÖMBÉR

A kínai gyógyászat szerint a gyömbér szélsőséges jin növény, vizes, ezért nagy jang tűzzel rendelkezik, ezért a test legmélyére is eljut. Jin természete szétoszlat minden lerakódást, csomót, görcsöt, fájdalmat…

A Testet és Lelket harmonizáló GYÖMBÉR

A gyömbér az egyik legjobb házi gyógyszer! Gyógyhatását tekintve a legrégebben használt növény. A Távol-Keleten több ezer éve alkalmazzák mint gyógy- és fűszernövényt…

Az ŐSZi időszak a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint

A szervezet az egyre hűvösebb őszi idő mellett is meg akarja tartani testhőmérsékletét, erre persze ilyenkor több energiát kell fordítania, figyeljünk oda arra, hogy ezt a munkát olyan ételekkel is támogassuk, amelyek energiát adnak a szervezetnek…

Lépünket és hasnyálmirigyünket támogató mudrák

Az összpontosító erő a kínai öt elem tana szerint a föld elemhez tartozik, amely a gyomor, a lép és a hasnyálmirigy energiájáért felelős. A Rudra-mudra erősíti a föld elemet és annak szerveit…