MÁJ (általában)

A májbajok a saját viselkedésemből származnak. A felgyülemlett frusztrációim, a gyűlölködéseim, a féltékenységem, az agresszivitásom mind-mind májproblémák megjelenésének rizikófaktorait növelik.

Ezek az érzések egy vagy több olyan félelmet rejtenek el, amelyeket nem lehet másképpen kifejezni.
Hajlamos vagyok másokat nagyon könnyen kritizálni, elit élni.
Állandóan sajnálom magamat. Valaki vagy valami ellen harcolok.
Nagyon elégedetlen vagyok.
Nehezen fogadok el másokat olyannak, amilyenek.
Gyakran nincs elég életörömöm, mivel másokat irigyelek, ami felzaklat, és szomorúsággal tölt el engem.

Meddig a pontig vagyok mindemellett készen arra, hogy erőfeszítéseket tegyek anyagi és spirituális téren?
Még nem értettem meg, hogy amit másoknak a szemére hányok, az csak saját magam tükröződése. Ez csak a saját tükörképem.
Állandóan sajnálom magamat, és azt szeretném, ha mások változnának meg.
Hol van itt a jó szándékom? Milyen erőfeszítést teszek én magam?

Kevés életöröm lakozik bennem, az egyszerűség nem az erősségem. Májrák is kialakulhat, ha a számomra káros érzelmek már jó ideje felemésztenek engem. Gyakran előfordul, hogy a májrák a családdal vagy pénzzel kapcsolatos konfliktus eredményeként alakul ki, főleg olyan helyzetben, amikor attól félek, hogy hiányt szenvedek valamiben.

Ideje, hogy tudatosítsam magamban, hogy olyannak kell elfogadnom magamat, amilyen vagyok, és hogy meg kell tanulnom önmagamat jobban szeretni.
Ha magammal kapcsolatosan képes vagyok szeretetre és megértésre, ez megnyitja az utat mások szeretetéhez és megértéséhez. Újra visszatér az életkedvem, életörömöm.

MÁJ (májproblémák)

A máj lebontja az ételeket, eltávolítja a túlzott fehérje- és zsírmennyiséget, és megtisztítja a vért a szennyeződésektől. Létfontosságú szerv.
A düh és a kritika székhelyeként emlegetjük.

A máj a viselkedésemhez kötődik, és az életem eseményeihez, helyzeteihez való alkalmazkodási képességemről árulkodik. Az általam érzett negatív érzések (fájdalom, utálat, féltékenység, irigykedés, agresszivitás) megakadályozzák, hogy a májam jól működjön.
A májam képes felhalmozni, elraktározni a stresszt, és a belső feszültséget.

Szintén a májamban „landolnak” azok a keserű és irritáló érzelmeim, gondolataim, gondjaim, amelyeknek nem adtam hangot vagy amelyeket nem oldottam meg. Ezért, amikor fiziológiai vagy energetikai módszerek segítségével tisztítom a májamat (fitoterápiával vagy egyéb módszerrel), akkor sokkal nyugodtabbnak érzem magam, és sokkal inkább érzem, hogy kapcsolatban vagyok magammal.
A májbajok néha depresszióhoz is vezethetnek, mivel a depresszió valójában saját magammal szembeni csalódásomra utal. Ekkor szomorú, nyomott hangulatú lehetek, egy általános nemtörődömség lesz úrrá rajtam.
Amikor a májam eldugul, akkor ez a tudatom spirituális és belső szintjeit érinti. Elvéthetem az utamat vagy az irányt.
A máj életet ad, azonban ugyanúgy az élettel kapcsolatos félelmeimet is táplálhatja. Rajtam múlik, hogy úgy cselekedjek, hogy az életet hozza el számomra.

MÁJ – CIRÓZIS – májzsugor
A cirózis vagy májzsugor a máj gyulladásos megbetegedése, amelyet többek között túlzott alkoholfogyasztás idézhet elő. A cirózis annál az embernél jelenik meg, aki úgy érzi, az élet „löki” őt előre, hogy bizonyos helyzetek, események haladásra kényszerítik őt. Mivel úgy érzem, akaratom ellenére haladok, ellenállok és ragaszkodom a véleményeimhez. Dühöt és agresszivitást élek meg.
Ez a betegség az élettel és a velem történő eseményekkel kapcsolatos dühöm, ellenérzésem kifejeződése.
Teli vagyok lappangó agresszióval, és állandóan bűntudatom van amiatt a meggyőződésem miatt, hogy elrontottam az életemet.
Azzal töltöm a napjaimat, hogy magamat és másokat kritizálok.
Annyira megkeményedek, hogy már nem vagyok képes látni a fényt az alagút végén.

Azért, hogy segítsem magamat az élethez való visszatalálásban, elfogadom, hogy a jelen pillanatot kell megélnem, és hogy meglássam mindazt a jót, ami velem történik. Kinyitom a szívemet, és figyelmemet minden olyan történésre, momentumra irányítom, ami itt is most történik, és megtanulom, hogy ne legyek túl szigorú bírája önmagamnak.
Ha elnézőbb, megértőbb vagyok magammal szemben, akkor másokkal szemben is inkább az leszek, ami sokkal több harmóniát és boldogságot hoz majd az életembe. Megvizsgálom valódi szándékaimat, nyitón maradok a szeretetre és megbocsátom magamnak azt, hogy olyan vagyok, amilyen.

MÁJ – HEPATITISZ – fertőző májgyulladás
A máj bármilyen okból bekövetkező gyulladásos megbetegedése. A hepatitiszt legtöbbször vírusfertőzés okozza, de baktériumok, paraziták, gyógyszerek és alkohol is állhat a fertőzés hátterében.
Tünetei: gyengeség, sárgaság, étvágytalanság, hányinger, láz, és alhasi panaszok. A máj az „életadó”, mivel megtisztítja a szívet a mérgeitől és túlkapásaitól, és érzelmi állapotunkat (vér) egyensúlyban tartja. A máj egy olyan hely a szervezetben, ahol felhalmozhatom a mérgező érzéseimet, és túlzott utálatomat.

A máj a düh székhelye. Az -itiszre végződő betegségek, mint a hepatitisz is, egytől egyig irritációról és dühről árulkodnak.
A hepatitisz a személyes kapcsolataimhoz, vagy egy nehéz helyzethez köthető. Ezeknek a negatív gondolatoknak a felhalmozása gyengeséget és reménytelenséget okoz, és dühvel, bűntudattal és a jogaimmal kapcsolatos konfliktusokkal járhat.
Amikor egy semmiség miatt emésztem magam, akkor emiatt dühöt, bosszúságot, neheztelést, utálatot érezhetek, amely magammal vagy másokkal szembeni erőszakhoz is vezethet. A vírusos hepatitisz A eredete magával a táplálékkal szemben érzett harag, vagy egy olyan problémával kapcsolatos neheztelés lehet, amely az élelemmel, élelmezéssel kapcsolatos. Például felhozhatjuk annak a férjnek a példáját, aki nem hajlandó tartásdíjat fizetni.
A vírusos hepatitisz B egy olyan jellegű neheztelésre világít rá, amelyet olyasvalamivel vagy valakivel szemben élhetek meg, aki vagy ami rám lett erőltetve.
Olyan, mintha egy olyan helyzetbe sodortak volna bele, amelyet visszautasítottam volna, például ha akaratom ellenére egy táncversenyen való részvételre kényszerítenek engem. A vírusos hepatitisz C-t az ismeretlentől való nagy félelem okozza. Például: Kik az én szüleim? Hol születtem?
Az is lehet, hogy igen nagy ellenállást tanúsítok az életemben megjelenő, változásokat hozó, új helyzetekkel szemben. Talán ragaszkodni akarok az előítéleteimhez és az előre megalkotott véleményeimhez.
Kihasználom a gyógyulásomhoz szükséges pihenés idejét arra, hogy számot vessek az életemről. Megszabadulok az általam táplált előítéletektől, a dühtől.

MÁJ – MÁJTÁLYOG
Mivel a máj a kritikával kapcsolatos, a májtályog egy olyan nagy, az életemben jelen levő elégedetlenségre enged következtetni, ami abból származhat, hogy az életemben nem minden alakul úgy, ahogy én azt szeretném, túlságosan aggódom bizonyos dolgok miatt, és az életemet tápláló öröm és szeretet nem elégséges. Ez egy olyan üzenet, amelyet az élet küld számomra azért, hogy rugalmasabbá és nyitottabbá válhassak, és hogy megtaláljam azt a szeretetet és megértést, amire szükségem van ahhoz, hogy felfedezhessem a bennem lakozó szeretetet.

GYŰLÖLET
Nagyon sok betegségnek és bajnak a gyűlölet a forrása. Ha gyűlöletet táplálunk magunkban, gonosszá leszünk, és dühvel a szívünkben bántó szavakat mondunk. Amikor utálatot, dühöt érzek, valami ég bennem, ami számos testrészt vagy szervet károsíthat: az emésztőrendszert, a tüdőt, az epehólyagot vagy a májat. A test által produkált tünetek egyre erősebbek, újabb és komolyabb problémák lépnek fel. Még rákos megbetegedést is növeszthetek magamban.
A szeretet az élet alapja. Megtanulok megbocsátani magamnak, és másoknak. Megtanulom az embereket és a helyzeteket másképpen látni, szeretettel megérteni.

A D5-ős csigolya rossz állapota néha a májat és a vérkeringést érintő betegségekkel párosul.

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Június

Mudrák a BŐR szépségéért

Érdemes kipróbálni a mudrákat (gyógyító kéztartásokat) szépségetek és a bőr szépségének fokozására is!

Varázsos segítőink – Június

Merlin és Maeve – őket emelem ki ebből az ünnepkörből. Rendkívüli képességű, a természettel együttműködő és “uraló” két nagy hatalmú segítő.

Szépségvitaminok – BŐR vitaminjai

A bőrünknek is szüksége van tápanyagokra, vízre, és vitaminokra. Számos vitamin, ásványi anyagok és nyomelem áll rendelkezésünkre szépségünk karbantartására…

AKUPRESSZÚRÁval az ÁLMATLANSÁG ellen

Álmatlanság esetén segítségül hívhatjuk az akupresszúrát is, amely garantáltan mellékhatásoktól mentes megoldás az alvásproblémákra.

ILLÓOLAJOKkal a könnyebb álomba merülésért

Álmatlanság esetén vagy rossz alvóknak ajánlatos a következő a doTERRA Illóolajok és illóolaj keverékek, praktikák használata lefekvés előtt, melyek segítségével gyorsabban ellazulunk, elengedünk és könnyebben álomba tudunk merülni, reggel pedig kiegyensúlyozottabban...

ÁSVÁNYOK segítsége ÁLMATLANSÁG és alvászavarok esetén

ÁLMATLANSÁG esetén pedig nyugtató hatással lehetnek ránk a következő ásványok: akvamarin, ametiszt, arany topáz, peridot, réz, rózsakvarc, smaragd, zafír, lepidolit, szodalit, lapis lazuli, holdkő, csaroit, hematit és howlit.

Gyümölcsökkel a szép BŐRért kívül-belül

A gyümölcsökkel kívül és belül is nagyon sokat tehetünk bőrünk szépségéért, ha megesszük őket vitamintartalmukkal segítenek a szervezetünk karbantartásában, ha pedig pakolásként az arcunkra kenjük, akkor hidratálnak és csökkentik a ráncosodást…

Meridiánok – MÁJ meridián

A máj meridián feladata a tápanyag és a fizikai erőnléthez szükséges energia raktározása. Növeli a szervezet ellenálló képességét és méregteleníti a vért. A vérkeringést a szív irányítja, de magát a vért a máj raktározza és adagolja a testnek.

Máj és Májproblémák gyógynövényei

Egyik fontos méregtelenítő szervünk a máj, mely lebontja a szervezetbe jutott káros anyagokat. Munkáját azzal tudjuk segíteni, ha nem terheljük fölöslegesen…

BŐRszépség gyógynövényekkel

Mivel rengeteg lehetőséget kínál számunkra a természet és a gyógynövények a fiatalodásra vagy az öregedési folyamatok lassítására, a teljesség igénye nélkül a nézzünk néhány arcbőrünk és ráncaink számára kedvező hatású gyógynövényt.

A Máj Gyógyító Ásványai

Az aventurin erősíti a májat, segíti a vérképzést, a vérellátást, melegíti és élénkíti az érzéketlen testrészeket…A zöld turmalin támogatja a máj működését, a szervezet méregtelenítési folyamatát és ösztönzi a vastagbél kiválasztási folyamatait…

Máj védelme testi és lelki szinten

Májunkat is testi és lelki aspektusból is felügyelnünk kell azért, hogy mérgektől mentesen, elégedetten élhessünk a lehető leghosszabb ideig…

Június az Ajurvéda szerint

A Június hónaphoz a májunk kötődik. A méregtelenítés a nyári hónapokban, a meleg hatására a leghatékonyabb. Erre a hónapra a módszer egyszerű, reggel éhgyomorra egy nagy bögre keserű teával indítsuk…