A szerveink egészséges működéséhez elengedhetetlen, hogy bizonyos időközönként eltávolítsuk a felhalmozódott méreganyagokat testünkből, mint ahogy a lakásunkat is nagytakarítjuk minden évben vagy az autónkat is szervizbe visszük, így saját testünkről/lelkünkről/szellemünkről sem szabad megfeledkeznünk.

A legjobb időszak a méregtelenítésre a tavaszi és az őszi időszak, mert ilyenkor készítjük fel testünket a nyári meleg és a téli hideg időszakokra. Holdfázis szempontjából pedig méregtelenítésre a telihold és az újhold közötti holdfázis a legalkalmasabb. Illetve ha bármilyen terápiába kezdünk, akkor is fontos megelőző feladat szervezetünk tisztítása, méregtelenítése, ugyanis amíg szervezetünk salakanyagokkal terhelt, addig a bevitt hatóanyagok sem szívódnak fel kellő hatékonysággal. Nagyon gyakran már a salaktalanító módszerek alkalmazása következtében jelentős állapotváltozás, javulás tapasztalható.

Tehát a méregtelenítés célja, hogy tehermentesítsük a szervezetünket és segítsük a kiválasztó rendszer működését, így megelőzhetjük a betegségek kialakulását, illetve a meglévő betegségeink gyógyulási esélyeit is javíthatjuk.
A méregtelenítés tehát az emberi szervezet megtisztítása a káros, ártalmas anyagoktól, hatásoktól, érzésektől, gondolatoktól.

!!! Ha a hormonális változásokat nézzük akkor a változó korban lévő nők számára rendkívül fontos a méregtelenítés, mert a menstruáció egy fontos kiválasztó és méregtelenítő funkció, ennek elmaradásával pedig nem a korábbi megszokott ütemben ürülnek testükből felhalmozódott salakanyagok!

TESTI MÉREGTELENÍTÉS

A májon, a vesén, a bélrendszeren, a bőrön, a tüdőn keresztül történő méregtelenítő eljárások összessége. Az emésztőrendszeren keresztül történő méregtelenítéshez tartoznak a különböző böjtkúrák, melyek a táplálkozás könnyítésére, anyagcsere tehermentesítésére és a bélrendszer tisztítására irányulnak, a megfelelő folyadékbevitelt szem előtt tartva.
Vagyis a böjtkúrák részét képezik a diéta + fitoterápia + megfelelő folyadékbevitel folyadék, béltisztítás (lenmag, keserű só, beöntés, vagy Colon-hydroterápia stb…), sport – testedzés, fizioterápia: száraz ledörzsölés, hideg-meleg váltózuhany, fürdők, leöntések, lemosások, masszázs, harmatos fű, vagy hótaposás.

Testi méregtelenítés hatása

 • Szerveink működése kiegyensúlyozottabb lesz, az alvásigényünk csökken, az alvásunk nyugodtabb lesz,
 • Gyulladáscsökkentő,
 • Javul az immunrendszerünk aktivitása,
 • Anyagcsere folyamatok aktiválódnak, vérzsír-, vércukorszint normalizálódása, az érfal állapotának javulása,
 • Vízhajtó, ödémák kiürülnek, a vérnyomás normalizálódik,
 • Salaktalanító, a káros vegyi anyagok kiürülnek,
 • Sav-bázis egyensúly optimalizálódik,
 • Az emésztőfolyamatok javulnak,
 • A nyálkahártya letisztul, regenerálódik, az emésztőnedv termelés javul,
 • A bőr letisztul, ekcéma, pszoriázis, aknék jelentősen javulnak,
 • A hormontermelés optimalizálódik, pre-menstruációs és klimaxos tünetek enyhülnek,
 • Súlycsökkenés,
 • Az erőnlét javulása,
 • Aktivitás fokozódása,
 • Fiatalosabb külső,
 • Pozitív hangulat.

 

Testi méregtelenítés módszerei

Étrendek, diéták, kúrák a teljesség igénye nélkül
Gyümölcskúrák, Léböjtkúrák, Mayr-féle kúra, Vegetárius étrend, gluténmentes étrend, „Vollwertkost”-teljesértékű táplálkozás, Dr. Oláh Andor féle étrend, Schrott – féle kúra, Gerson-diéta, Breuss-féle „vaskúra”, rövid táplálkozásmentes időszakok beiktatása (pl.heti szinten: gyümölcsnap)

Méregtelenítés a tüdőn keresztül: Légzőgyakorlatok, Légzés terápia, Tai-chi, Chi kung, Sport (Futás)

Méregtelenítés a bőrön keresztül: sporttevékenység, izzadás, szauna, száraz ledörzsölés (bőr átdörzsölése pl.törölközővel), nap- és légfürdőzés, izzasztó kúrák (pl.gőzfürdő), fürdők, pakolások, borogatások, masszázsok

Méregtelenítés a vesén keresztül: bő folyadékbevitel, fitoterápia: gyógynövények-gyógyteák, méregtelenítő teakeverék, csalántea

Méregtelenítés ásványok segítségével …OLVASS TOVÁBB >>>

Méregtelenítés doterra illóolajokkal: Cleanse and Restore – Béltisztító és Helyreállító csomagot, egy 30 napos méregtelenítő csomagot, amely segít a méreganyagok kitakarításában és egy egészséges erővel teli élet kialakításában.
Ha érdekel, nyugodtan hívjál! Szívesen segítek! Astabolt esszenciális illóolajok >>>

Szelíd Méregtelenítés: Homeopátia, Schüssler sók és Spagirika (Phőnix cseppek)

Spagirikus méregtelenítő kúra: Phőnix cseppek – A tisztító kúra 48 napig tart, rotációs kúraként, ciklikusan ismétlődik a máj, a bél/bőr, a vese és a nyirokrendszer tisztítása. Ha ezt a módszert választod, a cseppek neten vagy gyógyszertárakban rendelhetőek!

Keresztény vallás: böjtök, 40napos böjt

Colon-hidroterápia, beöntések: vastagbél tisztítása, ami a felhalmozott felesleges salakanyagok eltávolítását jelenti a vastagbélből.

Ajurvéda: Ayurvédikus hánytató, hashajtó és béltisztító módszerek, illetve az ajurvédikus éves méregtelenítő módszer, amely minden hónapban más szerv méregtelenítésére fekteti a hangsúlyt.
Ha érdekel, figyeld a hírleveleimet, mert minden hónapban küldöm az aktuális szervet és feladatokat.
Március és április Ajurvéda szerint >>>

Hagyományos Kínai Orvoslás: Akupunktúra és akupresszúra tűszúrás és ujjnyomás, pontmasszázs alkalmazása az akupunktúrás pontokon. Az akupresszúra mechanikus ingerrel hat az akupunktúrás pontokon, melyekbe az akupunktúra tűket szúr. Ide tartoznak még: a moxaterápia, a köpölyözés (pl.kitűnő narancsbőr ellen), fülgyertyázás és különböző étrendi változtatások, melyek az egyes szervek tehermentesítésére irányulnak.

Reflexológia: A szervezet öngyógyító erőinek a mozgósítására mikroterületek révén (kézen/lábon/fülön). A reflexzónák ingerlésével, masszázsával a bármely szerv kezelése lehetséges, ez pedig energetikai egyensúlyt teremt, megszünteti az energiahiányt, vagy az energiatorlódást és mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. Helyreállítja, serkenti a vér és nyirokkeringést, fokozza az immunrendszer működését, elősegíti a salakanyagok kiürülését, szabályozza a mirigyek működését, csillapítja a fájdalmat, oldja a testi és lelki feszültséget. (pl.Talpreflexológia – Méregtelenítő talpmasszázs).

Masszázsterápiák

 • Kéz, lábreflexológia és fülreflexológia
 • Akupresszúra: Ujjnyomás, pontmasszázs alkalmazása az akupunktúrás pontokon.
 • Shiatsu: Az akupresszúra Japánban változata, amely az akupunktúrás pontokat és a meridiánokat kezeli.
 • Thai-masszázs: A hagyományos thai orvoslás módszere, egymásra tett hüvelykujjakkal történő lassú húzás, illetőleg tolás.
 • Relaxációs masszázsok: Mély relaxációban történő általános masszázskezelés.
 • Yumeiho: Shaolin eredetű masszázstechnika iskoláig vezetnek vissza, a testszimmetria helyreállításával az izmok lazításával, a meridián energia harmonizálásával fejti ki hatását.
 • Manuális terápia: A mozgatórendszer élettanával és a speciális mozgásszervi betegségnek az ún.funkcionális ízületi blokknak (FIB) kórtanával, diagnosztikájával foglalkozik.

Mozgásterápiák

 • Jógaterápia: A jóga több ezer éves mozgás és meditációs rendszer.
 • Tajcsi (Thai-chi): Meditációs mozgás, relaxációs mozgás és harci művészet. Lassú, kecses könnyed mozdulatformából álló mozgásokon alapul.
 • Csikung (Qi-gong): Tradícionális önfejlesztő módszer, amely a meridián energia keringésének testtar- tásokkal, mozdulatokkal, légzéssel és figyelem segítségével történő irányításán alapszik.
 • Do-in: Meditációval és légzéstechnikával összekapcsolt önmasszázstechnika.
 • Euritmia: A lélek tánca. Ősi folyamatos mozgásforma, amely művészi tornára emlékeztet, koreográfia nélkül.
 • Gyógysportolás: jogging, stretching, túrázás, természetjárás, gyógyúszás
 • Légzésterápiák: Pl. Buteyko-féle légzés asztma, szénanátha és orrdugulás ellen.
 • Vajtangkung (Waitang-kung): A kínai orvostudományon alapszik. Egyesíti a gimnasztika, a gyógyítás és a meditáció elemeit. Speciális Csikung.
 • Callanetics: A klasszikus balett elemeire épülő egészségmegőrző módszer.
 • Táncterápia: Különböző típusú táncok terápiás csoportokban történő alkalmazása (pl.ősi táncok, néptánc).
 • Meir-Schneider program: Mozgás és látásrehabilitációs öngyógyító módszer.
 • Gyógylovaglás: Speciális mozgásforma a ló mozgásának, tulajdonságainak és a beteg állapotának figyelembe vételével.
 • Feldenkrais – módszer: A módszer a rossz reflexeket és a hibás testtartási módokat korrigálja.
 • Alexander módszer: Lényege, a testtartás, a beszéd és a lelkiállapot között összefüggés
 • Harcművészetek: A buddhista meditációba merülő szerzetesek fizikai gyengesége, erőtlensége hatására kialakuló mozgásrendszernek.

A vesét segítő tisztítókúrák: citromkúra, desztillált víz kúra, tejsavókúra, káposztalé kúra, dinnyekúra és körtekúra.

A máj működését a keserű ízű teák segítik: zsálya, fehér üröm, ezerjófű, gyermekláncfű és ezek keveréke.

Amikor a máj és a vese túlterhelődik, nem bírja a méreganyag mennyiséget kiválasztani, a szervezet bekapcsolja a másodlagos kiválasztószerveket: a bőrt és a tüdőt. A vérkeringés viszi a bőrbe a mérgeket, ezért a vértisztítás a legfontosabb (pl. csalántea kúra, böjt).

Közvetlenül a bőrre ható segítő módszerek: izzasztás, frottírozás, friss levegő, napfény. A fahéjolaj kúra kívülről és belülről is tisztítja a bőrt.

A tüdő fő ellenségei: a hurutképző ételek. Ezek az élelmiszerek csökkentik a tüdőkapacitást és a tüdő tisztító funkcióját. A hurutképződés előidézői közül a leghatékonyabbak a tej és a tejtermékek (sajt, túró). Utána következnek a húsfélék, halak és a tojás, majd a szója, a proteinkészítmények, élesztő végül a hüvelyesek.

Hurutoldók: hagyma, gyümölcsök, zöldségek, héjában sült krumpli, hársfavirágtea, bodzavirágtea, kakukkfűtea, édesgyökértea, eukaliptuszolaj kúra, fokhagyma kúra.

Kapcsolódó cikkek:
Méregtelenítés szellemi szinteken >>>
Méregtelenítés lelki szinteken >>>

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Március

A TAVASZ illóolajai

a tavasz illóolajai közé leginkább a virágillatok tartoznak, melyeket akár parfümként is használhatunk. Többek között ide tartoznak a Rózsa, Jázmin, Neroli, Magnolia, Ylang-ylang és Geranium (Muskátli)

Mi a meditáció? Hogyan kell meditálni?

Az elmúlt időszakban azzal szembesültem, hogy nagyon sokan nincsenek tisztában a meditáció jelentésével és azzal sem hogy hogyan kell meditálni, pedig ebben a rohanó világban rendkívül fontos…

Test-és Arcdiagnosztika és a Hormonrendszerünk

Ritkuló szemöldök, gyér szempillák és hajhullás: Általában pajzsmirigy-problémára utal, ha valakinek kevés a szemöldöke vagy a szempillája, illetve hullik a haja, ami manapság már nem csak az idősebbekre jellemző…

Hormonrendszer Ásványai

Jáde: Egyensúlyt teremt az aktivitás és nyugalom között. Arra sarkall, hogy energiáid pontosan oszd be. Szabályozza az idegek működését, nyugtat és kiterjeszti az érzéseket.

Segítség a hormonrendszernek Illóolajokkal!

Az illóolajokat nagyon széles körben használják az érzelmi és fizikai jólét érdekében. Egyedülálló olajként, vagy összetett illóolaj-keverékként használhatók…

Hormonális problémák lelki eredete

A menstruáció elmaradása azt jelenti, hogy a nőnél a havi vérzés szünetel, vagy végleg megszűnik. A még termékeny korban levő nőknél fellépő menstruáció kimaradás a nőiség elutasításához…

Március és április Ajurvéda szerint

A Március és Április hónapok a Szívburok és Hármas Melegítő meridiánhoz kötődnek, amelyek a távol keleti gyógyászatban a hormon háztartásunkhoz kapcsolódó „szerveink”. A tavasz érkeztével…

Méregtelenítés Lelki szinteken

A tudatos és tudatalatti feldolgozatlan problémák, konfliktusok kezelése. A káros, blokkoló gondolatok, lelki traumák feldolgozására különböző pszichoterápiás, meditatív technikák alkalmazásával, melynek eredményeként…

Tippek hormonrendszerünk erősítésére

Hormonrendszert erősítő vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek: B-vitamin komplex, C-vitamin, D-vitamin!, magnézium, folsav, jód, antioxidánsok. (Lehetőleg természetes formában próbáljuk meg bevinni őket!)

Méregtelenítés ásványok segítségével

Az „álmodozó” néven ismert gránátról azt mondják, hogy regenerálja a testünk rendszereit, különösképpen a vérkeringést, melyet egyúttal jól tisztít is. Segíti a méregtelenítést, erősíti az immunrendszer működését…

Méregtelenítés Szellemi szinteken

Sokat hallottunk már arról, hogy jön a tavasz és méregtelenítsünk. Azonban a testeden kívül a gondolataidat méregtelenítetted már? Eszedbe jutott-e a tél folyamán, hogy a berögződött gondolataidat is megváltoztasd.

Az ŐSZ illóolajai

Az ősz az elmúlás évszaka, ahogy romlik az idő és rövidülnek a nappalok, néha napsütéses, néha kicsit szomorkás, néha lehangoló. A illóolajok ideálisak arra, hogy segítsenek a hangulat-ingadozásainkban vagy csak egyszerűen feldobják a napunkat…