Érdemes kipróbálni a mudrákat (gyógyító kéztartásokat) szépségetek és a bőr szépségének fokozására is!

Prithvi-mudra – Föld mudra

A bőr szépségéért az indiai gyógyítóművészet, az ajurvéda a prithivi-mudrát alkalmazza, amelyet föld mudrának is neveznek.

Kéztartása: Mindkét kézen a hüvelykujj-és a gyűrűsujj hegye összeér, míg a többi ujj egyenesen nyújtva. Kezeit a napfonat előtt tartsa! Naponta 3-szor 10 percig végezze kelet felé fordulva (közben 11-szer rezegtesse a mantrát)!
Mantra: om adi shakti para shakti om.
Hatása a fizikai világban: véd a negatív energiák ellen.
Egyéb testi hatása: erősíti a testet, lelket, belső stabilitást ad; normalizálja a testhőmérsékletet, regenerálja a szervezetet, erősíti a csontokat, a körmöket, a bőrt és a hajat; kiváló gyomorproblémák esetén, stressz ellen és fogyókúrához is használható; védelmet nyújt a negatív külső energiák ellen. Szabályozza a pajzsmirigy működését, segít emésztési zavarok, székrekedés esetén. Szellemi és lelki szinten ez a kéztartás ki­egyensúlyozottságot hoz. Harmonizálja a gyökércsakrát.

Linga-mudra

Ez a kéztartás kedvező hatással van az immunrendszerre; hatékony öregedésgátló szer; megakadályozza a bőr öregedését; sejtszinten megújítja az idegsejteket és a belső szerveket; javítja a látást, a hallást, aktiválja az energiacsatornákat.

Kéztartása: A jobb hüvelykujjat körbefogja az összeérintett, bal mutató-és hüvelykujj. A többi ujj az alsó ujjpercnél külső kulcsolással van összecsomózva. A mudrát ölbe ejtve (a gát vonalában) tartsa 10 percig (naponta 3-szor), közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!
Mantra: jam ham hum; így rezegtesse: jjaamm hhaamm hhuumm.
Testi hatása: kedvező hatással van az immunrendszerre, a légzőszervekre, az emésztőrendszerre, a kiválasztó rendszerre és az idegrendszerre; hatékony öregedésgátló szer, megakadályozza a bőr öregedését, sejtszinten megújítja az idegsejteket és a belső szerveket; javítja a látást, a hallást, aktiválja az energiacsatornákat.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: éles ítélőképesség, gyors megfigyelő-képesség, frekvencia-átalakítás, értelem vezérelt érzelmek, tudatos eszmélés, életprogram-változtatás, karma uralása.

Bhrajaka-mudra – Fénylővé tevő kéztartás

Mudra: A bal gyűrűsujj hegyének összeérintése a jobb középső- és hüvelykujjal.
A mudrát 3 percig a köldök, 3 percig a csecsemőmirigy, majd 3 percig a 3. szem magasságában tartsa!

Javallat: gyulladásos bőrbetegségek, kiütések, lepra, orbánc, kelések, tályogok, anyajegyek, pikkelysömör, pattanás, papulák, gyulladások, mitesszer, hólyagos bőrbetegség, lichen, heg, bőrviszketés, bőr Kaposi szarkómája, bőrpír, ekcéma, verejtékmirigy-tályog és lelki-bakteriális bőrirritáció meglétekor kiváló gyógyír. Fokozza az emocionális tápanyagok, érzések, vágyak, lelki benyomások keringését.
Mantra: lam aum. A mantrát mély belégzés után rezegtesse: llaamm aauumm.
Légzéstípusa: A jobb orrlyukon be- és kilégzés a szív- és tüdő tájékára (mellkasi légzés).

Kéztartás ráncok, szem alatti karikák esetére

A bőr kiszáradásának következtében 40 éves kortól ráncok fejlődnek ki. Ezek egyre jobban elmélyülnek és megszaporodnak. A szem környéki ráncok a bőrizmok összehúzódásai miatt alakulnak ki. A szem alatti karikák kialvatlanság, stressz, gyengeség, erőtlenség, fejfájás, öregedés, nyirokkeringési zavar miatt jelennek meg.

Lelki okai: önmagáért érzett felelősség hiánya, szeretet el nem fogadása, tudatalatti nagyképűség, apai befolyásoltság miatti szenvedés, durvaság miatti szorongás, vakmerőség, hatalmi igény, piperkőcség, értelmetlenség érzése, túlzott visszaélés a hatalommal.
Mentális okai: vak hit, átok miatti önkontrollhiány, véleményváltoztatási képtelenség, szerelmi affér miatti ártószándék, más vádolása, áligazság terjesztése, munkanélküliség miatti negatív jövőkép, döntési képesség hiánya, otthontalanság miatti negatív jövőkép, jelen életbeli bűnös anyagi gondolatok, ismerethalmozási kényszer.
Kéztartása: Bal kéz hüvelyk-, gyűrűs- és kisujja összeér és a jobb tenyér közepébe mutat. A többi ujj összekulcsolva. A szem alatti ránccal egy vonalban tartsa!
A mudrát 10-12 percig végezze, közben rezegtesse 3 percig a mantrát.
Mantra: blum. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: bllluuummm.

Abhisheka-mudra

Kéztartása: A két mutatóujj hegye összeér, míg a hüvelykujjak egymást érintik. A többi ujj ökölbe görbítve. A mutatóujjakat a szegycsonttal egy magasságban tartsa! A mudrát 7 percig végezze, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!

Mantra: óm tat vam sat; így rezegtesse: óómm taat vvaamm ssaat.
Testi hatása: összehangolja a bhrajaka pitta (bőr, karok, lábak) tevékenységét; gyulladásos bőrbetegségek, pattanások, pikkelysömör, bőrviszketés esetén jó szolgálatot tesz. Használják beszédhibák (főleg dadogás), emésztési zavarok, étvágytalanság esetén.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: lelki éberség, hűség, lebegés, önfeledt vidámság, módszeresség, tiszta bölcsesség, spirituális eksztázis, látnokság, hitelesség.

Varun-mudra

Kéztartása: A jobb hüvelyk-és kisujj hegye összeér; a többi ujj egyenesen nyújtva. A köldöktől felfelé 7,23 cm-rel tartsa! 15 percig (napi 2 alkalommal) végezze, közben 2 percig rezegtesse a mantrát!

Mantra: om bagavati vasudevaya namaha.
Hatása a fizikai világban: segítő beavatkozás.
Egyéb testi hatása: Száraz bőr, vérproblémák, hasmenés és kiszáradás esetén használható; helyreállítja a test nedvességét, ellazítja az izmokat (izomgörcs esetén), tisztítja a beleket; tüdőbetegség, májbetegség, görcs, puffadás, kólika esetén is jó szolgálatot tesz. Használható még krónikus kiégettség, szellemi kimerültség, depresszió esetén is.

Forrás: Késmárki László:A mudrák titkos kódja Ankh Kiadó 2018.

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Június

Varázsos segítőink – Június

Merlin és Maeve – őket emelem ki ebből az ünnepkörből. Rendkívüli képességű, a természettel együttműködő és „uraló” két nagy hatalmú segítő.

A TAVASZ típusú nők

Gondoljunk csak bele mi jellemző a tavaszra? Tavasszal éled újra a természet, melegszik az idő, előbújnak a növények, tavaszi virágok, rügyeznek a fák, süt a nap. A tavasz típusú hölgyekre, ugyanúgy, ahogy a természetre is az élettel teliség és a friss, üde, világos...

A TAVASZ illóolajai

a tavasz illóolajai közé leginkább a virágillatok tartoznak, melyeket akár parfümként is használhatunk. Többek között ide tartoznak a Rózsa, Jázmin, Neroli, Magnolia, Ylang-ylang és Geranium (Muskátli)

Szépségvitaminok – BŐR vitaminjai

A bőrünknek is szüksége van tápanyagokra, vízre, és vitaminokra. Számos vitamin, ásványi anyagok és nyomelem áll rendelkezésünkre szépségünk karbantartására…

AKUPRESSZÚRÁval az ÁLMATLANSÁG ellen

Álmatlanság esetén segítségül hívhatjuk az akupresszúrát is, amely garantáltan mellékhatásoktól mentes megoldás az alvásproblémákra.

ILLÓOLAJOKkal a könnyebb álomba merülésért

Álmatlanság esetén vagy rossz alvóknak ajánlatos a következő a doTERRA Illóolajok és illóolaj keverékek, praktikák használata lefekvés előtt, melyek segítségével gyorsabban ellazulunk, elengedünk és könnyebben álomba tudunk merülni, reggel pedig kiegyensúlyozottabban...

ÁSVÁNYOK segítsége ÁLMATLANSÁG és alvászavarok esetén

ÁLMATLANSÁG esetén pedig nyugtató hatással lehetnek ránk a következő ásványok: akvamarin, ametiszt, arany topáz, peridot, réz, rózsakvarc, smaragd, zafír, lepidolit, szodalit, lapis lazuli, holdkő, csaroit, hematit és howlit.

Gyümölcsökkel a szép BŐRért kívül-belül

A gyümölcsökkel kívül és belül is nagyon sokat tehetünk bőrünk szépségéért, ha megesszük őket vitamintartalmukkal segítenek a szervezetünk karbantartásában, ha pedig pakolásként az arcunkra kenjük, akkor hidratálnak és csökkentik a ráncosodást…

Meridiánok – MÁJ meridián

A máj meridián feladata a tápanyag és a fizikai erőnléthez szükséges energia raktározása. Növeli a szervezet ellenálló képességét és méregteleníti a vért. A vérkeringést a szív irányítja, de magát a vért a máj raktározza és adagolja a testnek.

Májproblémák Lelki Okai

A májbajok a saját viselkedésemből származnak. A felgyülemlett frusztrációim, a gyűlölködéseim, a féltékenységem, az agresszivitásom mind-mind májproblémák megjelenésének rizikófaktorait növelik.

Máj és Májproblémák gyógynövényei

Egyik fontos méregtelenítő szervünk a máj, mely lebontja a szervezetbe jutott káros anyagokat. Munkáját azzal tudjuk segíteni, ha nem terheljük fölöslegesen…

BŐRszépség gyógynövényekkel

Mivel rengeteg lehetőséget kínál számunkra a természet és a gyógynövények a fiatalodásra vagy az öregedési folyamatok lassítására, a teljesség igénye nélkül a nézzünk néhány arcbőrünk és ráncaink számára kedvező hatású gyógynövényt.

Máj védelme testi és lelki szinten

Májunkat is testi és lelki aspektusból is felügyelnünk kell azért, hogy mérgektől mentesen, elégedetten élhessünk a lehető leghosszabb ideig…

Június az Ajurvéda szerint

A Június hónaphoz a májunk kötődik. A méregtelenítés a nyári hónapokban, a meleg hatására a leghatékonyabb. Erre a hónapra a módszer egyszerű, reggel éhgyomorra egy nagy bögre keserű teával indítsuk…

A Máj Gyógyító Ásványai

Az aventurin erősíti a májat, segíti a vérképzést, a vérellátást, melegíti és élénkíti az érzéketlen testrészeket…A zöld turmalin támogatja a máj működését, a szervezet méregtelenítési folyamatát és ösztönzi a vastagbél kiválasztási folyamatait…