A Március és Április hónapok a Szívburok és Hármas Melegítő meridiánhoz kötődnek, amelyek a távol keleti gyógyászatban a hormon háztartásunkhoz kapcsolódó „szerveink”.

Akasha-mudra

Kéztartása: A bal hüvelykujj és a középső ujj hegyének összeérintése; a többi ujj egyenesen nyújtva. Mindkét kézen egyszerre és külön-külön is végezhető. Mellkas előtt tartva végezze 7-10 percig, közben rezegtesse 11-szer a mantrát!

Mantra: om nama shivaya
Testi hatása: Ez a kéztartás a limbikus rendszerre hat, összehangolja a két agyféltekét, hallási és pajzsmirigy problémákra is kiváló; szívbetegségeknél is alkalmazható (oldja a mellkasi fájdalmat), nyugtató hatású, erősíti a csontokat.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: üresség érzés eltávolítása, belső egyensúly, önzetlen testi odaadás, érzések kimutatása, hátsó szándék nélküli szeretet, mámorittasság, érzelemtisztítás, emberszeretet, pozitív gondolkodás, megvilágosodás.

Pran-mudra

Kéztartása: Mindkét hüvelyk-, gyűrűs-és kisujj hegye összeér, míg a másik 2 ujj egyenesen nyújtva. A mudrát a köldök előtt tartsa 15 percig (akár napi két alkalommal is, krónikus problémák esetén 15 napon keresztül 5-15 percig) észak felé fordulva, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!

Mantra: om naha kali shakti namaha.
Testi hatása: harmonizálja a prána vayu-t (torok, mellkas, érzékszervek, koponya), felerősíti a vitalitást, növeli a test energiapotenciálját, megszünteti az álmosság tüneteit, a kimerültséget és a fáradtságot, javítja a látás élességét és számtalan szembetegség esetén hatásos;pozitív hatással van a mentális egészségre; erősíti az immunrendszert, segít légzési problémák esetén;hypothyreosis, köhögés, megfázás esetén is hatásos; tisztítja az aurát; depresszió, alkoholizmus, dohányzás, függőségek, apátia, reménytelenség, tehetetlenség, öngyilkossági gondolatok esetén is jó eredménnyel használható.

Prithivi-mudra

Kéztartása: Mindkét kézen a hüvelykujj-és a gyűrűsujj hegye összeér, míg a többi ujj egyenesen nyújtva. Kezeit a napfonat előtt tartsa! Naponta 3-szor 10 percig végezze kelet felé fordulva (közben 11-szer rezegtesse a mantrát)!

Mantra: om adi shakti para shakti om.
Hatása a fizikai világban: véd a negatív energiák ellen.
Testi hatása: normalizálja a testhőmérsékletet, regenerálja a szervezetet, erősíti a csontokat, a körmöket, a bőrt és a hajat; kiváló gyomorproblémák, hyperthyreosis esetén; stressz ellen is használható, védelmet nyújt a negatív külső energiák ellen.

Matsya-mudra

Indiai kétkezes tánc-mudraként is ismert.
Kéztartása: A bal tenyér a jobb kézfejen fekszik. Mindkét hüvelykujj egyenesen kinyújtva. A mudrát a köldök előtt tartsa 5 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!

Mantra: om sri matsya avatarayya namah
Hatása a fizikai világban: víz feltöltése, energetizálása, bármilyen tárgy energetizálása, megtisztítása a negatív energiáktól.
Testi hatása: normalizálja a víz-só elektrolit anyagcsere-folyamatokat, javítja a vesefunkciót, serkenti a pajzsmirigy működését, elősegíti a nyomelemek beépülését; a következő betegségek kezelésére ajánlatos: krónikus vesebetegség, hypothyreosis, ateroszklerózis, szívelégtelenség, magas vérnyomás, migrén, cukorbetegség, túlsúly, elhízás, arthritis és polyarthritis.

Ushas-mudra

Ez a mudra a kezdettel és az újrakezdéssel van kapcsolatban. Szellemileg frissé tesz, örömmel és vitalitással ajándékoz meg, valamint kiegyensúlyozza a hormonrendszer működését.

Így csinálja: Fűzze egymásba az ujjait úgy, hogy a jobb hüvelykujját tegye a bal hüvelyk- és mutatóujja közé, majd nyomja meg enyhén a bal hüvelykujjával.

Gala-mudra (kéztartás csökkent pajzsmirigyműködés esetére)

Kéztartás: A bal gyűrűsujj a jobb tenyér közepébe fekszik. A jobb hüvelykujj a bal gyűrűsujj középső ujjredőjét érinti. A többi ujj az alsó ujjpercnél összecsomózva. Kezeit a pajzsmirigy előtt tartsa 5-7 percig, közben egyszer mondja el a megerősítést!
Megerősítés: Áradjon az isteni gyógyító energia a mentál világból név XY mentáltestébe, onnan íródjon át az asztráltestébe, majd a fizikai testébe X településen év, hó, nap-tól egyre erőteljesebben aktiválja pajzsmirigyének működését, és állítsa be a hormontermelését a neki legoptimálisabb szintre! A legmagasabb áldás megvalósulása nevében ÁMEN!

Kéztartás csökkent pajzsmirigyműködés esetére

Kéztartása: A bal gyűrűsujj hegye a jobb kisujj felső ujjpercének külső oldalához ér, a többi ujj nyújtva.
A mudrát fekve végezze 10 percig, közben 4 percig zengesse a mantrát!
Mantra: nang. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: nnnaaannng.

Kéztartás fokozott pajzsmirigyműködés esetére

Kéztartása: A bal gyűrűsujj hegyét a jobb hüvelyk felső ujjpercének külső oldalához érintse, a többi ujj legyen ökölbe zárva. A pajzsmirigy magasságában tartsa ki! A mudrát térdelve végezze 10-12 percig, közben zengesse 4 percig a mantrát!
Mantra: hrum. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: hhhrrruuummm.

Források:
Késmárki László:A mudrák titkos kódja Ankh kiadó 2018.
Késmárki László:Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh kiadó 2017.
http://joportal.hu/jotippek/7358/a_pajzsmirigy_alules_tulmukodes_lelki_hattere_es_ongyogyito_praktikai

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Április

HÚSVÉT – Húsvéti Szokások, Szimbólumok

A húsvét és a hozzá kapcsolódó ünnepek a mozgó ünnepek közé tartoznak, azaz nem esnek a Julián naptár szerinti év ugyanazon napjára minden évben. A Nap mozgása mellett a Hold mozgásától is függ a húsvét dátuma.

Védelmi mantrák

Bizonyos élethelyzetekben, mint például a jelenlegi helyzetben is szükségünk lehet olyan mantrákra, amelyek segítenek saját védelmünk kialakításában vagy megerősítésében. Ha a spirituális utunkat járva egyensúlyba tudunk maradni…

Az OHM MANI PEME HUNG az Egyetemes Jóakarat Mantrája

Nézd csak a drágakövet a lótuszban! Ha a mantrát ismételjük, azzal felhívjuk magukra a szeretet és határtalan együttérzés megtestesítőjének tekintett Csenrézi hatalmas és jóindulatú figyelmét, és megkapjuk az áldását.

Test-és Arcdiagnosztika és a Hormonrendszerünk

Ritkuló szemöldök, gyér szempillák és hajhullás: Általában pajzsmirigy-problémára utal, ha valakinek kevés a szemöldöke vagy a szempillája, illetve hullik a haja, ami manapság már nem csak az idősebbekre jellemző…

A VÍZ energetizálása

A víz egy élő szervezet, amely képes információkat tárolni és táplálni szervezetünket, regenerál, megfiatalít, tisztít kívül-belül. A víz információtároló képessége miatt képes felvenni színek hangok, szavak rezgését…

Mantrák

A mantra szó szanszkrit eredetű, jelentése a gondolkodás eszköze vagy más megközelítésben az elménktől való felszabadítás eszköze. A mantrák erős tisztító hatással rendelkeznek és alapvetően a megvilágosodás elérését szolgálják.

Hormonrendszer Ásványai

Jáde: Egyensúlyt teremt az aktivitás és nyugalom között. Arra sarkall, hogy energiáid pontosan oszd be. Szabályozza az idegek működését, nyugtat és kiterjeszti az érzéseket.

Segítség a hormonrendszernek Illóolajokkal!

Az illóolajokat nagyon széles körben használják az érzelmi és fizikai jólét érdekében. Egyedülálló olajként, vagy összetett illóolaj-keverékként használhatók…

Mangala Charan Mantra – Ad Guray Nameh

Egyik leggyakoribb védelmező mantra, szerepe a védelem és vezettetés, törli a gondolati, lelki és fizikai akadályozó tényezőket, negatív rezgéseket és segít visszaállítani kibillent egyensúlyunkat.

Zöld Tara Mantra – A Dalai Láma ajánlásával

Tara az együttérzés és a védelem női istensége, nevének jelentése: csillag. Ő Csenrézi (Avalokiteshvara) női párja, bölcsesség és a könyörületesség női megtestesülése. A hagyomány szerint, amikor Csenrézi látta, hogy mennyire szenvednek…

Fejfájás és Migrén esetén hasznos Gyógynövények

Stresszes vagy idegi eredetű fejfájás esetén nyugtató, stresszoldó gyógynövények alkalmazása javasolt, amelyeket akár naponta többször is fogyaszthatunk: Citromfű, Orbáncfű, Levendula, Kankalin…

Tavaszi Táplálkozás – az 5elem konyha

A téli tartalmasabb étkezések után tavasszal ideje átállnunk a KÍMÉLŐBB ÉTRENDre. A tavaszi időszakban kerüljük a túlevést és a nagy vacsorákat, többször együnk keveset, nézzük meg mekkora az öklünk és egy-egy étkezésre ennél ne együnk többet.

Hormonális problémák lelki eredete

A menstruáció elmaradása azt jelenti, hogy a nőnél a havi vérzés szünetel, vagy végleg megszűnik. A még termékeny korban levő nőknél fellépő menstruáció kimaradás a nőiség elutasításához…

Csakrák és a hormonrendszer

Csakráink szoros összefüggésben vannak az endokrin mirigyekkel, vagyis a hormonokkal, a hormonrendszerrel. Ahogyan a csakrák az energia központjai, úgy a belső elválasztású mirigyek a test kommunikációs központjai…

Március és április Ajurvéda szerint

A Március és Április hónapok a Szívburok és Hármas Melegítő meridiánhoz kötődnek, amelyek a távol keleti gyógyászatban a hormon háztartásunkhoz kapcsolódó „szerveink”. A tavasz érkeztével…

Tippek hormonrendszerünk erősítésére

Hormonrendszert erősítő vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek: B-vitamin komplex, C-vitamin, D-vitamin!, magnézium, folsav, jód, antioxidánsok. (Lehetőleg természetes formában próbáljuk meg bevinni őket!)