GYAKORLATI TANÁCSOK ALLERGIÁSOKNAK

Öblítsük le hajunkat minden nap a nap végi fürdésnél, cseréljük gyakran párnahuzatunkat, tartsuk csukva az ablakokat a lakásban vagy az allergiás személy szobájában, gyakran porszívózzunk. Próbáljunk minél kevesebb időt tölteni a szabadban. Ha lehet kerüljük még az elektroszmogot, káros sugárzásokat is.

ÉTKEZÉS

Allergiás időszakban mindig étkezéskönnyítés ajánlatos: gluténmentesség, cukormentesség és állati fehérjék elhagyása, húsfogyasztás minimalizálása vagy ha megoldható elhagyása!
Tartsunk időszakos böjtöket vagy táplálkozási ablakokat (14-16 órán keresztül ne együnk semmit) vagy szétválasztó diétát, hogy így is serkentsük szervezetünk regenerációs képességét.
Úgy is könnyíthetünk az emésztésünkön, hogy sokszor együnk kisebb adagokat, ne együk tele magunkat!, így a szervezetünk is fellélegezhet, mert nem az emésztésre kell koncentrálnia.
Részesítsük előnyben az évszaknak megfelelő étkezést, és az adott környékről származó gyümölcsöket, zöldségeket, ennivalókat (Pl.kistermelők).

Lehetőleg kerülni kell a mérgeket (ételtartósító szereket, adalékanyagokat, színezékeket és minden a szervezet számára nem természetes és fölösleges anyagot – Pl.növényvédő szerek).
Vérvételből allergiát okozó ételeket keresése! Ha ugyanis tudjuk melyik ételeket nem kívánatos fogyasztanunk, mitől van besokallva szervezetünk, akkor ezeknek az ételeknek az étrendünkből való kihagyásával is könnyíthetünk emésztésünkön és az allergiás időszak átvészelésén! Keresztallergiát okozó növényekről, gyümölcsökről, zöldségekről sem szabad megfeledkeznünk (allergiánkhoz igazítottan).
Az étkezésen kívül nagyon fontos még a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása is: naponta 2-3 liter lehetőleg tiszta víz.

KOZMETIKUMOK és TISZTÍTÓSZEREK

Lehetőleg kerülni kell a mérgeket, ugyanis egyre több vegyszert és tisztítószert használunk otthon a háztartásunkban és kenünk magunkra kozmetikumként. Ha lehet válasszunk magunknak tiszta kozmetikumokat (natúr, bio vagy kézműves kozmetikumokat), használjunk öko vagy bio tisztítószereket és mosószereket vagy keressünk régi jól bevált takarítási módokat, trükköket.

MÉREGTELENÍTÉS TESTI SZINTEN

MOZGÁS – SPORT – Keringésjavítás rendszeres testmozgással
A rendszeres mozgás nagyon fontos a szervezet méregtelenítése és az egészséges immunrendszer szempontjából. Ülő életmód és munka mellett a legideálisabb a napi 1óra mozgás lenne, de heti 2-3alkalom betartásával is nagyon sokat teszünk magunkért. Tartsuk szem előtt, hogy hetente min.2 alkalommal izzadjunk meg, ha nem vagyunk izzadósak, akkor vegyük igénybe a pl. a szauna segítségét. Már a pollen megérkezése előtt kezdjük el a tüdőnk erősítését légzőgyakorlatokkal (Pl.jógalégzés).
További hasznos tanácsok: https://namasta.hu/meregtelenites-testi-szinteken/

MÉREGTELENÍTÉS LELKI és SZELLEMI szinteken

PIHENÉS – LAZÍTÁS – RELAXÁLÁS – MEDITÁLÁS
Próbáljunk kiegyensúlyozottan, mértékletesen élni a természet hullámain, nem beteggé enni magunkat, gondoskodni az energetizáló mozgásról, pihenésről, lazításról, kikapcsolódásról.
További hasznos tanácsok:
https://namasta.hu/meregtelenites-lelki-szinteken/
https://namasta.hu/meregtelenites-szellemi-szinteken/

VITAMINOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK, NYOMELEMEK

Komplex és C, D, E Vitaminok
KOMPLEX VITAMIN szedése nagyon fontos egész évben, ugyanis a mai világban sajnos már nem jutunk annyi vitaminhoz ami a szervezet egészséges működése számára mindenképpen szükséges lenne, így ezt kénytelenek vagyunk kívülről pótolni!

C-VITAMIN: Az allergia ellen a C-vitamin eredményes lehet , mivel természetes antihisztaminként és erős antioxidánsként funkcionál, így az allergia ellen kiváló.

E-VITAMIN: A C-vitamin allergia tüneteit csillapító hatásaihoz hasonlóan, az E-vitamin is segíthet, különösen az orrot érintő tüneteket illetően, továbbá asztma esetén is jótékony hatású. Az E-vitamin megnyugtatja az immunrendszer azon részeit, melyek az allergiás válaszreakciókért, így a tünetekért is felelősek.

D-VITAMIN: A D-vitamin is segít az allergia elleni harcban, de nem csak segít lecsökkenteni az allergiás reakciót okozó fehérje szintjét a szervezetben, hanem növeli a toleranciát segítő fehérjék termelését is. Bár a napsütés magában elég lenne ahhoz, hogy a testünk megtermelje a számára szükséges D-vitamin mennyiséget, az életmódunk miatt ez szinte sosem jön létre. Napközben fedett helyeken tartózkodunk, amikor pedig napfényre jutunk, napvédő krémekkel akadályozzuk meg a test természetes D-vitamin termelését, a téli hónapokról nem is beszélve.

GYÓGYNÖVÉNYEK

Gyuri bácsi Lándzsás útifüves keveréke + méregtelenítés
Por-, pollen- vagy állatszőr-allergia esetén a Lándzsás útifüves teakeveréket ajánljuk napi egy csészével fogyasztva. A teakeverékben olyan gyógynövények találhatók, melyek harmonizálják az immunrendszer működését, erősítik a szervezetet. Egész évben fogyasztható a teakeverék, szünet beiktatása nem szükséges. Gyermekeknek 6 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál teafű, 2,5 dl vízhez).

Allergiaszezon előtt méregtelenítés (legjobb évente 2x tavasszal és ősszel)!!!

GYÓGYNÖVÉNYES MÉREGTELENÍTÉS az allergiaszezon előtt

A máj tisztítása nagyon fontos kérdés, mivel rengeteg, nehezen lebontható adalékanyagot fogyasztunk, így feltétlenül szükséges szervezetünk rendszeres tehermentesítése. Májtisztításra 6 hétig fogyasszunk egyik nap egy csésze csalánlevélből, a következő nap pedig diófalevélből készített teát (vagy egyszerűsíthetjük úgy a kúrát, hogy a Gyuri bácsi féle teakeverékek közül a tisztító csalános teakeveréket fogyasszuk minden nap), lehetőleg reggel, éhgyomorra. A csalán/dió kúra után a délelőtti órákban felváltva egyik nap mezei katáng, a másik nap aranyvesszőfű teát javaslunk inni 3 hétig.

SCHÜSSLER SÓK

Allergiás panaszok – 3-as D12 és 8-as D6 (orrdugulás: 4-es D6)
Akut tünetek esetén óránként 1 tabletta 8-as Natrium chloratum D6 és 1 tabletta 3-as Ferrum phosphoricum D12 felváltva szedve. Allergiaszezonban mindkét sóból 3 tablettát oldjunk fel másfél liter vízben, egyik nap az egyik, másik nap a másik sóból, és a nap folyamán fogyasszuk el az oldatot. Ha napközben tünetek jelentkeznek, gyakrabban kortyolgassunk a Schüssler-sós vízből. Ha orrdugulás is jelentkezik, egészítsük ki az előbbieket 4-es Kalium chloratum D6-tal.

ASZTMA (Asthma bronchiale)
Roham esetén a megelőző idegesség fellépésekkor ötpercenként 1 tabletta 5-ös D6, majd a javulást követően kétóránként 1 tabletta alkalmazható a hagyományos kezelés mellett.

AJURVÉDA

Tüdő – Tulszi, Máj méregtelenítés – Neem (Egész éves méregtelenítés)
Az ajurvédában az ideális gyógynövény a tüdőnkre nézve a Tulszi. Ami nemcsak elősegíti a tüdő működését, de egy ideális szer az allergiás reakciók ellen, így azt figyelembe véve, hogy a tüdő ideje az év 7. hónapjára esik, az allergia szezon kellős közepére, ez a szer egy rendkívül jó választás! Valamint a Tulszi az egyetlen növény a világon, ami ózont lélegez ki, és nem oxigént!…
OLVASS TOVÁBB >>>

Méregtelenítés az ajurvédával

Az Ajurvéda az egész éves méregtelenítés módszerét alkalmazza, a szervezet és a szervek karbantartásáért hónapról-hónapra tesz: Nyáron általában tombol a meleg, és a méregtelenítés ilyenkor a leghatékonyabb. A módszer egyszerű, reggel éhgyomorra fogyasszunk valami nagyon keserűt. Erre a legoptimálisabb anyag, ami egyben a legkiválóbb májtisztító is, a Neem! Az Ájurvédikus gyógyászat egyik legfontosabb alapanyaga!…
OLVASS TOVÁBB >>>

ILLÓOLAJOK doTERRA: Borsmenta, Citrom, Levendula (vagy TriEs kapszula) + Tömjén

SZEZONÁLIS ALLERGIÁK illóolajai komplexen alkalmazva – belélegezve, helyileg mellkasra kenve, párologtatva: 1-1csepp Borsmenta, Citrom, Levendula (vagy TriEs kapszula) + Tömjén. Az allergia mindig valamilyen dolognak a túlreagálása, erre lehet Peace illóolajat lehet használni, ami lenyugtatja a szervezetünket és a lelkünket…
OLVASS TOVÁBB >>> https://namasta.hu/szezonalis-allergiak-atveszelese-illoolajokkal/

ASZTMA, Hörgőgyulladás – Motivate olaj, mert ki kell tudnia adni az érzelmeit.

Poratka – Eukaliptusz – 10-15 csepp egy 2 dl spray-üvegben és ezt használni a lakás takarításánál.

Enzimkomplex – a könnyebb emésztésért.

A TÜDŐ illóolajai: https://namasta.hu/a-tudore-es-a-legzoszervekre-jotekonyan-hato-illoolajok/

NYUGTATÓ és HARMONIZÁLÓ Illóolajok: https://namasta.hu/vedelem-illoolajokkal-nyugtato-es-harmonizalo-illoolaj-keverekek/

Ha érdekelnek a termékek, illetve további természetes készítmények, például étrend kiegészítők-, baba-mama-, egészség-szépség témakörben, vagy akár családi csomagot keresnél kérlek látogass el ide:
https://www.mydoterra.com/astacseppnyielet/#/

HOMEOPÁTIA

Homeopátiás szerekkel is érzékenyíthetjük a szervezetünket pollenszezon előtt. Így az allergiás reakció jóval enyhébben jelentkezik. A virágzás előtt 6-8 héttel elkezdhető a szerek szedése, napi rendszerességgel. Megelőzésre a 30 CH potencia javasolt. Az allergiás hajlamot homeopátiás orvos által meghatározott alkati kezeléssel lehet gyógyítani, pollenmentes időszakban. A Histaminum és az Apis az allergiás reakciósorán felszabaduló hisztamin mennyiségét csökkenti.

Parlagfűre érzékenyeknek
AMBROSIA ARTEMISIAEFOLIA: páros napokon
APIS MELLIFICA: páratlan napokon
HISTAMINUM: heti 3 este lefekvés előtt

Virágpor allergiára
POLLENS: páros napokon
APIS MELLIFICA: páratlan napokon
HISTAMINUM: heti 3 este lefekvés előtt

További Információk:
https://homeopatia.info.hu/allergia/szezon-elotti-megelozes-parlagfu-es-pollenallergiasoknak
https://homeopatia.info.hu/allergia/szenanatha-szezon
https://homeopatia.info.hu/allergia/allergia-gyogyitas-gyengeden

AKUPUNKTÚRA és AKUPRESSZÚRA

VASTAGBÉL 4-es PONT
Nagyon hasznos akupresszúrás pont a Vab-4, vagyis a vastagbél meridián 4-es pontja, ami a mutatóujj és a hüvelykujj közötti mélyedésben található. Jó mindenre, ami a fejjel kapcsolatos: fejfájás, szem- és fülproblémák, arcüreg- vagy homloküreg-gyulladás, torokfájás, allergia, fogfájás stb. Általános fájdalomcsillapító, és allergiaellenes hatása is van.

VASTAGBÉL 11-es PONT
A vastagbél meridián 11-es pontjáról (Vab-11) masszírozásához hajlítsuk be a tenyérrel lefelé fordított karunkat úgy, hogy az alkar és a felkar kb. derékszöget zárjon be egymással, majd tapintsuk ki a hüvelykujjunkkal a könyökcsonttól befelé eső, egy mélyedésben található aku pontot.
Nyomogassuk 30-40-szer a hüvelykujj begyével, ez egy kezelés. Mindkét karon végezzük el a masszírozást. A Vab-11 (angol rövidítéssel: LI11) pont természetesen ne csak allergia esetén jusson eszünkbe.
Jótékonyan hat különböző vastagbél-működési zavaroknál: ha enyhén masszírozzuk, akkor serkenti a vastagbél működését, ezért hasznos székrekedésnél, ha viszont erősen nyomogatjuk, akkor fékezi a vastagbelet, vagyis beválhat hasmenés megállítására és vastagbél-gyulladás esetén. A pont masszázsa javítja az immunrendszer működését, bármilyen betegség esetén hasznos lehet. Még szoptató anyukáknak is érdemes kezelniük, mert bizonyítottan emeli a gamma-globulin szintet a csecsemő vérében.

GYOMOR 36-os PONT és SZÍVBUROK 6-os PONT
Az Szb-6 és a Gy-36 pontot a Vab-4 ponttal együtt érdemes mindennap kezelni, hogy egészségben éljünk, minél tovább. A kezelés 30-40 nyomogatást jelent, a fájdalomhatárig. Onnan tudjuk, hogy megtaláltuk és megfelelő erővel nyomogatjuk, masszírozzuk a pontot, hogy nem kellemetlen, inkább jóleső fájdalmat érzünk. Mindkét kézen érdemes masszírozni, és ahol érzékenyebbnek találjuk a pontot, azon az oldalon szorulunk rá inkább a kezelésre, másképp fogalmazva: a problémánk erősebb azon az oldalon.

Forrás – Könyv: Dr.Bittó Gyula – Akupresszúra a családban

MUDRÁK

TÜDŐ – Gyógyító kéztartások: https://namasta.hu/tudot-es-legzorendszert-tamogato-mudrak-gyogyito-keztartasok/

Méregtelenítő – Gyógyító kéztartások: https://namasta.hu/majra-es-majproblemak-eseten-hasznalhato-mudrak-gyogyito-keztartasok/

ÁSVÁNYOK

Kristálygyógyászat – Kristályterápia
Az kristálygyógyászat egy ősi, kíméletes, természetes, mellékhatások nélküli gyógymód, amely hat testünkre, lelkünkre és szellemünkre egyaránt. Az ásványterápia serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait, fejfájás, depresszió, alvászavar, allergia, fejfájás, gyulladások, immunrendszer stimulálása, szem- és bőrbetegségek esetén nagyon hatékony kezelési mód lehet, de azoknak is ajánlott, akik nem szeretik vagy nehezen bírnak elviselni bármilyen érintést.

APOFILLIT: Ez a kő a légzőrendszerre hat, így a mellkashoz tartva megállítja az asztmás rohamot. Hatástalanítja az allergiákat, elősegíti a nyálkahártya és a bőr regenerációját.

AVENTURIN: Az aventurin gyulladáscsökkentő, csillapítja a bőrkiütéseket, az allergiás tüneteket és a migrénes fejfájást. Jó hatással van a mellékvesékre és a tüdőre.

DANBURIT: A danburit megszabadít az allergiáktól, krónikus betegségektől, méregtelenítő hatású. Gyógyítja a májat és az epehólyagot. Helyezzük a megfelelő testrészre, elsősorban a szív fölé.

GYÉMÁNT: A gyémánt jótékonyan hat az allergiákra és a krónikus betegségekre, helyreállítja az anyagcsere egyensúlyát, mérgek semlegesítésére is használják. Tegyük a megfelelő testrészre vagy viseljük fülbevalóként, mert megvéd a mobiltelefon kisugárzásával szemben.

LEPIDOLIT: A lepidolit csillapítja az allergiát, erősíti az immunrendszert, újjáépíti a DNS-t, megszünteti az izületi problémákat. A bőr és a kötőszövet méregtelenítője. Viseljük vagy tegyük a megfelelő testrészre.

MUSZKOVIT: A muszkovit csillapítja az álmatlanságot és az allergiát, gyógyít minden betegséget aminek szorongás vagy bármilyen rendellenesség az oka. Hordjuk magunknál vagy tartsuk a kezünkben, simítsuk át vele a bőrünket.

KÉPJÁSPIS: Stabilitás köve. Bőr, epehólyag, erek, életerő, hólyag, ideg- és immunrendszer, szaglás, vesék támogatására; allergia, fekélyek enyhítésére.

További információk:
https://namasta.hu/a-tudo-gyogyito-asvanyai/
https://namasta.hu/immunrendszer-erosites-asvanyokkal/

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Szeptember

Szeptemberi segítők

Szeptember – Szent Mihály hava – Őszelő – Földanya hava. Szeptember hónapunk segítője Mihály arkangyal: Legfőbb célja megszabadítani a Földet és annak lakóit a félelemből eredő mérgektől…

A gyomor gyógyító ásványai

ACHÁT: Gyógyítja a gyomort, méhet, szemet, tisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet. Hasra téve vagy elixírként fogyasztva serkenti az emésztést és enyhíti a gyomorhurutot…

Gyomorproblémák jelzései a testünkön

Az orca területén egészen az oldalsó állcsont vonaláig megjelenő pattanások emésztési zavarokra, a belek és a gyomor nem megfelelő működésére vagy túlterheltségére utalnak. Ilyenkor javasolt kerülni a feldolgozott élelmiszereket…

Gyomorproblémák Lelki Okai

A gyomor fogadja be és emészti meg az elfogyasztott táplálékot, így testem hozzájut az egészségéhez élethez szükséges vitaminokhoz, fehérjékhez, szénhidrátokhoz és rostokhoz. Agyunknak is van tápláléka…

Illóolajos – Iskolakezdés – KONCENTRÁCIÓ

Elkezdődik az iskola, a munkába állás és igyekezés időszaka, nagyon jó a koncentrációra az INTUNE olaj ami kenhető és a jó illat mellett még a bőrödet is kényezteti. Hogyan tanuljunk könnyebben a gyermekeinkkel?

A gyomor gyógynövényei

A régi füvészkönyvek úgy emlegetik a cickafarkot mint ami az összes betegséget gyógyítja. Gyomorvérzés, erős gyomorégés vagy gyomornyomás esetén gyors javulást hoz a cickafarktea…

Fókuszban ŐSZ és ezáltal az ősz típusú hölgyek…

Ékszerekben természetesen az aranyos árnyalatúak vagy az éppen viselt ruhadarabokhoz illő ásvány ékszerek passzolnak tökéletesen hozzájuk, de bátran választhatnak a fából készült kiegészítők közül is!

Ajurvéda szerint a Szeptember

A világon két olyan anyagot találtak eddig a kutatások során, amelyekben van olyan enzim, ami képes újra éleszteni a gyomrunk nyálkahártyáját, és akár a felsebzett, felfekélyesedett területeket is képes begyógyítani…

Az allergia lelki okai

A minket körülvevő és életünk részét képező anyagok rendszerint közömbösek a szervezet számára, ám ha az immunrendszer tévesen „ellenségként” kezeli őket, a szokásostól eltérően, fokozottan reagál rájuk.

Az ŐSZ illóolajai

Az ősz az elmúlás évszaka, ahogy romlik az idő és rövidülnek a nappalok, néha napsütéses, néha kicsit szomorkás, néha lehangoló. A illóolajok ideálisak arra, hogy segítsenek a hangulat-ingadozásainkban vagy csak egyszerűen feldobják a napunkat…

Allergia az Ájurvéda szerint

Az allergia az Ájurvéda szerint egy Pitta-Kapha, azaz egy Tűz- Víz tünet együttes. A szervezetünk túlműködik (tűz) egy irritánssal szemben és elkezd többlet vizet termelni, hogy kitisztítsa magából azt, amire túlreagál.

Miért színesek ősszel a fák levelei?

Ősszel, a télhez közeledve látványos változáson mennek át a fák, leveleik a lombhullatás előtt gyönyörű színekben pompáznak. Ezek a színek a levelek öregedésének melléktermékei és a természet biokémiai játékai.

Sütőtökös Túrógombóc

A sütőtököt feldaraboljuk és a sütőben 200 fokon kb.40 perc alatt készre sütjük, majd amikor kihűlt, kikanalazzuk a húsát, és a túróval pépesre keverjük, beletesszük a zablisztet…