Vaksha-mudra

Mudra: A bal középső és a jobb kisujj hegye összeér, míg a jobb gyűrűsujj hegye a bal középső tövénél pihen. A mudrát 10 percig a mellkassal egy magasságban tartsa!

Javallat: Tüdőbetegségek, tüdőrák, légzési problémák, asztma, allergia, hátközépi fájdalmak, tüdő candidiasis, tüdőembólia, tüdőfibrózis, tüdőerek sérülése, tüdő érrendszeri nyomás emelkedése, tüdőgyulladás, tüdőinfarktus, tuberkulózis, tüdőtágulat, tüdővizenyő, tüdőtályog, háti porckorongsérv, esetén használható.
A csakra frekvenciájával rezonáló negatív lelki és mentális tartalom: nagyot mondás, dolgok elfedése, érzések visszatartása, jövő miatti bizonytalanság, túl nagy elvárás önmagával szemben, akaratosság, elpuhultság, érzelmi labilitás, tűrőképesség hiánya, ábrándkergetés, belső feszültség, önpusztító tévhitek, elfojtott tehetetlenségi düh, tudatalatti meghasonlottság, belső diszharmónia, tudatalatti önsorsrontás, tudatalatti öngyűlölet.
A csakra frekvenciájával rezonáló pozitív lelki és mentális tartalom: létezés természetének megértése, társas hajlam, Istenhez tartozás, felelősségtudat, magasztalás, bizalom Istenben, könyörületesség, szellemi örömök, istenszeretet, erős akarat, realitásérzék, lélektudatosság, változtatási képesség, szellemi átlényegülés, gondolat-szó-érzés-tett egysége.
Mantrája: sam. A mantrát mély belégzés után 11-szer rezegtesse: sssaaammm.

Tamakasvása (hörgő) mudra

Kéztartása: Mindkét kézen külön-külön a kisujj a hüvelykujj tövéhez ér, a gyűrűsujj a hüvelykujj felső ízületét, a középső pedig a hüvelykujj hegyét érinti, míg a mutatóujj kinyújtva. Kezeit a hörgő előtt tartsa! Naponta 5-ször 4-6 percig végezze, közben 2 percig a mantrát rezegtesse!

Mantra: ham bham; így rezegtesse: hhaamm bhaamm.
Hatása a fizikai világban: baj megelőzése.
Testi hatása: hörgő betegségei, asztma, szexuális zavarok, depresszió, asztmás roham esetén 4-6 percig végezve normalizálja a légzést.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: magány, elszigeteltség érzésének felszámolása, ellen-állhatatlanság, jó közérzet, memória, önkifejezés, döntéshozatali képesség.

Kshepana mudra

Kéztartása: A mutatóujjak hegye összeér, míg a többi ujj az alsó ujjpercnél külső kulcsolással van összecsomózva. A bal hüvelykujj keresztezi a jobbat. A mudrát a szegycsont előtt tartsa 7 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!

Mantra: lam pham; így rezegtesse:llaamm phaamm.
Testi hatása: megtisztítja a szervezetet a negatív energiáktól; láz, légszomj, fertőző betegségek; növeli a szer-vezet ellenálló képességét; megfázás, köhögés, mellkasi betegségek esetén kiváló; segít feloldani a mellkas területén a váladékot; alkalmazzák krónikus prosztatagyulladás, prosztata-megnagyobbodás, impotencia megelőzésére és kezelésére; segít a fogyásban.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: befelé figyelés, ráérzés jövőbeli eseményekre, érzékek feletti uralom, szellemi ébredés.

Ganesha mudra

Kéztartása: Jobb kezünket a bal tenyerünkkel kifelé tartjuk a mellkas előtt (szív magasságban). Fordított módon is végezhetjük. 5-7 percig végezze, közben 2 percig rezegtesse a mantrát!

Mantra: ham glaum; így rezegtesse:hhaamm glaauumm.
Hatása a fizikai világban: segít eltávolítani a célok előtti akadályokat.
Testi hatása: stimulálja a szív energiáit, segít szívbetegség esetén, erősíti a szívizmokat, megnyitja a hörgőket (és oldja a feszültséget a mellkasi régióban); aktiválja a tűz elemet a szervezetben; aktiválja a szívcsakra energiáit.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: önbizalom, bátorság, nyitottság, lehiggadás, másokon segítés, lelki felmagasztosulás, szenvedély megtagadása, önzetlenség miatti segítőszándék, megszentelt jelenlét, áttekintőképesség, éber tudatosság.

Tamaka (asztma) mudra

Kéztartása: A behajlított középső ujjak körmeit lágyan nyomja egymáshoz! A többi ujj egyenesen kinyújtva. Kezeit a mellkas előtt tartsa! 10 percig kell végezni (napi 3-szor) kelet felé fordulva, közben 1 percig rezegtetni a mantrát.

Mantra: hraum; így rezegtesse:hhrraauumm.
Testi hatása: asztma, légzőszervi problémák, szexuális problémák, akut és krónikus légzőszervi betegségek (ARI, nátha, mandulagyulladás, tracheobronchitis, bronchialis asztma), autoimmun betegségek (ízületi gyulladás, reuma, szklerózis multiplex, psoriasis, stb) és immunhiányos szindrómák esetén használható.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: belső magány, bánat, elszigeteltség ellen hatásos; boldogság, csáberő, érdem-halmozás, érzelmi újjászületés áldásimpulzusa, mély szellemi élmény, tudatáthelyezés, egységélmény áldásimpulzusa.

Linga mudra

Kéztartása: Fűzze össze az ujjait úgy, hogy az egyik hüvelykujja függőleges maradjon, és „ölelje át” a másik kéz mutató és hüvelykujjával. Naponta 3-szor 10 percig végezze!

Testi hatása: A tüdő ellenálló képességét növeli, enyhíti a megfázás tüneteit, csökkenti a köhögést, segíti a tüdőben lerakódott váladék feloldását. Növeli a testhőmérsékletet.

Források:
Késmárki László:A mudrák titkos kódja Ankh kiadó 2018.
Késmárki László:Gyógyító kéztartások II. Ankh Kiadó 2013.

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Július

A NYÁR Ásványai

A NYÁR a gondtalanság, könnyedség, az elengedés, a szünidő, a szabadságok, a ragyogó napsütés és a nagy kalandok évszaka.Az év ezen legenergikusabb időszakában élvezzük a nyári pillanatokat, öltözzünk színesbe és viseljünk hozzá élénk színű ásványokat is. Ha nyár...

A Tüdő szimbolikus jelentése

Tüdőnk alakja fához hasonlít és ahogyan a fák „oxigéngyárakként” működnek, úgy a tüdő is, mint belső fánk, részt vesz a légzés körforgásában: kapcsolat, kommunikáció, kicserélődés…

A TÜDŐ csakrája a szívcsakra!

A szívcsakra harmonikus működése esetén együttérző, feltétel nélküli szeretet, gondoskodó, harmóniára törekvő, önzetlen, odaadó, törődő az ember.

Illóolajokkal a napégés ellen

Ha esetleg a nagy nyári forróságban megpirulunk vagy leégünk a napon, akkor is segítségünkre lehetnek az illóolajok, ugyanis testápolóval vagy csak simán hordozó olajjal (pl.frakcionált kókuszolaj) elkeverve olyan krém készíthető belőlük…

Milyen a NYÁR típusú női karakter?

A nyár típusú hölgyekre ahogy a nyárra is jellemzőek a pasztell, visszafogott, tört színek, megjelenésükre pedig a klasszikus elegancia és egyfajta selymesség…

Júliusi segítők: Hániel, Lug, Boldogasszony

Nevének jelentése “Isten dicsősége, Isten kegyelme”. Birtokában van a holdistennő valamennyi tulajdonsága: könnyedség, érzékenység, csendesség, türelem és titokzatosság.

Szezonális allergiák átvészelése illóolajokkal

Tavaszi és nyári időszakban tombolnak a különböző allergiák, erre a következő illóolaj keveréket ajánlom nektek: A levendula-citrom-borsmenta trió segíti a légzőszervek egészséges működését…

A NYÁR és a NYÁRUTÓ a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint

A kínai naptár 5 évszakot különböztet meg egymástól, a hagyományos tavasz, nyár ősz, tél évszakokon kívül elkülönítenek egy nyárutót is. A NYÁR május elejétől augusztus elejéig tart, majd következik a NYÁRUTÓ augusztus elejétől az őszi időszak kezdetéig…

Vitaminokkal a TÜDŐnk Egészségéért

A-vitamin: Segít fenntartani az immunrendszer egészséges működését, támogatja a sejtnövekedést, így nagyon fontos szerepet tölt be tüdőnk működésében…

Július az Ajurvéda szerint

A Július a tüdőhöz kapcsolódó hónap. Ebben a hónapban minden nap igyunk meg egy bögre görögszéna (lepkeszegmag) teát. Ezt a fűszert nem elég leforrázni, kb. 1 percig kell zubogó vízben forralni.

Tippek, tanácsok a TÜDŐ hatékony működéséért

A Tüdő működését serkentő ételek: sárgarépa, gomba, vadalma, olajbogyó, körte, retek, dió, gesztenye, bor. Az őszibarack és a zöldhagyma csökkenti, megállítja a verítékezést. A Tüdőhöz és a Fém elemhez kapcsolódó íz pedig a csípős-fűszeres…

A Tüdő gyógyító ásványai

Achát: Erős földelő kristály, a gyökércsakra kristálya, ami felelős a fizikai, szellemi, érzelmi és intellektuális egyensúlyodért. Botswana achát: tüdőre és a légutakra használják, illetve dohányzásról való leszokásban segít…

Párkapcsolat, a szerelem – ikerláng

Azt tudtad, hogy az ikrek is ikerlángok? És, hogy sosem “véletlenül” jönnek egyszerre, hanem ebben az inkarnációban olyat szeretnének megvalósítani, megélni, amit egyedül nem tudna véghez vinni.

A NYÁR Illóolajai

Ha nyár, akkor meleg, forróság, napsütés, nyaralás és a szünidő jutnak rögtön az eszünkbe… A nyárhoz milyen illóolajok illenek a legjobban?

Tüdőproblémák Lelki Okai

A tüdőm működése teszi lehetővé számomra, hogy az élet keringhessen bennem. A tüdő szűri meg a testembe kerülő levegőt. Belélegzem az „életet”, majd visszaadom azt az Univerzumnak…

Ilyen is van…

Jurák Kata készítette velem az interjút, amiért nagyon hálás vagyok NEKI! Hiszen sok ember kaphat esélyt így!…

Tüdő és légzőrendszer jelzései a testünkön

Arcunk állapota tükrözi a mellkas állapotát (a tüdőt és a mellet is) és funkcióit is. Az orrcimpák a hörgőket jelképezik: a bal orrcimpa- a bal tüdő, a jobb orrcimpa- pedig a jobb tüdő területe…