ARC

A vastagbél állapota a homlokon is tükröződik. A homlok egésze a vékonybelet reprezentálja, periferiális része pedig a vastagbelet (a homlok felső része és az arc felső részén egy vékony csík). A homlok jobb fele a vastagbél felszálló szakaszának felel meg, felső része a haránt szakasznak, bal fele pedig a leszálló szakasznak. A duzzanatok, elszíneződések, foltok, pattanások, pettyek megmutatják, hol fejlődnek zsírlerakódások, rendellenességek a vastagbéltraktusban.

BŐRSZÍN: A bélrendellenességekre az általános bőrszín alapján is lehet következtetni. A túlzottan cukrozott és vegyszeres ételek-italok fogyasztásából eredő bíboros árnyalat, a túl sok állati étel és a trópusi gyümölcsök és zöldségek okozta barnás szín, vagy a tojás, baromfi, sajt és egyéb tejtermék mértéktelen fogyasztása miatt fellépő sárga, fehér, kemény, zsíros bőr mind arra figyelmeztet, hogy a belek túlterheltek, és általános emésztési zavar áll fenn.

SZÁJ

A száj egésze a teljes emésztési rendszer állapotát megmutatja. A vastagbéltraktus állapotáról az alsó ajak ad felvilágosítást. Részletesebben: a felső ajak a gyomorét, az alsó ajak a belek állapotát mutatja: a vékonybélét az ajak belső részén, a vastagbélét pedig az ajak külső részén. Az ajkak sarkai a nyombél állapotát mutatják.

Ha az emésztőcsatorna kitágul és elveszti rugalmasságát, az ajkak megvastagszanak. A kifelé forduló vastag alsó ajak a székrekedésre való hajlam jele, ugyanis a duzzadt alsó ajak a vastagbél duzzadt állapotára utal, amely pedig rendszerint a nyugati típusú étrendben szereplő húsok és édességek együttes túlfogyasztásából eredő székrekedés jele. A modern társadalmakban az emberek akár 75%-ának is duzzadt az alsó ajka, szabálytalan székletürítést jelezve. Ha ugyanakkor az ajak nedves, hasmenés áll fenn. A rendkívül összeszorult alsó ajak arra mutat, hogy túl sok a hús és az egyéb fehérje az étrendben. Az alsó ajak látszólagos hiánya, illetve beszívott állapota a szigmoid szakasz vagy a végbél betegségre (aranyér, polip, sipoly, végbélrepedés, stb) való hajlamára utal.

Az alsó ajak elszíneződései további specifikus zavarokra hívják fel a figyelmet: a fehér szín zsíros nyálkalerakódásokat jelez a vastagbélben; a sápadt szín gyenge anyagcsere és vérszegénység jele; az élénkvörös szín a hajszálerek és a szövetek tágultságát és hiperaktivitását mutatja; az ajkak szélei körül látható sárga szín a vastagbél zsírlerakódásainak megkeményedését, a májban és az epehólyagban fellépő dugulásokat jelzi; a kék vagy bíborszín a széklet és a vér pangását a vastagbélben.

Gyakran találkozunk az alsó ajakon megjelenő herpesszel, pár napig tartó kiütéssel. A köznyelv úgy szól róla, hogy „kiütött az étel, mert nagyon jólesett”. Ebben az esetben gondoljunk arra, hogy a vastagbéltraktus bélflórája eltér az egészségesétől. A rendellenes bélflóra kialakulásához a modern táplálkozás következő elemei szoktak elvezetni: vegyszeres ételek, gyorsétel, a tej, tejjel készült ételek, a túlzott cukorfogyasztás és cukros ételek fogyasztása, fehér lisztből készült friss élesztős édes sütemények, túlédesített torták, habok, pudingok, krémek stb. napi szinten, sőt minden étkezésben történő fogyasztása.

NYELV

A szájüregünkben lévő nyelvünk nem csak ízlelésre, ízek érzékelésére alkalmas, hanem szinte minden betegség tükröződik rajta. A nyelvdiagnosztikának két fő területe van: egyrészt a nyelvtesten figyeli a változásokat, másrészt a lepedékből olvas ki lényeges információkat.

A nyelv testünk meridián rendszerén keresztül egyszerre áll közvetlen és közvetett összeköttetésben összes szervünkkel: a nyelvcsúcs a szív és a tüdő tükre, középső része az emésztésről – a belekről, bélrendszerről, a lépről és a gyomorról –, a nyelvtő pedig a vesékről árulkodik. A nyelvszélek a máj és az epe megfelelői.

A normál nyelv rózsaszín és kissé nedves, nem túl hegyes, és nem túl lekerekített, kevés bevonat van rajta, mozgékony, hajlékony. Ha a nyelv a betegség alatt is normál színű, ez annak a jele, hogy az energiaáramlás és a vérkeringés nem „sérült meg”, és a prognózis kedvező.

A nyelvlepedék alapvetően az emésztőrendszer működéséről ad visszajelzést. Egészséges embernél a lepedék fátyolszerű és fehér, nem túl nedves és nem túl száraz, se nem matt, se nem fényes. A sűrűbb, vastag lepedék utalhat egészségtelen, a gyomrot és az emésztőszerveket megterhelő táplálkozásra és szervi elváltozásokra is. Ha vastag sárga bevonat található a nyelvünkön az a gyomorban és a belekben pangó táplálékra utal. Ha száraz-sárga, akkor a belekben vagy a gyomorban pang a “hőség”., de dohányzás, alkohol, kávé- és teafogyasztás is elszínezheti! A vörös nyelv a szív és a vékonybél funkció zavarát, míg a fehér nyelv pedig a tüdő és a vastagbél funkciózavarát is jelezheti.

FOG

Egyes fogcsoportok is kölcsönös kapcsolatban állnak belső szerveinkkel és a test bizonyos területeivel.
Felső kisőrlők, alsó őrlők: tüdő–vastagbél csatorna
Szervkapcsolatuk: tüdő, vastagbél, vakbél.
Területeik: állkapocs, karok belső-elülső felszíne, felkar külső fele, a csukló hüvelykujji része, a tenyér izmai, hüvelykujj, mutatóujj, könyökhajlat, váll, a kulcscsont feletti árok közepe.

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Forrás
http://tgy-magazin.hu/arcelemzes/mutasd-az-arcod-megmondom-mit-ettel
http://www.paramedica.hu/201010/06_fogaszat1/index.htm
https://www.gyogyulni.hu/index.php/hu/komplex-kezeles/nyelvdiagnosztika
https://benu.hu/cikk/nyelvdiagnosztika-mirol-arulkodik-a-nyelvunk-1-resz

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Augusztus

A Bélrendszer és a Vastagbél Gyógynövényei

Bizonyos gyógynövények nagyon jó tisztító és gyulladáscsökkentő hatással vannak a bélrendszerünkre és a vastagbelünkre, melyeket szívesen ajánlok nektek fogyasztásra…

VALAMI HIÁNYZIK

A táborra gondolok, Ágira és a Krisna völgyre és azokra az emberekre akiktől már annyi mindent kaptam. Könnybe lábad a szemem… Szerencsésnek érzem magam, mert ide tartozhatok, mert jöhetek, mert van…

Ajurvéda szerint az Augusztus

Vastagbelünk kitisztítására a Triphala, a Bael, és az útifűmaghéj használata a legjobb. Ezeket az ajurvédában meghatározott alkatunknak megfelelően kell alkalmazni…

A VASTAGBÉL csakrája a GYÖKÉRCSAKRA

A gyökércsakra felelős a bizalom/ősbizalom/bizalmatlanság, gyökereink megtalálása, megbirkózás a mindennapokkal, stabilitás, biztonság, bizonytalanság témakörökért…

Bélproblémák Lelki Okai

A belek a különféle táplálékok, gondolatok, érzések és jelen valóságom felszívódási és felhasználási központja. Minden, ami szomorúságot, félelmet, zavart, lázadást, szégyent vagy bármely más diszharmonikus gondolatot, érzést okoz…

A NYÁR Ásványai

A NYÁR a gondtalanság, könnyedség, az elengedés, a szünidő, a szabadságok, a ragyogó napsütés és a nagy kalandok évszaka.Az év ezen legenergikusabb időszakában élvezzük a nyári pillanatokat, öltözzünk színesbe és viseljünk hozzá élénk színű ásványokat is. Ha nyár...

Milyen a NYÁR típusú női karakter?

A nyár típusú hölgyekre ahogy a nyárra is jellemzőek a pasztell, visszafogott, tört színek, megjelenésükre pedig a klasszikus elegancia és egyfajta selymesség…

A NYÁR és a NYÁRUTÓ a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint

A kínai naptár 5 évszakot különböztet meg egymástól, a hagyományos tavasz, nyár ősz, tél évszakokon kívül elkülönítenek egy nyárutót is. A NYÁR május elejétől augusztus elejéig tart, majd következik a NYÁRUTÓ augusztus elejétől az őszi időszak kezdetéig…

A NYÁR Illóolajai

Ha nyár, akkor meleg, forróság, napsütés, nyaralás és a szünidő jutnak rögtön az eszünkbe… A nyárhoz milyen illóolajok illenek a legjobban?