Agni-mudra (Surya-mudra)

Ez a kéztartás koleszterincsökkentő hatású, segíti a fogyást; anyagcsere-zavarok, májproblémák, epepangás esetén is használható. Az ájurvédikus ujj-jógában Surya-mudrának is hívják.
Kéztartása: A jobb gyűrűsujj a hüvelykujj párnájára hajlik, míg a hüvelykujj ráhajlik a gyűrűsujj középső ujjpercére (és enyhén nyomást gyakorol rá); a többi ujj egyenesen kinyújtva. A gyomor előtt 7-10 percig tartsa, közben rezegtesse 2 percig a mantrát!
Mantra: om surya namaha.
Testi hatása: anyagcsere-zavarok, emésztési zavarok, étvágytalanság, májproblémák, epepangás, vérszegénység, fokozott izzadás; koleszterincsökkentő hatású, segíti a fogyást.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: önazonosság, munkában lelt öröm, hálanyilvánítás, jó döntés, szellemi feljebb lépés.

Epekő-mudra

Fizikai testi okai: Az epeutak mozgászavara, kiürülési rendellenessége válthatja ki. A sok epefolyadék kedvez a kőképződésnek.
Lelki okai: aggályoskodás, túlzott önelégültség, sokk, ferde hajlam, elárvultság, elfojtott kötekedés, tudatalatti biztonságkeresés, szexuális tisztátalanság miatti szégyen, vágyérvényesítés hiánya miatti szorongás, jelen életbeli fájdalmas tapasztalatok miatti szorongás, megrendszabályozottság miatti szorongás, kínos dolog, anyagi gond.
Mentális okai: túlszárnyalási kényszer, tudatalatti karrierizmus, megfelelni akarás, önmagával szembeni belső ellenállás, származás megtagadása, csökkentértékűség tévhite, kapcsolatszegénység miatti bűntudat, öngyilkossági gondolat miatti bűntudat.
Kéztartás: A jobb kisujj, középső ujj és hüvelykujj hegye összeér. Mindkét kéz ujjai legyezőszerűen széttárva egymásra néznek.
A mudrát ülve végezze 10-12 percig, közben rezegtesse 4 percig a mantrát!
Mantra: lrám. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: llrráámm.
(Amennyiben az epehólyagtestben helyezkednek el a kövek és nem az epevezetékben, akkor érdemes végezni a kéztartást.)

Epehólyag-gyulladás mudra

Fizikai testi okai: Az epehólyag gyulladás az epekőbetegség mellett alakul ki, az epe pangása, illetve bakteriális fertőzés miatt, valamint az epevezeték elzáródása, opisthorchiasis (délkelet-ázsiai májmételyfertőzés), Klebsiella, másodlagos fertőzés a bélből, E-coli, tífusz, Sjögren-szindróma, epepangás és epeúti betegség, valamint cukorbetegség, AIDS, epehólyagrák okozzák az epehólyag-gyulladást, amely jobb oldali hasi fájdalmat, görcsös fájdalommal járó, zsíros ételek után jelentkező biliaris kólikát, hasi diszkomfort érzetet, jobb lapocka alatti fájdalmat, lázat, hányingert, hányást, sárgaságot, bőrviszketést, halvány székletet, az epehólyag megvastagodását és zsugorodását, hátfájást, emésztési zavarokat és a szemfehérje besárgulását idézi elő.
Lelki okai: pillanatnyi anyagi félelmek, odaadási képtelenség, félelem az elszakadástól, szenvedtetés, túlzott rugalmatlanság.
Mentális okai: érzelmi birtoklásvágy miatti bűntudat, önértékelési zavarok, tudatalatti egzisztenciális fensőbbségérzés.
Kéztartása: A jobb hüvelyk hegyét a jobb kisujj felső ujjpercének belső feléhez érintjük.
Mantra: klleeeenn
A többi ujj mindkét kézen ökölbe hajlítva. A mudrát 7-10 percig végezze, közben rezegtesse 3 percig a kleen mantrát:klleeeenn.

Emésztési zavarok mudra

Fizikai testi okai: A nyelőcsőben vagy gyomorban megjelenő égő érzés vagy görcs gyakran nehezen emészthető ételek fogyasztása után jelentkezik. Az elégtelenül működő hasnyálmirigy vagy epehólyag is kiválthat emésztési zavart.
Lelki okai: feszültséggel teli kapcsolat, elfojtott érzelmi energiák, munkahelyi súrlódás miatti félelem, családi környezet miatti túlzott elégedetlenség.
Mentális okai: hatalommal való visszaélés, elfojtott sorssal szembeni ellenállás, rosszra ösztönzés, feladás.
Kéztartása: A bal gyűrűs ujjhegyét helyezzük a bal középső ujj körmére. Többi ujj nyújtva. A mudrát ülve kell végezni 7-10 percig.
Mantra: óm. A mantrát 5 percig rezegtesse: óóómmm.

Források:
Késmárki László:A mudrák titkos kódja Ankh kiadó 2018.
Késmárki László:Gyógyító kéztartások Ankh Kiadó 2012.

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Május

Epe és Epehólyag Problémák Lelki Okai

Gondolom ismerősek ezek a szófordulatok: „Elönti az epe” vagy „epés megjegyzéseket tesz”, mindegyikük az epe és a viselkedésbeli dolgaink kapcsolatára utal. Méreg, rosszindulat, harag, gyűlölet…

MÁJUS HAVA – Pünkösd

A magyar pünkösdi szokások elsősorban a keresztény ünnephez kapcsolódnak, de a szokás egyes elemei (pünkösdi király-választás, vagy a zöldágazás) régebbi, pogány időkre nyúlnak vissza.

Bőrünk Szépsége és a Bőrproblémák Lelki Okai

Nagy felületével a bőr a test egyik legfontosabb szerve. Olyan védelmi rendszer, amely precízen kijelöli az életteremet, és amely hűségesen és tudat alatt a belső állapotomról is tájékoztat…

Az Epe és az Epehólyag Működést Harmonizáló Illóolajok

doTERRA Vadnarancs (Wild Orange) illóolaj: A narancs illóolaj felszabadítja a májban, az epehólyagban, a gyomorban és belekben megrekedt chit. Jót tesz érzelmi feszültség, álmatlanság, émelygéses fejfájás és migrén ellen…

Mudrákkal – Gyógyító Kéztartásokkal az ALLERGIA ellen

Bhramara-mudra (Méh-mudra) Ez a kéztartása bármilyen allergiás (pl. pollen, állati szőr okozta) probléma ellen használható; az orrmelléküregek, hörgők és a bélrendszer egyes megbetegedéseinél is jó szolgálatot tesz…

Május az Ajurvéda szerint

Május a tavasz utolsó hava az epehólyag szervhez kötődő időszak. Ilyenkor, ahogyan melegszik az idő, könnyebb lesz a méregtelenítés folyamata is, és hatékonyabban tudunk a szervezetünkre is hatni.

Akupresszúrával az ALLERGIA ellen

Nagyon hasznos akupresszúrás pont a Vab-4, vagyis a vastagbél meridián 4-es pontja, ami a mutatóujj és a hüvelykujj közötti mélyedésben található…

Homeopátiával és Schüssler sókkal a ALLERGIA ellen

Homeopátiás szerekkel is érzékenyíthetjük a szervezetünket pollenszezon előtt. Így az allergiás reakció jóval enyhébben jelentkezik. A virágzás előtt 6-8 héttel elkezdhető a szerek szedése…

Mi a meditáció? Hogyan kell meditálni?

Az elmúlt időszakban azzal szembesültem, hogy nagyon sokan nincsenek tisztában a meditáció jelentésével és azzal sem hogy hogyan kell meditálni, pedig ebben a rohanó világban rendkívül fontos…

Az Epe és az Epehólyag Gyógynövényei

Az emésztés során a zsírokat egy lipáz nevű enzim bontja, mely a hasnyálmirigy terméke és az epe aktivizálja. Ahhoz, hogy az emésztésünk rendben legyen, megfelelő mennyiségű epeváladékra van szükség…

Gyógynövényekkel az ALLERGIA ellen

Allergiánkkal kapcsolatban nagyon fontos szerepet kap a megelőzés, hogy akár hetekkel, hónapokkal előre tudjunk gondolkodni, mert kellő odafigyeléssel, valamint immunrendszerünk gyógynövényes tisztításával…

Epe és Epehólyag Ásványai

PIROS JÁSPIS – Fekélyek ellen; az emésztés, epehólyag, hólyag, hormonrendszer, láz, máj, vitalitás támogatására. KÉK JÁSPIS – A kék jáspis a stabilitás köve. Bőr, epehólyag, erek, életerő, hólyag, ideg- és immunrendszer…

Védelmi mantrák

Bizonyos élethelyzetekben, mint például a jelenlegi helyzetben is szükségünk lehet olyan mantrákra, amelyek segítenek saját védelmünk kialakításában vagy megerősítésében. Ha a spirituális utunkat járva egyensúlyba tudunk maradni…