A fertőzések fizikai értelemben a testünket ledöntő betegségek, amiket mindig megelőz egy lelki megborulás vagy lelki szükségletünk figyelmen kívül hagyása. Hiszen a fizikai szinten jelentkező betegségtünetek mindig csak következményei a mentális vagy lelki problémáknak, hiányállapotoknak, amelyek bennünk vannak.

Társadalmi és civilizációs szinten pedig a különböző járványok által figyelmeztetnek minket arra, hogy változtassunk életmódunkon és gondolkodásunkon és próbáljunk meg áttérni a mesterséges boldogsághajhászásból (kábultság vágya=függőségek, önámítás – alkohol, cigaretta, drogok, cukor, munka-elismerés, stb) az igazi boldogság elérése felé. Mindez pedig a befelé figyelésből (pl.meditációból), éberségből, velünk történt dolgok belátásából, vagyis figyelmünk magunk felé (szükségleteink és vágyaink felé) fordításából áll.

Moshatjuk ugyanis naponta többször is kezeinket, zárkózhatunk be otthonunkba, oltathatjuk be magunkat vagy hordhatunk maszkot is, ezeknek mindaddig semmi jelentőségük nincsen amíg nem változtatunk gondolkodásmódunkon, az anyagi dolgokhoz, a világhoz, a természethez való hozzáállásunkon és nem térünk át a környezetünk kiszipolyozásából, az önmagunk felé forduláshoz. Így fogjuk meglátni helyünket a világban és azokat a jelzéseket, amelyeket a világ küld felénk segítségkérésként.

VÍRUS
fortyogás, barátságtalanság, kedvetlenség, elutasítás, dühöngés

FERTŐZÉSEK
Az életem különböző aspektusaival szemben kialakult frusztrációra utal. Ingerültség, harag, bántalom, düh, önmagunk szeretetlensége. Heves öntudatlan szembeszegülés, felszólítás arra, hogy tűzzünk ki célt magunk elé, döntsünk és következetesek legyünk.
A fertőzés egy kórokozó helyi vagy általános elszaporodását jelenti a szervezetben. Lehet bakteriális vagy vírusos eredetű, okozhatja gomba, valamely élősködő. Az immunrendszer nem képes a betolakodó leküzdésére, tehát a fertőzés az immunrendszer legyengülése következtében alakulhat ki, ami azt jelzi, hogy a probléma önmagam szeretetével is kapcsolatban van. Gyakran olyan belső konfliktushoz kapcsolható, amelyet senkinek nem mondtam. Mivel ez a helyzet nem oldódott meg, ezért fertőzés formájában jut kifejeződésre. Az a tény, hogy irritációt élek meg, vagy valami zavar az életemben, legyöngíti az immunrendszeremet, amely nem tud többé ellenállni a támadásoknak.
Mivel tudom, hogy a boldog embereknek erős az immunrendszerük, megpróbálom elérni, hogy több szeretet legyen bennem, és így a szeretet válik a védőpajzsommá.

Fel kell lennem magamnak a kérdést
Mi az, ami engem ilyen melyen érint, vagy ennyire irritál?
Ki vagy mi az, ami ennyire feldühít?
Mit kéne tennem, annak érdekében, hogy több szeretetet vigyek az életembe?

Az is lehet, hogy érzelmi zűrzavart, traumát, vagy családi krízist élek meg, munkahelyi problémáim vannak, túlságosan stresszes az életem. El kell fogadnom a jelenlegi változásokat, félretéve a dühöt, amely bennem él. A düh jelentősége még nagyobb, ha a fertőzést fájdalom vagy láz kíséri.
Fontos megvizsgálni, hogy a testemnek melyik részét érinti a fertőzés vagy a betegséget kísérő tüneteket, amelyek pontosan jelzik, hogy milyen élethelyzetet élek meg aktuálisan.
Ha például a nemi szerveket, akkor bosszantó konfliktushelyzetem a szexualitásommal kapcsolatos, vagy azzal, ahogyan én a saját nemiségemhez viszonyulok. A fertőzés addig lesz jelen, amíg nem oldom meg a helyzetet.

IMMUNRENDSZER
A szervezetnek azt a tulajdonságát, hogy képes ellenállni a fertőzéseknek és egyes öröklődő betegségeknek, immunitásnak nevezzük. Immunrendszerünk véd a fertőzésekkel szemben, megóv attól, hogy a vírusok, baktériumok, gombák, élősködők elárasszanak bennünket. A rendszer teljes és hiánytalan működése nélkül halál fenyeget.
Az immunrendszer közvetlen kapcsolatban áll az érzelmi állapotaimmal, például az életem egy mély fájdalma drámai mértékben lecsökkentheti erejét.
Az immunrendszer az érzéseimre és az összes gondolatomra reagál, legyenek azok akár negatívak, akár pozitívak. így minden düh, keserűség, gyűlölet és ellenérzés hajlamos lesz az immunrendszerem legyengítésére.
Ugyanígy minden szeretettel, harmóniával, szépséggel és belső békével kapcsolatos gondolat az immunrendszeremet erősíti. A csecsemőmirigy (a csontvelőben képződő limfociták – nyiroksejtek – egy része itt szaporodik, és itt érik T-limfocitává, amely a védekezésért felelős) a szívcsakrához (energiaközpont) tartozik. Tehát amikor az immunrendszerem sérül, akkor az azt jelzi, hogy a szeretetigényem is igen nagy. Az agyam is nagyon szorosan kapcsolódik az immunrendszeremhez, és bizonyos agyi állapotok nagy hatással lehetnek az immunrendszerem működésére.

Immunrendszer erősítés alternatív módjai:

 • Mantrák: OHM MANI PEME HUNG (jelentése: Nézd csak a drágakövet a lótuszban), ha a mantrát ismételjük, azzal felhívjuk magukra a szeretet és határtalan együttérzés megtestesítőjének tekintett Csenrézi hatalmas és jóindulatú figyelmét, és megkapjuk az áldását.
 • Védelmező Kéztartás – Abhaja Mudra: Egyszerű feltartott kéz tenyérrel felénk, az ujjak felfele állnak. Ez egy védelmező, félelemnélküliséget jelentő kéztartás. Általában az istenség vagy buddha jobb kezét ábrázolják így, de előfordulhat bal kéz esetén is.
 • Ásványok: Immunerősítő ásványok – Hegyikristály, Ametiszt, Achát, Mokait, Ónix… Válogass kedvedre kristálykarkötőim közül >>>
 • Illóolaj: onguard, citrom, tömjén, oregano, menták
  Ha szeretnél doTERRA Illóolajat rendelni, akkor KATTINTS IDE >>>
  Immunrendszer erősítés illóolajokkal >>>
 • Gyógynövények: csipkebogyó, kakukkfű, orbáncfű, szurokfű, echinacea, bíborkasvirág, borsmenta, fodormenta, hagymatea, zsálya, Maria Treben Svédkeserű
 • Bach Virágesszencia: elsősegély csepp vagy vészcsepp, életmentő csepp – Helyem a testemben – Akut esetekben használatos: sokkos állapotok, pánik, stresszes élethelyzetekben, ájulás, fokozott izgalmak, izgulás, műtétek utáni regenerálódás, balesetek
 • Homeopátia: Immunrendszer erősítésére – oscillococcinum felváltva a echinacea-val (Immunerősítő, stimuláló). Kis potenciál 6 vagy 9ch, 1hónapig is lehet szedni, 5 napig szedni, hétvégén nem, vagy váltogatva Oscillococinummal (egyik hét egyik, másik hét másik).
 • Schüssler-sók: Nr. 3 Ferrum phosphoricum: ELSŐSEGÉLYSZER – IMMUNRENDSZER SÓJA D12-ben: minden induló folyamatnál, (pl. megfázás, influenza, gyulladás, sérülés, lumbágó stb.) gyors segítséget jelent. Szedése: 10 tabletta 10-15 percenként egyet-egyet elszopogatva, vagy 10 tablettát feloldjuk forró vízben, megvárjuk, míg iható hőmérsékletűvé hűl, és ezt kortyolja a beteg. Ezután naponta 3x1 tabletta a tünetek megszűnéséig.
 • Vitaminok: C-vitamin nagy mennyiségben (3x1000mg + 15mg Cink kiegészítésként), D-vitamin legalább 800Ne
 • Ételek, növények: fokhagyma, hagyma, gyömbér, torma, csírák, csíráztatás

Segítő akupresszúrás pontok

Vastagbél 4 (Vab 4) Stabilizálja az immunrendszert. Általános fájdalomcsillapító. Lázzal járó meghűlésekre, hidegrázásra, köhögésre, arc-, fej- és fogfájásra. Várandósság alatt tiltott pont!
Gyomor 36 (Gy 36) Immunerősítő hatású. Harmonizálja a test energiáit. Emésztőszervi problémáknál, fáradtság, gyengeség érzésekor. A köldök és a rekeszizom közötti területre hat.
Vastagbél 20 (Vab 20) Átjárhatóvá teszi az orrot. Eldugult orrnál, nyálkahártya túltengésnél az orrban, arc feszültségénél.

Immunerősítő Recept: Gyömbéres Ice tea vagy gyömbéres limonádé

Aki nem teázgatós fajta, de szereti a különleges ízvilágú italokat, az mindenképpen próbálja ki a gyömbéres limonádét vagy gyömbéres ice teát! Vegyünk gyömbért és préseljük ki a levét, ebből vegyünk két rész gyömbérlét, egy rész citromot és egy rész ice teát (amit akár házilag is elkészíthetünk mézzel vagy csak limonádéval pótolhatjuk) és már kész is a finom immunrendszer erősítő, fertőzések elleni védőital. Remélem ízleni fog!

Források:
Könyv: Jacques Martel – Lelki eredetű betegségek lexikona
http://kinai-medicina.tienshoni.hu/kinai-medicina/betegsegek-lelki-okai/956-influenza-lelki-okai.html#ixzz6FtUhinGz
https://www.astronet.hu/asztrologia/csaladasztrologus/a-karos-szenvedelyek-es-a-fertozesek-igazi-okai-43467/

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Acél Strähle Ágnes/ASTÁ

életsegítő, tisztánlátó médium, tarot, doTERRA (független) terméktanácsadó, a Lélek Iskolája alapítója

EGYÉNI SEGÍTÉS telefonon és interneten is!
Facebook: ASTÁ – Acél Strähle Ágnes | E-mail: asta@namasta.hu | Skype: acel.agnes
Weboldal: namasta.hu | Webshop: astabolt.hu | Hírlevél feliratkozás!

További cikkek – Március

Hormonális problémák lelki eredete

A menstruáció elmaradása azt jelenti, hogy a nőnél a havi vérzés szünetel, vagy végleg megszűnik. A még termékeny korban levő nőknél fellépő menstruáció kimaradás a nőiség elutasításához…

Méregtelenítés Testi szinteken

A legjobb időszak a méregtelenítésre a tavaszi és az őszi időszak, mert ilyenkor készítjük fel testünket a nyári meleg és a téli hideg időszakokra. Holdfázis szempontjából pedig méregtelenítésre a telihold…

Csakrák és a hormonrendszer

Csakráink szoros összefüggésben vannak az endokrin mirigyekkel, vagyis a hormonokkal, a hormonrendszerrel. Ahogyan a csakrák az energia központjai, úgy a belső elválasztású mirigyek a test kommunikációs központjai…

Immunrendszer erősítés ásványokkal

HEGYIKRISTÁLY: Serkenti az öngyógyító erőket, erősíti az immunrendszert, jótékony hatással van a fertőzésekre. Bármely más ásvány mellé helyezve, annak gyógyító hatását felerősíti és tisztítja.

Március és április Ajurvéda szerint

A Március és Április hónapok a Szívburok és Hármas Melegítő meridiánhoz kötődnek, amelyek a távol keleti gyógyászatban a hormon háztartásunkhoz kapcsolódó „szerveink”. A tavasz érkeztével…

MÁRCIUSI SEGÍTŐK: Mihály Arkangyal és El Morya

A kártyákon a színek mellett segítők is megjelennek, ezért mutatjuk nektek most be a hónap aktív segítőit. Az Aura Soma egy csodálatos „szín nyelv”, amelyen keresztül megérthetjük saját lelkünket…

Tavaszi Táplálkozás – az 5elem konyha

A téli tartalmasabb étkezések után tavasszal ideje átállnunk a KÍMÉLŐBB ÉTRENDre. A tavaszi időszakban kerüljük a túlevést és a nagy vacsorákat, többször együnk keveset, nézzük meg mekkora az öklünk és egy-egy étkezésre ennél ne együnk többet.

Méregtelenítés Lelki szinteken

A tudatos és tudatalatti feldolgozatlan problémák, konfliktusok kezelése. A káros, blokkoló gondolatok, lelki traumák feldolgozására különböző pszichoterápiás, meditatív technikák alkalmazásával, melynek eredményeként…

Kínai medicina – Szívburok és Hármas Melegítő

A távol keleti gyógyászatban a hormonrendszerhez a Szívburok és Hármas Melegítő meridiánok kötődnek: Szívburok – 19-21 óra között: a szívburok ekkor éri el maximumát, mely jól támogatható…

Tippek hormonrendszerünk erősítésére

Hormonrendszert erősítő vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek: B-vitamin komplex, C-vitamin, D-vitamin!, magnézium, folsav, jód, antioxidánsok. (Lehetőleg természetes formában próbáljuk meg bevinni őket!)

VÉDelmező Ásványok

Ezekben a nehéz időkben bizony mindenfajta védelemre szükségünk lehet. Az ásványok közül is számos VÉDELMEZŐ követ találhatunk, használjuk őket!

Fejfájás és Migrén esetén hasznos Gyógynövények

Stresszes vagy idegi eredetű fejfájás esetén nyugtató, stresszoldó gyógynövények alkalmazása javasolt, amelyeket akár naponta többször is fogyaszthatunk: Citromfű, Orbáncfű, Levendula, Kankalin…

Méregtelenítés ásványok segítségével

Az „álmodozó” néven ismert gránátról azt mondják, hogy regenerálja a testünk rendszereit, különösképpen a vérkeringést, melyet egyúttal jól tisztít is. Segíti a méregtelenítést, erősíti az immunrendszer működését…

Hormonális egyensúly gyógynövényekkel

Cickafark – Kiváló gyulladáscsökkentő, hüvely- és méhgyulladásra, nyálkahártya- és fogínygyulladásra használható. Sebösszehúzó, sebgyógyító hatású. Csökkenti a menstruációs vérzést és görcsöket…

Méregtelenítés Szellemi szinteken

Sokat hallottunk már arról, hogy jön a tavasz és méregtelenítsünk. Azonban a testeden kívül a gondolataidat méregtelenítetted már? Eszedbe jutott-e a tél folyamán, hogy a berögződött gondolataidat is megváltoztasd.

A mécses és füstölő gyújtás misztériuma

Kívánságaink teljesítésére, imáink és az érzelmeink kinyilvánítására, simítására is nagyon alkalmasak, életminőségünk felpezsdítésére, harmonizálására…

Immunrendszer erősítés illóolajokkal

A mostani időszakban ajánlott megtámogatni az immunrendszerünk működését, hogy szervezetünk ellenálló legyen. Nem mindenki tudja, de az illóolajok és az aromaterápia egy különösen hatékony módszere…